Khamis, Mei 28, 2009

Angkara si adik

Nampak tak kat hidung Aqisya tu?yang merah2 luka tu?nak tahu angkara sapa tu? angkara adik nyerlah..sian kakak, terpaksa terima sakit dan juga mengalah dengan adik nyer...ini kes sewaktu mandi, berebut baldi kecil last2 si adik cakar muka kakak, pada hal kuku dia baru jer potong..kakak tak lawan balik cuma menangis kata sakit jer..tepi pipi tu kurang clear nampak nyer..kesan lebam adik dia dera, ada ka patut si adik tu pi gigit pipi kakak sampai lebam....mama dia pun tak pernah pukul sampai tinggal kesan...mmg ganas betullah alyssa nie..nampak kecik dan lembut hakikat nyer disebalik itu...sian kat kakak kan...tak per, kakak menjadi seorang yang penyabar dan redha dengan adik nyer...hehheheeeee...tak per kakak nanti mama babap adik yer..
sabo yer kakak.....nanti mama letak ubat lagi kasi cepat baik..
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Projek Baru

Ini projek baru hubby, dia dah nak mula bela ikan dah....baru nie hari selasa malam tu dia ajak aku kuar dia kata saja nak gie servey akaurium ikan...aku pun on jerlah dah kata nak gie servey dulu...gielah weoul kat kedai2 akaurium tu,tengok punya tengok, last2 hubby kata nak beli teruslah..aku on jer yerlah kan bukan kacau poket aku pun...dia duk belek2 kotak cermin tu sambil duk pok pet ngan tokei kedai tu, aku tengok2lah ikan yang mana berkenan di hati....dah pilih ikan semua kira kompomlah nie beli kotak kaca tu..masa hubby bayar aku tak tengok pun sekali cina tu angkat bawa masuk keta, naaaaaaahhhhhhhhhhhhh kau bapak punya leee besar nyer kotak kaca nie..duk uuukkk ehhhhh nak keboleh bawa masuk keta..hubby beli sekali yang besar terus..giler besar bapak..anak2 aku pun boleh masuk duk dalam tu....aku tanya dia naper beli yang besar nie..dia cakap saja beli besar terus boleh buh banyak ikan dalam tu....tapi yaAllah punyalah seksa nak bawa naik tingkat 4 nuuuu....
sok sek sok sek ngan hubby aku tanyalah harga dia sekali hubby cakap RM400 lebih...mak aiiiiiiiiiii mahal bapok...baik beli kamera baru kat aku baguih...tapi nak buat cam nerkan duit dia, hobi dia,aku kena sokong...weouls tak beli ikan besar2 cuma ikan kecik2 jer..lebih nampak menarik..tapi main ngan kotak kaca yang besar nie setakat 2 3 4 ekor ikan mmg tak der apalah..sekarang nie baru ada dalam 15 ekor ikan kecik2..dalam perancangan untuk menambah lagi..tapi suka tengok ikan kecik2 nie dari yang besar..kejar sana kejar sinikan..
ooppppssss sory stand kotak kaca nie tak beli lagi...still guna meja kecik nie untuk letakkannya...masih lagi simple..tak banyak hiasan lagi didalam tu..dalam proses membeli dan mengindahkan nya lagi.

masa nak angkat naik kotak kaca yang besar gedabak nie ke tingkat4 mmg seksa..terpaksa bagi anak2 tido dulu mlm tu,pastu baru aku ngan hubby turun angkat...seksa nyer nak ke boleh sampai keatas, dah la umah tak der lif..aku cakap kat hubby lepas nie kalau nak posting suh la sapa2 yang terdaya usung...kalau tak boleh sangat wakaf jer kat sapa2 yang duk umah ni...masa nak membeli tak pikir, main beli jer...kalu ringan tak per juga..tapikan bila dah letak dalam umh hari2 tengok ikan tu berenang kesana kesini syok jer rasa..satu ketenangan dapat disitu.....tak perlah besar pun besarlah.....aku tetap sokong hobi hubby ku..."b malam nie kita kuar cari anak2 ikan yang cantek2 lagi yer"....
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Makan apa yang ada jer

