Isnin, Mei 11, 2009

Jom Makan Pizza

Masih tidak terlambat untuk aku mengucapkan "Happy Mother's Day" untuk semua ibu2 dan bakal2 ibu di malaysia.Bagi aku dah 3 thn aku bergelar ibu,mmg besar pengorbanan seorng ibu terhadap anak2 nyer..Untuk Mak aku berjuta2 terima kasih aku ucapkan diatas pengorbanan yang diberikan untuk aku, dari aku dikandungkan oleh nyer sehinggalah sekarang ini..mmg tak terbalas segala pengorbanannya...giliran aku pula memikul segala pengorbanan untuk anak2 aku..mudah-mudahan anak2 aku menjadi anak2 yang solehah dan berjaya..amin..
ok berbalik pada asal entry ini, semalam mmg tak der celebration apa2 just weouls kuar jalan2 dan makan jer kat kuantan nie....tapi yang special nyer aku daat something dari anak2 aku..nanti aku tunjukkan pada korang..walaupun ianya bakal menjadi milik ku sekejap jer ia tetap bermakna pada aku..hubby pulak just belanja makan jer...walau apa2 pun thanks B.
Tapi semalam aku sempat juga sediakan Pizza buatan aku sendiri untuk hubby dan anak2 aku...tahun nie mmg tak der kek yer coz weouls dah muak dengan kek nie, mana tak nyer boleh dikatakan hari2 diaorng tengok aku buat kek.....so semalam aku just buat pizza jer...

inilah pizza yang sedang dibakar...puas aku menguli tepung tau untuk dapatkan doh yang lembut.Tapi hasil dia mmg mengancam..sedappppppp berbaloi dengan keringat yang dikeluarkan hehehehe...

dalam proses menunggu giliran untuk dibakar yer..
see cedap nyer....segala serba serbi aku masukkan dalam tu,udang, sotong, ayam dan daging..pastu segala mix vegetable tu, bawang...


dah jadi pizza seafood dah....tapi hakikatnyer mmg sedap....kihkhikih..puas hati jer makan...so sapa2 rasa nak makan pizza buatan sendiri cuba-cubalah buat yer..tak susah mana pun taruk jer apa yang ada...

MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

3 comments:

naurah makwa berkata...

naura mmg giler kat pizza..bagi resepi boleh?

nuarliesya berkata...

naurah,
akak nyer pizza simple jer nie..akak main campak2 jer bahan dia cuma roti dia tu akak adun tepung gandum,yis, air garam + gula, sedikit margerin atau planta, softener..itu jer uli sampai jadi doh.

ratna berkata...

hmmm... sedapnyer..