Rabu, November 19, 2008

Pantang Nampak

Aqisya dan Alyssa mmg suka sangat makan yogurt calsium nie...kira yogurt nie tak pernah putus dalam peti tu..macam perisa ada...kalau gie shopping jer dia nampak jer yogurt nie sibuk jer duk sebut koko olen koko olen..tapi hari tu try beli yang perisa koko dengan oren tu ..dia orang tak nak...tak berapa sedap sangat yang perisa tu..aku pun tak minat sangat tapi kalu yang perisa plain nie ok jer dia org suka sangat...

kalau makan no share2 yer harus sorang 1 pastu minta lagi dan lagi...

mula2 dulu Lyssa dia tak suka sangat sebab mungkin dia rasa cam masam2 sikit kut..lama2 dia dah ok bila kakak dia duk suap sikit2 sekarang haruslah dia satu...jgn kata anak2, aku pun suka makan yogurt kalsium nie...




pulun dik pulun...suka dia kalau dapat makan yogurt nie..

ini dah macam aksi nak nyanyi dah nie...nak makan ke nak nyanyi tu along?


masa nie kakak dia dah nak ngusik dia dah..kakak dia minta yang dia punya sikit,dia tak kasi siap geleng2 kepala semua..last2 kakak dia main ambik jer apa lagi bunyilah dia...





dia nak cubit kakak dia sebab ambik dia punya..jgn sebarangan ambik yer nanti dia cubit..garang nie si kecik nie..dia punya jerit berdesing telinga dengar...



aku pernah tanya doktor dulu sekali sebab diaorg kerap sangat makan yogurt nie yerlah kan dia masam takut efect perut ker apa ker, tapi doktor kata bagus sebab salah satu pelawasan untuk perut memudah kan buang air besar dan takkan kena sembelit..itu yang aku teruskan juga tu..tapi taklah hari2 cuma selang sehari jugalah..tapi mmg iyer pun dia org senang buang najis berat (berak heheheh)mmg setiap pagi dan ptg wajib membuang...heheheh kira fairlah umah aku sekali, uamh mak ngasuh sekali...hhehehheeeee...







MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

5 comments:

PuteriSatu berkata...

nak try kasi aqilah gakla kot dia suka...

fuadnis berkata...

eh..eh..samalah..ukail pun suke betul makan ..lagi satu peveret dia air vitagen..wajib ade dlm peti..

gee ryder berkata...

bkn lyssa n qiesya je suka calciyum tu, auntie gee n uncle pn suka mkn hehe...pnh gak try bg aqeel, suka gak dia...tp aritunye sejuk...bg dia rasa je

nuarliesya berkata...

puterisatu,
trylah kak mmg sedap..kompom aqilah suka nyerlah

fuadnis,
bagus tu minuman buah2an nie..ubat sembelit doktor kata

nuarliesya berkata...

kak gee,
samalah kita kalau beli kompom kena banyak sebab mama abah pun hentam juga