Wah semalam aku rajin sikit yer..sikit jer sebab dah lapar sangat hubby ajak kuar makan aku malas nak tukar baju, so aku pun buatlah sajian yang very the simple..kebetulan udang ada sikit ngan fish ball..sayur hanya aku buh tauge je...
mee nie aku guna mee sanggul oooppppsss korang tau ker itu mee sanggul? mee ni dia bulat2 cam sanggul tu tapi dia kering..mungkin korang tau kut..tapi kan aku import dari penang tu coz kat Kuantan nie dulu mmg ada tapi sekarang dah puas aku cari tak dak pun....mee nie sedap berbanding ngan mee basah...makan banyak pun tak muak..tapi kalau kat Kuantan nie femes ngan mee lidi..saa juga lebih kurang cam nie cuma dia panjang2 cam spagetti tu..tapi bukan spagetti..kihkihkhihkih...
inilah hasil org rajin sikit buat mee...
betapa sedap nyer sampai lyssa terpejam mata untuk menghayatinya..alamak cekci lyssa...
nie sorang lagi cekci..apa kes nie semua tak pakai baju...haaaa nak tau sebab apa ?sebab nyer habis basah baju diaorng punya duk pulun main air akt sinki...habis semua pinggan yang dah dibasuh diaorng basuh kembali..lantak koranglah janji mama noleh masak dengan tenang dan aman..kalau idak apa yang aku buat depa pun nak buat


makan elok2 lyssa, jgn nak main2 plak..kang bersepah kemas sendiri yer..
sekarang nie aku kategori malas nak masak jer..naper ntah..adakah roh malas masih ada dalam badan aku?yerlah hari tu masa balik penang semua org tolong buatkan..masak memasak semua kakak ipar aku yang buat..aku bahagian lain...itu yang sampai hari nie malas tu still ada lagi..tapi tak boleh kerap makan luar..kena jimat sekarang nie...lagi plak hubby aku nie lebih suka makan apa yang aku masak walau pun simple..dia kata puas dari makan kat luar,yerlah kat luar kekadang tu ada yang terlebih minyak lah, masin lah, tawarlah..kalau masak sendiri boleh kontrol semua tu..ok jugakan kaalu suami suka makan apa yang bini masak, air tangan bini pengerat kasih sayangkan..tak gitu uolsssssssss...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Isnin, Mei 25, 2009

Peristiwa Sedih pada 20 Mei 2009

Aku masih lagi dalam situasi bersedih..hari tu aku baca citer dari blog http://az1ra.blogspot.com yang dia bersedih diatas kehilangan tok jauh dan dekat nyer..sekarang giliran aku mengalami nyer...tokwan kesayangan aku meninggal pada tanggal 20 Mei 2009....mmg terkejut bila aku dapat berita itu coz tokwan aku nie mmg tiada sakit apa2..kencing manis, darah tinggi atau jantung mmg tiada untuk nya..itulah tak semesti nya tiada penyakitkan..bila2 masa dan dimana2 sahaja kita boleh meninggal.Tokwan aku cuma jatuh dan terus pergi meninggalkan kami semua untuk selama-lamanya.

hari Rabu malam dalam area kul 8.30 mlm aku bagus nyer tengah duk bakar kek untuk tempahan, tetiba dapat call dari mak aku di penang...lepas dah mak aku bagitau terus zup mmg aku tak peduli sapa dah...kemas baju semua call hubby kat opis dia, kebetulan hari tu dia keja sampai malam...lepas dah agak reda sikit terkejut tu aku call pelanggan2 minta maaf mmg tempahan tak dapat nak di siapkan..kek yang dibakar terus aku siapkan lalu bawa balik ke penang...sementara nak tunggu hubby dapat pelepasan dari tempat keja dia mmg lama..nak kena jumpa pegawai itu ini untuk sign surat pelepasan cuti...tension jer rasa..dlam area kul 11 lebih juga baru kaur dari umah....terus ke Panching Selatan dahulu ambik adik tokwan aku..dia follow weouls balik...isi minayk kasi penuh terus zupppppp...benti pun kejap jer untuk baung hajat dan juga hubby basuh muka...bukan apa takut tak sempat nak jumpa dengan jenazah...

baru 4 hari sblm arwah pergi, dia telefon aku bagi tau nak datang kuantan, arwah siap dah beli baju dn selaur lagi untuk datang kesini..mmg agak terkilan coz aku last jumpa arwah masa balik bulan januari hari tu....kami adik beradik mmg rapat teramat sangat ngan beliau coz mmg dari kecik kami semua tinggal dengan tok tokwan dikampung..blogger azira tahulah hubungan kami cam ner..mmg terasa sangat kehilangan beliau....pagi tu weoul sampai kul 8.00 pagi..sempat aku menatap wajah jenazah, aku juga berkesempatan memandikan beliau....tapi apa pun jenazah selamat semua nyer alhamdulillah..cuma kenangan nyer masih sebati dalam ingatan setiap cucu2 dan cicit nya....mudahan2 tok wan aku tenang disana dan ditempatkan di kalangan orang- orang yang soleh dan beriman...amin...

Al- Fatihah untuk Arwah Hassan @ Harun bin Talib yang telah kembali ke Rahmatullah pada 20 Mei, 7.45 Malam..
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Rabu, Mei 20, 2009

Jamban juga di tag yer..

Dah lama tak jawab tag..pada hal dah banyak aku hutang tag..hari nie aku jawab tag dari GEE RYDER..tag nyer agak senang dan tak payah pikir banyak...tag yang lain tu nanti aku jawab yer..akan ku korek kembali tag2 itu..SABAUUUUUUU..ok tag kali nie tak tahu nama apa tapi aku buh sendiri yer tajuk dia..Taq JAMBAN..eh jamban umah pun kena tag ker....
1) BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET?
last basuh semalam..waktu nak mandi..umah aku nie ramai sangat yang alergik dengan kotor nie yang paling ketara si Aqisya..bila kotor sikit mulalah dia jengketkan kaki dia tu..muktamad nyer hari2 mmg aku basuh bilik air aku tu..tapi taklah kotor mana sangat pun basuh camtu2 jer..kaalu gie jalan2 benti stesyen minyak mana2 ker dia tengok kotor kompom dia kuar balik ...terus tak jadi nak kencing...
2) PENCUCI APA YG DIGUNAKAN?
pencuci selalunye aku guna ajax fabuloso yang purple tu lavender...bau dia mmg sedap jer..kalau dalam toilet aku pakai dettol jer,,kalau mangkuk tandas tu bedal jer pakai yang murah kekadang harpic jer, Janji bersih...
3) DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?
selalunya aku mop lantai 2 hari sekali..tapi bergantung kepada kerajinanlah..almaklumlah umah aku tu ada anak2 yang tengah membesar..segala makanan lah mmg bersepah..kekadang minum air bergula ditumpahkan ker, susu ker..jawabnyer kenalah mop kasi cuci balik kalau tidak datanglah tentera2 dari golongan semut berkumpul.
4) APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?
kalau sebelum menjelang malam tu kategori sbelum magrib ker?kalau sblm magrib ofcoz melepak depan tv dulu tengok cite MATAHARI..pastu time iklan cepat2 lari gie mandi...semayang magrib dan jalankan tugas masak ker apa ker..kaalu ada tempahan terus jer baked.
5) APA MENU HIDANGAN MAKAN MALAM PALING SIMPLE?
hahhaahahaa klau yang paling simple mmg aku melantak roti gardenia yang bercream tu dengan air teh o, anak2 aku hubby pun joint sekali...
6) MINUMAN SELALU DIBUAT WAKTU PAGI
nestum nesvita 3 in 1 tu..untuk hubby power root lah "kami juga nak jadi jutawan"heheheh
7) SEBELUM TIDO APA YG AKAN DILAKUKAN?
selalunya aku akan kemaskan baju anak2 masuk dalam beg diaorng untuk bawa gie umah ngasuh esok nyer, kemaskan umah sikit, gosok gigi, cuci muka pakai night cream segala bagai...pastu tido lah..kalau tak diganggu oleh satu lagi makluklah yer...tutttttttttttttttttttttt..
ha terjawab sudah segala soklan2 yang diminta..jadinyer aku rasa benda nie semua korang dah buatkan so aku tak tag sapa2 pun yer...
ok nantikita jawab lagi tag2 yang terhutang itu..
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Terlebih rajin la plak

Semalam adalah hari yang membuatkan aku terlebih rajin...dan semalam juga aku masak untuk makan malam..sebelum nie ada sedikit malas nak masak...lagi plak nak habiskan ikan yang beli hari minggu hari tu ..iaitu ikan patin..urrrmmmmm cedap nyer...
semalam mmg tersangat rajin, aku bakar ikan patin tempoyak, buat ayam masak merah , sayur dan berulamkan timun cicah itu budu...perrrggghhhhh...mmg terangkat lah..kalau tak der selera cari budu kompom terus berselera..woit ingat org utara tak pandai akan budu ker? siap letak tempoyak lagi tu...tapi cencaluk minta maaf yer mmg aku cannot go..

ini dia yang dikatakan terlebih rajin tu..ikan patin bakar tempoyak..dia punya aroma tu bau satu rumah terus rasa lapaaaaaaaaaaarrrrrrr sangat...

ayam masak merah nie hubby masak...resepi dia..

sayur yang simple..kacang buncis goreng dengan telur

haaaaaaaaaa ini dia pembuka segala selera..itu kira ulam simple jer tu..tapi dia punya bedalan tu mmg terangkat habis



macam manalah nak kurus cam nie makan malam saja dah hentam 2 3 pinggan...pulak tu lauk pauk mmg heavy punya......kompom malam nie tak nak makan..hehehehe
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Isnin, Mei 18, 2009

Punca anak2 demam..

Ngantuk pun ada nie...tak cukup tido lah semalam....kejap-kejap jaga pantau anak-anak..bersilih ganti tido ngan hubby..nak tahu naper? 2 beradik tu demam.....mula2 si kakak yang demam siang tu aku rasa badan dia panas sesangat..biasalah Qisya kaalu demam ofcoz dah boleh agak..dia baring jer...malam tu plak badan Lyssa panas..apa lagi jgn biar lama2 terus gie Klinik amik ubat..takut juga sekarang nie macam2 penyakit yang datang...lepas jer ambik ubat tu weuol terus ke KMC (Kuantan Medical Centre) tengok opis boy aku kena tahan wad coz kena sweet urine( kencing manis lah tu)muda lagi dah dapat kan..penyakit tidak mengenal usia..kihkihkihkih....
eh berbalik pada anak2 aku demam, korang tahu kenapa Qisya dan Lyssa demam? yerlah satu sebab faktor cuaca sekarang tak menentu, kekadang hujan kekadang panas..disebabkan panas kami gie picnic..balik tu terus anak2 aku demam..nie semua hubbylah dia sibuk sangat nak gie mandi air terjun..katanya panas2 nie elok gie berendam...tapi aku pun gedik juga sebenarnya..last dapatlah hazab nyer anak2 jadi mangsa..
nie video sekejap jer masa gie mandi tetiba kamera buat hal...dia nak suh beli lain tu..biasalah kamera cokia jerkan..

video

lepas balik dari mandi manda nielah yang anak2 aku demam tu...tapi pagi tadi dah okey sikit lepas makan ubat..harap2 tu diaorng sehat hendak nyer lepas nie ...

MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Jumaat, Mei 15, 2009

Mereka dah besar pun

Sekejap jer dah besar anak2 aku nie...dah macam-macam perangai dah sekarang nie...si Alyssa pun dah tak nak naik motor kecik dia dah..sekarang nie basikal kakak dia yang jadi rebutan.



time nie kakak tengah sibuk tengok citer upin & ipin..naik bosan dah aku tengok hari2 citer tu..dah boleh hafal dah dialog upin & ipin tu.



kasi senyum sikit kat kawan-kawan blog mama.....kihkihkihkih..


kusyuk jer duk buka pembalut gula2 tu, akhir nyer tak dapat juga..haaaa gigitlah ko dengan pembalut tu sekali Lyssa, jgn harap mama nak kasi ko makan gula2 tu..





sebelum nie duk asyik tayang benda makan jerkan..ha hari nie aku tayang budak berdua nie plak yer.....
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Rabu, Mei 13, 2009

Tak lama jadi milik aku

Amboi kalau tengok pada tajuk kemain panjang nyer...Hari nie nak tayang apa yang aku dapat hari tu..alah benda yang aku cakap Aqisya dan Lyssa bagi tu....tapi alih-alih dah jadi hak milik diaorng balik..kira aku dapat kejap jer..tapi tak perlah kan...
sebelum tengok barang tengok beg dulu yer......
jeng jeng.......nie haaaa kau..2 ekor bear yang gebu dan lembut jer...yang putih tu kakak bagi yang dark brown tu adik....soooo cute sesangat.....aku pun tak tahu sebenarnya waktu mana hubby bawa diaorng gie beli...tapi adalah hari jumaat lepas hubby balik awal dari keja pastu dia bawa anak2 aku gie bandar tapi aku tak syak pula apa....ghupa-ghupa nyer inilah keja diaorng....ok ok apa2 pun walau sekejap jer aku dapat peluk cium bear tu aku puas hati...so pada hubby dan anak2 aku thank u very much..mama sayang korang sampai akhir hayat...
gebu sangat bear nie tau...seronok jer peluk..



MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Isnin, Mei 11, 2009

Jom Makan Pizza

Masih tidak terlambat untuk aku mengucapkan "Happy Mother's Day" untuk semua ibu2 dan bakal2 ibu di malaysia.Bagi aku dah 3 thn aku bergelar ibu,mmg besar pengorbanan seorng ibu terhadap anak2 nyer..Untuk Mak aku berjuta2 terima kasih aku ucapkan diatas pengorbanan yang diberikan untuk aku, dari aku dikandungkan oleh nyer sehinggalah sekarang ini..mmg tak terbalas segala pengorbanannya...giliran aku pula memikul segala pengorbanan untuk anak2 aku..mudah-mudahan anak2 aku menjadi anak2 yang solehah dan berjaya..amin..
ok berbalik pada asal entry ini, semalam mmg tak der celebration apa2 just weouls kuar jalan2 dan makan jer kat kuantan nie....tapi yang special nyer aku daat something dari anak2 aku..nanti aku tunjukkan pada korang..walaupun ianya bakal menjadi milik ku sekejap jer ia tetap bermakna pada aku..hubby pulak just belanja makan jer...walau apa2 pun thanks B.
Tapi semalam aku sempat juga sediakan Pizza buatan aku sendiri untuk hubby dan anak2 aku...tahun nie mmg tak der kek yer coz weouls dah muak dengan kek nie, mana tak nyer boleh dikatakan hari2 diaorng tengok aku buat kek.....so semalam aku just buat pizza jer...

inilah pizza yang sedang dibakar...puas aku menguli tepung tau untuk dapatkan doh yang lembut.Tapi hasil dia mmg mengancam..sedappppppp berbaloi dengan keringat yang dikeluarkan hehehehe...

dalam proses menunggu giliran untuk dibakar yer..
see cedap nyer....segala serba serbi aku masukkan dalam tu,udang, sotong, ayam dan daging..pastu segala mix vegetable tu, bawang...


dah jadi pizza seafood dah....tapi hakikatnyer mmg sedap....kihkhikih..puas hati jer makan...so sapa2 rasa nak makan pizza buatan sendiri cuba-cubalah buat yer..tak susah mana pun taruk jer apa yang ada...

MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Jumaat, Mei 08, 2009

wahhhh cedap nyer

Akhirnya aku berjaya juga buat ayam goreng pandan untuk makan tengahari....dah lama duk nak buat nak buat..tetiba satu hari tu masuk blog azura tengok ayam goreng pandan dia nampak best sesangat, apa lagi terus pasang niat ari cuti aku nak buat coz dia sedap makan panas-panas..
semalam pagi tu kuar kejap bawa anak2 aku tunaikan janji diaorng..ari tu aku ada janji ngan Aqisya nak belikan buku warna dan pencil warna baru..aku cakap dia bila mama cuti kita gie beli buku ..malam sebelum cuti tu hubby aku cakap plak kat Qisya yang esoknya aku cuti apa lagi tuntut janjilah dok tanya aku bila nak beli buku dia...itu yang bawa gie beli dulu kat giant jer pun, balik tu terus masak untuk makan tengahari...aku masak simple jer daging masak kicap, sup sayur dan juga ayam goreng pandan...walau pun simple tapi tetap marvelouse.
ini dia ayam goreng pandan, mmg sedap dan wangi jer bau daun pandan tu...kaau nak makan baru goreng..makan panas2..kejap jer hidang dah lincin.
kasi close up sikit...aku main hentam jer belitkan daun pandan tu..

daging masak kicap peberet anak2 aku..bila ada masak cam nie mmg banyaklah diaorng makan nasi..tak kisahlah ayam ker daging ker sotong ker asal ada kicap jer mmg laju jer makan.

sup sayur campur yang simple...
selalunya menu aku mmg simple2 jer janji sedap pada tekak, chewahhhh sedap ker? kalau tanya Alyssa semua nyer sedap..hehehehe....paling banyak pun kekadang tu 3 4 jenis jer atas meja aku tu..walau pun menu ayng sikit tapi makan dengan laju nyer....tapi kan korang ayam goreng pandan tu mmg sedap, ayam pulak diperap dhulu untuk kasi dia punya kick tu naik....besok nak masak menu apa pulak yer...sapa ada resepi yang best2 tapi simple jer bahan dia kasi aku yer...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Dah lama tak buat makan petang

Ini menu petang semalam..dah alang2 cuti pastu mmg free jer semalam tak der benda nak dibuat cuma 1 biji tempahan kek jer yang buat so mmg freelah, jadi nya petang tu mmg aku tak kuar kemana2 pun lepak kat umah jer....disebabkan dah lama tak buat menu petang tetiba semalam teringin pulak nak makan kuih lopes..so apa lagi!!!! suh hubby gie cari daun pisanglah jawab nyer..bahan-ahan yang lain semua dah ada cuma belikan kelapa jer...nak buat dia mmg kejap jer tak susah mana pun...
inilah hasil kuih lopez ayng aku buat semalam...mmg sedap dan lembut hehehehe...


sedap dimakan bersama air gula nyer.....cedddddaaaaaaaaaappppppppnyaaaaaaaa..
itulah laporan menu petang semalam dari aku...kuih nie feberet Aqisya coz dia suka makan pulut...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Khamis, Mei 07, 2009

Apa kat mulut tu

Eh nak baca buku ker tu Lyssa? macam mana nak berbunyi bacaan nyertu kaalu dah mulut asyik tersumbat jer.....sekarang dia dah pandai tau, kalau org cakap "eee geli nyer puting adik ada ulat"..dia pun "eee li "sambil buat muka cam geli2 tu..kejap jer pastu dia bawa puting dia tu gie basuh pastu dia cakap " lat habis"means ulat dah habis...tapi bila mulut ada penyumbat tu jer mmg diam jer ..dia kusyuk duk mengenyut tu haaaa......terutama time nak tido tapi bila dh lelap jer mata terus dia luahkan puting tu.....


tengok buku pun tertonggeng cam ner nak baca tu..

konon-konon nye tu garanglah buat muka cam tu....eee tak takut pun...kalau kakak dia sibuk buka buku nak tulis dia pun sibuk lah cari buku dia ngan "tit tit" tahu apa itu tit tit...ha pencil mekanikal tu yang kita duk tekan tu kan bila tekan dia bunyi...macam-macam lah ko ni Lyssa..makin besar makin tinggi IQ tu...

apa-apa pun syukur dengan perkembanagn anak2 dan juga seronok bila tengok anak2 sihat..
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Untuk warga Pahang.

ok hari nie cuti yer....
selamat bercuti untuk semua penduduk di negeri PAHANG......hari nie diistiharkan hari HOL bagi negeri PAHANG DARUL MAKMUR, so bagi penduduk negeri Pahang merdeka yer ari nie...bagi yang asal dari negeri pahang dan bekerja di luar negeri pahang boleh juga kaalu nak cuti tapi kena apply leave lah yer..kihkihkih..tapi yang mmg apply untuk cuti hari nie selamat bercuti juga yer....okes2 aku nak gi jalan2 di bandar kuantan jap so jumpa lagi nanti yer......SELAMAT BERCUTI WARGA PAHANG.
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Rabu, Mei 06, 2009

Bakal Pengganti Rossa

Bakal menggantikan penyanyi kecil molek yang cute dari seberang..sapa lagi kalau bukan Rossa yang popular dengan lagu Ayat-Ayat Cinta.."Rossaa jgn risau kamu bakal ada penggantinya yer bila udah ngak mahu nyanyi lagi nanti...

rakaman tidak daapt dibuat sepenuhnya coz bateri kamera dah kong..hehehehe..tapi itulah hakikatnya...kalau bab nyanyi mmg hebat.. dengan rambut yang serabainya tu..dah macam budak rockers pun ada tu.ehhehehehe masih ada lagi senikata yang diloghatkan ikut sedap dia jer, jom layan Aqisya karaoke lagu Rossa, Ayat-ayat Cinta
video

video

kepada pengubah lirik atau produser cam ner boleh rakan album tak?ada can tak nak masuk AF bagi musim akan datang?heheheheeee....Afundi Qisya..kuikuikuikui....

MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Selasa, Mei 05, 2009

Pelik dengan manusia sekarang nie

Kenapa perlu cemburu dengan kejayaan orang lain? Manusia sekarang mmg pelik, mmg tak boleh tengok org lain senang, tak boleh tengok orang lain berjaya ada-ada saja yang dengki, ada-ada saja yang tak kena....PELIK? Ini berkaitan ngan Blog Biz aku....mmg ada org tak puas hati,ada saja komen yang ntah apa2 jer....tapi aku tak kisah itu semua penaik semangat..apa yang aku tahu aku buat nie dengan usaha sendiri..tapi ada juga yang tak puas hati nyer..adakah mereka2 ini diupah untuk komen disitu....aku pun pelik kenapa setiap produk baru yang dikeluarkan disabotaj,ada saja yang tak kena nyer..pada hal produk yang aku kuarkan tu sedikit pun tak ambik resepi dari dia (dia tu maksud kepada sapa2 yang rasa diri nyalah yer)..dikata copy paste ayatlah...padahal apa yang aku buat semua tu sedikit pun tak copy paste ayat sesiapa..blog org tersebut pun aku tak jengah..aku sendiri tak tahu apa yang diceritakan hari2 kepada pelanggan dia, aku pun tak tahu produk apa yang terbaru dikeluarkan oleh beliau...yang aku tahu bila aku kuarkan sesuatu produk baru aku akn dpat komen tiru produk org tu...manusia-manusia..itulah orang melayu kita mmg tak boleh tengok kejayaan sesama kaum.Bila tengok bangsa sendiri berjaya ada saja yang nak dijatuhkannya..ada saja yang tak kena nya...padahal sedikit pun aku tak kacau dia punya customer, aku tak pernah nak sabotaj dia punya produk dan aku tak pernah nak ambil tahu tentang benda apa yang dibuat setiap hari ..harap orang2 yang suka jatuhkan bangsa sendiri nie bawa-bawalah pandang kedepan. maaflah jika ada sesiapa yang baca dan terasa...aku tak tujukan pada sesiapa tetapi siapa yang makan cili dialah rasa bahang kepedasan nyer..aku bersyukur dengan rezeki yang telah Allah taala berikan untuk aku dan keluarga. Aku tak minta dari sesiapa..aku jalankan perniagaan ini pun untuk sama2 nak bantu rakan2 yang ingin menambah pendapatan..

Jumaat, Mei 01, 2009

Sila Terliur

ok ok rileks rileks...jgn terburu menerpakan muka anda dihadapan skrin ini....hehehehe
sila kuarkan segala air2 didalam mulut anda sambil mata bling-bling yer...hihihihihi...harus terliur yer...sedap nie, rugi kalau sapa tak rasa...tapi ini bukan untuk aku punya, ini adalah tempahan dari seorng pelanggan kek dari aku......decoration nya tak siap sepenuhnya..apa2 pun jom cepat rasa....





siapa yang nak boleh oder dari aku yer...tapi yang berada di kuantan sahaja..untuk yang berada luar dari kuantan masih ada peluang untuk merasa dengan cara dapatkan saja Tepung Kek Jenama Lisya...ok jom cuba..
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

SELAMAT HARI PEKERJA

SELAMAT BERCUTI SEMUA...
AKU DAN FAMILY AK UCAPKAN SELAMT BERCUTI JARI PEKERJA KEPADA SEMUA YANG BEKERJA SWASTA, KERAJAAN DAN JUGA YANG BEKERJA DIRUMAH...SO ENJOY DENGAN CUTI ANDA.
aku jer tak dapat nak cuti dari menerima tempahan kek dan juga tempahan tepung kek..apa2pun syukur itu lah rezeki nama nya..ok jom aku nak mula bakar kek untuk 2 org hari nie..tempahan hangat2 lagi nie...chooowwwww.
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi