Jumaat, November 28, 2008

Dah di PECAT pun

Untuk pengetahuan uols aku telah memecat aku nyer cleaner....dah la malas buat keja tapi nak gaji lebih ...ini sudah lebey nie......tapi cleaner aku tu cakap dia nak report itu bapak polisi aku aku derakan diaorang..jadi aku sempat rakamkan aksi2 diaorng nyer kemalasan itu untuk buktikan pada bapak polisi yang aku pecatkan diaorg tu disebabkan diaorg bukan nyer buat keja tapi menari sengol sengolan kat umah aku..

jadi jom kita layan dulu bukti2 kukuh yang mengatakan mereka ini adalah malas....

jom layan video nie dulu...maaf yer gambar kurang memuaskan...

video

video


MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Jumaat yang dinantikan

Hari nie adalah hari yang paling dinanti-nantikan...yerlah kan hubby balik hari nie....dah habis kursus semua....tak sabau nyer nak tgu petang nantikan....
poyo jerkan padahal tiap2 minggu balik sini..tapi mgu lepas tak balik kan...jadi rasa lama sanagt tak jumpa...ptg nanti akan berlaku perebutan seorang lelaki dengan 3 org perempuan kita tengok nanti siapa yang akan menang....og coz mama diaorg nyerkan..(tengok tu dengan anak2 pun nak berebutkan )heheheeeeee.....best nyer.........................perasaan ini akan dirasai bagi bini2 yang selalu ditinggalkan suami bagi urusan kerja..menghitung hari, mengira dan membulatkan kalendar adalah salah satu tugasan yang dilakukan bagi bini2 yang ditinggalkan untuk dapat berjumpa semula dengan suaminya..
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Khamis, November 27, 2008

Dah Dapat Cleaner

Ah lega rumah aku dah cuci..aku dah dapat mak cik cleaner untuk bersihkan umah aku nie....
biasalahkan..hubby pun dah nak balik jadi aku kena clearkan umah bagi bersih-bersih sikit...bukan apa takut nanti hubby terkejut plak kalau dia masuk umah dia terpikir masuk umah dia ker masuk stor pembuangan sampahkan....almaklumlah umah selalu bersepah dikerjakan 2 putri nyer tu...aku kemas kat sini diaorg selerak kan kat sana, aku kemas sana diaorg selerakkan sini..pendek kata mmg tak pernah nyer nak clear umah tu..dah macam tongkang pecah...
jadi nyer aku pun kekadang tu tak sempat nak kemaskan umah letih dengan keja lagi....aku planning nak ambik makcik cleaner untuk kemaskan umah dan cuci umah aku kasi bersih..dan sekarang aku dah dapat 2 orang....
kenalkan ini dia makcik cleaner aku...........
eh banyak nyer sampah, pasir, debu umah cik puan nie..tak pernah cuci ker..atau takpernah sapu ker?..mmg dasar pemalas punya pompuan..
Tengok atas nie pun banyak debu2...rumah ker apa nie...kalau camnie punya keja harus aku minta gaji lebih sikit nie....

Ya Allah, buku-buku pun bukan nak simpan tempat dia balik, lepas baca biar bersepah cam tu jer...ini semua nyusahkan aku nak kena kutip buku2 nie..

buang jerlah buku nie..ada ker baca buku komik cam nie..
( tolong abaikan yang kaki sikit tu yer)


Penat nyer kemas umah cik puan nie...dah la bersepah, pastu tak sedaiakn aku minum ker apa ker....kali nie jer aku kemaskan umah dia lain kali jgn haraplah...mengantuklah pulak mata nie..
please!!!! jangan ambik gambar aku puan..aku janji tak merungut lagi untuk cuci rumah puan...


ini asst.cleaner aku, cleaner nie bahagian cuci dapur yer...keja dia dah settle itu yang duk membaca tu...


akhirnya tugas ini diserahkan kepada cleaner kedua ini coz makcik cleaner yang kecik tadi tu banyak sangat merungut..jadi aku dah sita dia dari buat keja kat umah aku nie..



nanti aku sambung lagi pasai cleaner aku nie sambil buat keja ada ker plak diaorng boleh duk berjoget menari...aku bayar gaji suh cuci umah aku last2 diaorng menari plak...so tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.......
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Rabu, November 26, 2008

HOT kah aku?

Wow hot ke aku nie...ooohhhhh noooooooooooooo..tajuk dia kemain punya HOT....

nak tahu HOT ker tak jom kita layan soklan hot yer..


Soalan nyer berbunyi gini:


1) do you think you're hot?

-hot ker aku nie?hhehee taklah tapi mmg HOTlah sebab cuaca HOT sikit hari nie


2)upload ur favourite picture of u

3) Why do you like that picture?
-aku suka tengok gambar nie sebab nampak ceria dan happy jer hubby ngan anak2..tenang jer rasa

4) when was the last time you ate pizza?
-mgu lepas bos banjer sebab besday dia..makan yang italy + jepun tu..mmg codap la wei..kena makan lagi nie

5)the last song you listened to?
-dengar lagu CINTA 3 SEGI yang nyanyian kristal tu pagi tadi..best pulok ala2 rock sikit gitu

6) what are you doing right now besides this..
- sambil taip sambil usha line takut bos nampak...gile wei kalau dia tanya buat apa tu..

7)What name would you prefer besides yours
- aku suka dengan nama sekarang nuarliesya...gabungan antara nama aku, hubby dan anak2

people i tag:

i) tieha - mama zara
ii) saw saw lady
iii) mama aqilah
iV) Gee Ryder
v) az1ra


8) who is number 1
-tieha mama pada zara- org ganu nie...

9) Number 3 is having a relationship
-mama Aqilah....kompomlah che abe diakan

10) Say something about no 5

-az1ra, kawan aku semasa belajar dulu, mama pada seorang putri,Alisa juga nama anak nyer..org nyer baik....now menetap di Penang.
11) How about no.4

-gee ryder...seorang mama yang riang jer nampak...jom kita tengok gambar nyer yang hot sama yer

12) Who is number 2
-of coz saw saw lady....dia rajin mengeTAG org dan juga rajin menjawab Tag..apa kata kita plak tag dia dan tengok gambar hot nyer


aku nyer turn dah lepas..jadi kepada penama2 diatas sila jawab tag yer..itu pun terpulanglah kalau nak jawab ker tak kan..


kepada yang tiada nama disini pun ikutlah kaalu nak buat ker tak..




MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Selasa, November 25, 2008

Tak boleh kongsi Ok

No share share ok...tengoklah nak minum macamlah dia boleh habiskan...padahal tak habis pun....
kebetulan semalam masa aku gie ambik anak2 kat umah ngasuh tengok ada pakcik jual ABC naik lori tu jual kat umah ngasuh tu...dah lama dah dia tak jual nyer...so mmg sedaplah ABC dia murah jer RM1..jadi semalam tu aku pun belilah konon nyer nak share dengan Qisya..last2 si kcik nie punya mengamuk nak ABC tu....
si kakak pun dengan baik hati nyer bagilah kat adik dia...pada hal si adik tu bukan nak minum sangat nak main jer lebih..tak per biar dia puas dulu nanti dia tgllah....




mula2 tu dia tak sedut air tu sebab ais dia tak betui2 cair lagikan jadi dia pun tariklah straw besar tu kuar dan isap kan hujung straw tu..."dap" bunyi pun...very clever girl..dia tahu kalau sedut pun susah nak naik...




bila dia rasa dah nampak cam berair sikit barulah dia mula sedut guna straw tu..bila air tu dah naik dan masuk mulut dia dia gelak suka..pastu datang kat org pegang pipi kita nak bagi tau tangan dia sejuk.....macam2lah ko ni Lyssa..



last2 bukan nyer nak minum pun dia suka duk pegang2 sejuk bekas tu....tumpah jer lebih dari masuk mulut...tapi bila kita ambik mulalah meraung nyer tu...biar lama sikit barulah ok..dia tahu dah tak sejuk dah pun baru dia bagi kat kakak dia...Aqisya dia tahu dah tak sejuk last dia suh buh dalam peti dulu....heheheheeee..sory yer abang..keteringinan jer nak minum ABC nie...tapi bukan selalu yer.....

Hubby tak bagi sangat aku minum ais sebab nyer nanti aku cepat terkena jangkitan sakit tekak dan juga lenguh badan2...heheheheheee....apantah lagi bagi anak2...kalau jarang2 tu tak perlah...

tapi bagus juga untuk org yang nak berdiet jgn minum air ais/batu..salah satu untuk diet adalah jgn minum ais...aku mmg percaya sebab aku dah praktis dan dah dapat hasil nyer.....

MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Isnin, November 24, 2008

Dah tak der keja

Bila dah tak keja, boring + hubby yang tak der anak2 dah jadi mangsa kesengalan mama diaorang..nasib baik anak2 sporting melayan mama diaorng yang sewel nie...

tapi tak per aku tahu anak2 aku nie mmg suka kalau bab2 nak bergambar2 nie....diaorg pun xcited sekali...

anak2 pun ok sporting bab nak gedik2 ngan mama diaorng nie...
gambar ini diambil atas permintaan hubby juga, dia suh aku sendkan gambar2 anak bini dia sebab mgu lepas dia tak boleh nak balik.....jadi nyer bukan sesaja weouls sengal2 yer...

sama tak muka kami bertiga..sapa yang paling banyak ikut muka aku..atau 2 2 tak der cam muka aku..nie sedih nie....atau 2 2 muka mmg cam aku...heheheheehee..dah nama anak aku mestilah muka cam aku kan....



tak banyak pun cukuplah sekadar untuk melepaskan rindu dia pada kami disini....lagi plak sebagai peransang untuk dia hadapi Final exam pada hari nie dan esok..semoga berjaya....


tak sabar nak tgu jumaat nanti..hubby nak balik....dia dah habis kursus...


PENANTIAN ADALAH SATU PENYIKSAAN kan kan kan kan....




MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Jumaat, November 21, 2008

The Pink Girls- Lasak benor

The pink girls...tengoklah si kecik tu lebih lasak dan berani dari kakak nya....

dia suka bab memanjat-manjat semua nie....kakak boleh jer duk diam atas kerusi yang dia tak, nak memanjat2 semua....itu yang kejap2 tergolek tu....bila larang tak nak dengar...


nielah budak kecik yang nakal tu...
tengok tu kakak dia duk diam jer..dia melasak memanjat segala...


mula jer dia duk diam dan baik pastu bila bateri enjin dia dah power mulalah operasi..seminit pun tak duk senyap...buat keja dalam mulut yang diam, tanpa berbunyi..bila dah terjatuh harus bunyikan enjin tu kuat2...selagi tak tiup kat sakit dia tu selagi itulah dia duk tunjuk kat mana yang dia sakit..bila dah tiup kira dah baiklah diam sekejap..tak sampai 5 minit dia start kembali...letih mmg letih....nasib baik kakak tak buat sekali..kalau 2 2 org lasak cam tu harus aku terjun kerusi....heheheheheheeee..terjun dari kerusi tak sakit sangat..tak tinggi plak tu....
tapi itulah biar diaorg aktif cam nie dari diaorg lembik..kalau diaorg aktif tanda nyer diaorg sihat....aku pun taklah risau sangat....betui tak????????betul betul (buat gaya hangguk2 cam ipin tau)
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

HeHeHeHe....apa nie?

Amacam ok ker tak kami buat muka cam nie?agak2 muka sapa paling uols nampak very the TAKUT...
apa!!!!!!!!!! dua2 muka uols tak takut??????????????? gasak jerlah...

sama tak bentuk muka kami berdua?..ha teka-teka yer..
mata sapa paling bolat?
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Nak Kamera Digital Tak?



jom sama2 dapat kamera digital SONY CYBER SHOOT..


MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Khamis, November 20, 2008

Alamak Kantoi!

Lyssa sekarang dh tak boleh tgk barang2 yang diletakkan rendah2..pasti dia akan ambil untuk main...dulu dia tak kisah sangat..tapi sekarang puas marah, puas pesan jgn main..tapi dia ambik senyap2 main..tak kiralah apa janji dia nak main.
jom kita tengok dia ambik apa tu senyap2 jer....
ok dah dapat....harap2 mama tak nampak yer nanti mama babap tangan plak...


ok bawa lari jauh2 sikit...nanti terkantoi..

aiseh tak boleh cabut plak natang nie...guna gam gajah ker gam rimau nie...awat susah sangat...


susah sangat yer..lebih baik aku guna gusi ku yang kuat ini..alamak!tak boleh juga nie..


sekali tu...oooooooooOOOoooooo dah terkantoi...mama dah nampak..jgn marah yer mama..

Mama nak air ker..mai adik suapkan nak tak?Minumlah mama yer..
sekarang dia dah nakal2 gitu...dah macam2 peel dia buat....sekejap jer dah besar..dah boleh jadi kawan pada aku N kakak nya....tapi satu jer perangai dia tu...mungkin budak2 kut mmg peranai cam nie...benda yang kita larang kompom itu yang nak dibaut nya..yang kita suruh dia buat derkkkkk jerrrrrr...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Rabu, November 19, 2008

Pengubat Rindu

Sekarang dah dapat pengubat jika dia rindukan abah nya..walaupun bukan dalam keadaan terkini tapi cukup kalau dia dapat tatap wajah abahnya....
setiap hari setiap waktu pasti dia akan tengok citer abah the movie...wowwwww kemain tajuk....tapi bila dia tgk jer wajah abah nya dalam tu kurang sikit rindu nyer....Beruntung aku videokan majlis perkahwinan aku dulu, boleh dijadikan renungan anak2 di masa depan..boleh dijadikan kenangan untuk dikongsi bersama anak2 bila diaorng besar....
Mungkin dia terlalu rindukan abahnya, jadi hanya dengan buka video kawin dia dapat hilangkan rindu itu...bukan main bersungguh lagi dia menonton...sambil tgk mulut sambil bising duk panggil abah....abah.....


tengok tu bukan main kusyuk lagi tengok...siap ambik first seat lagi..bila aku marah suh dia belakang sikit dia cakap tak nak...nanti abah tak nampak along..sian jer rasa....bila dia cakap camtu aku pulak yang rasa sebak nyer....dia pun pelik cam ner abah nyer boleh masuk tv....




time nie duk baca yang perjanjian segala tu lepas akad nikah dah....

setiap hari pasti akan ditonton nyer sehingga aku sendiri pun dah naik bosan tengok..tapi apa boleh buat untuk pengubat rindu anak, aku pasangkan juga...kalau dia nakal2 tak nak balik umah nak main kat bawah lepas aku gie ambik dari umah ngasuh...umpan jer dengan ayat "nak tengok abah tak?" cepat jer nak naik atas rumah....dah masuk umah segala...terus duk depan tv tunggu aku pasangkan...tapi ada baik nyer juga..bila dia asyik tgk video tu dia taklah ngusik alyssa sangat...diam jer sambil tgk..kalau idak kejap2 dengar jerit kejap2 denagr jerit..berebut itu ini..si kecik tu pun tak nak mengalah....hari2 org duk dengar kami bertiga jadi tarzan jerlah.

MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Pantang Nampak

Aqisya dan Alyssa mmg suka sangat makan yogurt calsium nie...kira yogurt nie tak pernah putus dalam peti tu..macam perisa ada...kalau gie shopping jer dia nampak jer yogurt nie sibuk jer duk sebut koko olen koko olen..tapi hari tu try beli yang perisa koko dengan oren tu ..dia orang tak nak...tak berapa sedap sangat yang perisa tu..aku pun tak minat sangat tapi kalu yang perisa plain nie ok jer dia org suka sangat...

kalau makan no share2 yer harus sorang 1 pastu minta lagi dan lagi...

mula2 dulu Lyssa dia tak suka sangat sebab mungkin dia rasa cam masam2 sikit kut..lama2 dia dah ok bila kakak dia duk suap sikit2 sekarang haruslah dia satu...jgn kata anak2, aku pun suka makan yogurt kalsium nie...




pulun dik pulun...suka dia kalau dapat makan yogurt nie..

ini dah macam aksi nak nyanyi dah nie...nak makan ke nak nyanyi tu along?


masa nie kakak dia dah nak ngusik dia dah..kakak dia minta yang dia punya sikit,dia tak kasi siap geleng2 kepala semua..last2 kakak dia main ambik jer apa lagi bunyilah dia...





dia nak cubit kakak dia sebab ambik dia punya..jgn sebarangan ambik yer nanti dia cubit..garang nie si kecik nie..dia punya jerit berdesing telinga dengar...



aku pernah tanya doktor dulu sekali sebab diaorg kerap sangat makan yogurt nie yerlah kan dia masam takut efect perut ker apa ker, tapi doktor kata bagus sebab salah satu pelawasan untuk perut memudah kan buang air besar dan takkan kena sembelit..itu yang aku teruskan juga tu..tapi taklah hari2 cuma selang sehari jugalah..tapi mmg iyer pun dia org senang buang najis berat (berak heheheh)mmg setiap pagi dan ptg wajib membuang...heheheh kira fairlah umah aku sekali, uamh mak ngasuh sekali...hhehehheeeee...







MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Selasa, November 18, 2008

Jalan2 nursery cari pokok

Sabtu pagi2 tu hubby dah siap2 ajak aku gie klinik...kata nyer kalau tak baik nanti tak boleh kuar gie garden tengok pokok bunga...sebab mlm tu hubby ada cakap nak gie cari bunga ros untuk letakkan kat umah...biasalah hubby nie lebih kurang minat juga dengan tanam menanam nie....bab2 itu dia mmg rajin..so pagi tu diaajak aku gi klinik juga...aku nie biasalah mmg tak suka dengan makan ubat2 nie...apa ntah lagi bab nak jumpa doktor...aku makan ubat TERPAKSA pun dulu disebabkan mengandung ngan berpantang...itu pun main aci cilut cak..kekadang makan kekadang tak..hehheheeee..tak soka tak soka lah kan....bila hubby cakap jomlah gi klinik aku terus cakap "tak per dia pandai datang nanti dia pandailah balik nyer..." maksud nyer pandai nyer demam itu datang nanti dia baiklah..."habis kalau dia tak nak balik cam ner?" hubby dah mula nak bebel2 dah.....oklah jom...malas nak dengar bising2 nie..aku pun siaplah untuk ke klinik...

ptg tu dah rasa ok dah....so hubby tanya nak tak gie nursery cari pokok...kalau bab jalan cepat aku nie..sakit pun dah baik...heeee...so siap2 gie jenjalan sambil cari pokok....

weouls gie satu nursery nie kat jalan nak ke TC...mmg best pokok2 dia murah jer dan cantek2...

sebenarnyer hubby nak cari pokok bunga ros yang mini tu..kira dia tak lah tinggi sangat..kebetulan kat situ baru jer sampai bunga ros mini yang hubby cari tu..tapi tak banyak warna yang sampai, cuma warna merah nak ros tu dengan kuning jer...

Aqisya dah tak nak jalan dia suh abah nyer dukung jer...dia pun masih ada lagi sisa2 demam tu..

ha nie lah ros mini tu..hubby pilih warna merah ros nie..cantik sanagt..banyak pulak bunga dia...bunga dia nie thn lebih kurang dalam 3 minggu...kategori pokok reneklah juga nie..


ini pun budak yang ada sisa demam dengan mama nyer..see nampak cam muka org tak sihat ker? harus control beb...


tetiba aku terpandang bunga orkid nie..Ya Allahhhhhhhhhh cantek nyer bunga dia....aku tak der lagi koleksi bunga cam nie...berkenan nyer tgk...rasa cam nak beli jer tapi dah tak cukup ruang nak gantung...tunggu dululah planning tu nanti nak angkut bawa balik umah mak aku jer yang ada kat umah tu....bunga dia besar2..itu yang nampak menarik sangat tu..



ini pun cantik juga..aku pun tak der lagi jenis nie..murah jer rega dia satu pasu nie dlam 23 hinggit...tapi oklah kan bunga dia thn lama sebulan lebih..lagi plak penjagaan dia senang jer...tunggulah dapat gaji nanti aku nak serbat..sekarang nie poket dah nipis dah tak boleh nk membazir sanagt....heheheh membazir ker?tak per tak per tunggu gaji lah senangkan..kita angut 2 3 4 pasu nanti..searang nie kita tumpu pada bunga ros yang hubby nak cari tu...



nanti bila dah cantek dan tersusun segala bunga milik taman mini di balkoni umah aku aku tunjukkan pic dia..searang dalam proses untuk mengindahkan denagn pelbagai pokok2 bunga yang menarik....tapikan uols hari tukan lepas jer amkan ubat tu aku rasa cam ok jer..tapi hari ahad hubby dah nak balik tu aku rasa cam nak demam balik sampaialh sekarang sisa2 tu masih ada lagi....tapi taklah teruk sanagt kira oklah dari ari jumaat ari tu..tapi yang tak best nyer mgu nie hubby tak boleh balik...sebab isnin dan selasa depan dia ada final exam..tak sabar nak tgu jumaat depan 28/11/2008 hubby dah selesai kursus dan dah pulang kepangkuan kami anak beranak..heheheheeeee...moga2 hubby lulus dengan cemerlang nyer dalam exam dan kursus ini..uols doa2kan lah sama yer..amin....



MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Aku gagahkan diri untuk update

Hai uols..aku dah kembali....heeee...bukan aku tak nak update tapi kesihatan aku tak mengizinkan..keja aku nak tido jer..alahai sakit badan segala....entry lepas aku ada citerkan yang jumaat last week aku rasa cam nak demam jer...sengal2 badan segala..jadi kesihatan aku sampai ke hari nie mmg tak ok lagi..masih ada sisa2 selsema , batuk dan demam..
Jumaat lepas tngahri tu aku call hubby, biasalah kan kalau jumaat pasti kena call tanya balik ke tak mgu tu...mgu nie tak boleh balik dah sebab dah nak final isnin depan...
Aku : salam abang
hubby :waalaikum salam sayang..
aku: abang balik tak hari nie?
hubby: tak tahu lagi..eh naper suara lain jer? nangis ker?
aku : taklah, selsema sikit jer..naper abang dengar lain ker?
hubby:a'ah macam bunyi sengau2 cam tu...bila lagi selsema nie?
aku: hari nie baru rasa2 cam nak demam..sakit badan semua...abang balik ker tak ari nie
hubby: nntilah abang bagi tahu lain..abang nak siap2 gie semayang jumaat dulu..jgn lupa tu apa2 makan ubat nanti melarat plak sakit tu.
aku: ok, bye abang
hubby:bye sayang..
lebih kurang cam tulah perbualan nyer...
ptg tu lepas balik keja mmg rasa dah flat sangat rasa cam nak baring jer..sampai umah aku mandi2 dulu baru gie ambik anak2...dah gie ambik anak2 tu sampai umah jer terus cari sweater, siap pakai stokin kaki lagi..bentang toto.mainlah anak2 mama tak larat nak baring kejap...aku tertido terus...
tetiba Qisya panggil cakap ada org ketuk pintu...dengan tak bermaya nyer aku gagah juga buka pintu..sekali tengok hubby balik....uwaaaaaaaaaaa terus nangis kat situ sebab rasa cam ntah terharu plak..aku nie dalam brutal2 pun kalau bab sakit mmg manja sikit..
hubby pun kesian tengok aku dia kata,dengan berbungkus dengan selimut, dengan bersweater lagi...badan aku mmg panas...tapi sian juga kat hubby aku tak sediakan apa2 untuk dia makan..selalu nyer kalau dia balik aku akan masak,tapi malam tu hubby pulak yang kena masakkan bubur untuk aku...heheheheee bila lagi kan nak bermanja..anak2 pun tak berapa sihat lagi..jadi nyer dia terpaksa menjaga 3 putri hati nyer...
lagi pun dia mmg tahu aku nie susah sikit nak demam segala...tapi bila dah mula demam alamat nyer mmg teruklah..kekadang sampai tak boleh nak bangun langsung..sebab tu bila dia dengar aku cakap nak demam jer dia mmg kena balik juga walaupun keja banyak kat sana..dia tahu kalau aku dah demam kompom aku dah tak peduli anak2 segala....keja aku nak baring jer...
tetiba dalam area kul 9mlm camtu aku boleh plak teringin nak makan buah durian....teringin sangat nak makan...mengalahkan org ngidam gitu..tapi org ngidam pun tak cam tu...kebetulan ptg tu aku balik dari keja mmg aku nampak ada org jual buah durian tu kat trafic light permatang badak tu...jadi nyer aku bagitaulah hubby....dia pun kuarlah membeli nyer dah kata bini teringin sangat nak makan...nasib baiklah ada rezeki...tapi mmg tau mulut nie kalau demam jer nak makan macam2 pada hal tak makan pun..hubby belikan durian mlm tu aku jamah sikit jer 1 ulas pun tak habis...last2 hubby juga makan...biasalahkan org kalau dah sakit nie kena layankan juga..heheheheee.....apa2 pun malam tu aku mmg tak boleh tido sanagt sebab hidung aku tersumbat....mmg susah nak tido...hari nie pun hidung aku still lagi selsema..
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Jumaat, November 14, 2008

Tag terakhir

Lagi Jawab Tag...kira hari nie keja aku jawab tag jer yer...hehehehe..tapi ok jugalah kan sebab nyer hari nie aku rasa cam malas sikit...badan pun rasa sengal2 bisa...tekak rasa perit..cam nak demam jer rasa...demam pun tak per besok aku cuti...bukan apa nie berjangkit dari 2puteri aku tulah..diaorng pun demam sekarang nie....

ok kali nie nak jawab tag dari afkar'z

Start : 3.20pm
Name : NORZALIZA BINTI ISMAIL
Sisters : 2
Brothers : also 2 (haaa aku anak no 3 lah yer dihimpit oleh 2 jejaka dan 2 puteri)
Shoes Size : 5 dan 6 depend pada jenis kasut
Height :150cm (rendahkan aku)
Where Do You Live : Kem Batu 10 Pangkalan Udara Kuantan
Have U ever been on plane: Pernah
Swam in the Ocean : aku tak pandai berenang cam ner tu
Fallen asleep at school :pernah tapi tak pernah kantoi dengan cikgu lagilah
Broken someone's heart : itu citer lama..forget it
Fell off your chair : tak pernah rasanya..(tak tahulah kalau pernah tapi lupa ker kan)
Sat by the phone all night waiting for someone to call : of course my hubby kalau dia gi outstaion harus tertunggu2 setiap malam
Saved e-mail : tak semua tengok yang penting jer yang tak penting harus delete menyemak jer
What is Your room like : bilik tidur yang sempurna ..
What's right beside you : partition
What is the last thing you ate : air milo dengan biskut..tak seleralah
Chicken pox : masa darjah 1 time periksa plak tu,kena duk asing dari org lain takut jangkit
Sore throat: apa tu?
stitches : tak der
Broken nose : tak der
Do you believe in love at first sight : no
Like Picnics: suka tapi kalau kat air terjun lagi best
Who was/were the last person you dance with : ngan Aqisya menari poco,kelakar jer tengok Qisya menari...
Last made you smile : kat monitor ni haaaa...bila baca blog blog korang semua
you last yelled at : dengan anak2 ku itulah...
Today did you smile to someone you like : yes (kita kena selalu senyum)
Kissed anyone : kompom my hubby and my dotters
Sick : kalau hari nie iyerlah nak demamlah rasa
Talk to an ex: setia pada yang 1
Miss someone : wa banyak lindu sama my laling maaa,sama wa punya family kat penang
Who do you really hate : tak baik tau menci menci org nie
Do u like your hand-writing :yes..walaupun tak cantik tapi itu adalah seni nama nya dan anugerah Tuhan...ceh ceh ceh
Are your toe nails painted: tak lah coz kuku i kontot2 tak lawa kalau warna
Whose bed other than yours would u rather sleep in : tak kisalah mana2 janji bersih,kalau dah ngantuk hentam jer..tak der hal punya lah.
What colour shirt are you wearing now : coklat gelap
Are you a friendly person: yes...tak kenal maka tak cintalah yer...
Do you have any pets :dulu bela kucing, tapi sekarang duk kuaters flat nie susah nak bela sikit
Do you sleep with the tv on :yes kalau my hubby tak der tapi set lah dalam 1/2 jam ker yang penting biar aku tido dulu
What are u doing right now : duk menaip untuk jawab tag nie lah..nasib baik keja dah settle semua
Can u handle the truth : yakin boleh
Are you closer to your mother or your father : 2 2 org very the close
Do you eat healty : hehehheeee kekadang jer
Do You still have pictures of you & your ex : tak der buat semak jer
if you're having a bad day, who are you most likely to go to : org pertama my hubby then freinds
Are you loud or quiet most of the time : tengok pada keadaan
Are you confident :bolehlah

5 thing i was doing 10 years ago :

1) belajar keta dengan moto
2)tengah belajar kat IYBPP
3) dapat loan belajar joli sakan
4) keja kilang cari duit poket sementara cuti semester
5)duk pikir nanti nak keja apa

5 things i would do if i were a billionaire :

1) beli rumah banyak2 buat aset pastu bagi sewa kat org
2)bawa parent gie haji termasuklah aku ngan family
3)tubuhkan 1 rumah untuk kebajikan
4) pergi melancong seluruh dunia
5) dah tentu shopping sakanlah time tu

5 of my bad habits:

1)susah nak bangun pagi kalau hari cuti
2)takut untuk buat keputusan
3)kalau kena marah dengan sesiapa terus jadi moody
4)aku susah nak luahkan apa yang aku tak suka pada org tu takut dia kecik hati
5)suka memberontak kalau di marahi..(ini paling buruk)

5 places i've lived/living

1)Penang
2) Kedah
3) Pahang
(aku tak banyak merantau)

7 people i tag:

aku tak nak tag sesiapa sebab dah ramai yang dah dapat tag nie

finish at:
4.15 pm...(lambatkan sebab aku tak larat nak taip)

ahhhhhhh lega dah habis dah


MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Tag Ke2 - Nostalgia Zaman Kanak-Kanak Dulu

Ok ini nak jawab tag yang ke 2 dari az1ra
Hidup aku masa zaman kanak2 dulu tak lah semewah zaman kanak2 sekarang...aku hidup dalam keluarga yang sederhana kerana ayah aku seorang yang bekerja mak aku suri rumah sepenuh masa..dengan kudrat ayah aku untuk membesarkan anak2 nya untuk memberi keselesaan pada anak2 nyer dia telah berniaga malam hari nyer di pasar2 malam...alhamdulillah permintaan anak2, ayah aku dapat tunaikan walau pun tidak sepenuhnya...sekarang giliran anak2 pulak memberi keselesaan pada mak ayah...dah menjad tanggung jawab kami adik beradik memberi keselesaan pada mak ayah kami...ok berbalik pada cerita atau kenangan aku masa zaman kanak2 dulu...
dalam keluarga aku adalah anak perempuan sulong dan juga tunggal pada masa itu...oleh itu aku mmg dimanjakan oleh abang2 dan juga saudara belah mak aku...aku banyak bermain dan berkawan dengan abang2 aku saja kat umah...boleh dikatakan permainan lelaki atau perempuan aku akan bermain sekali..kampung aku masa dulu kerap banjir kecil kalau hujan lebat...jadi nyer time tu mmg ramailah budak2 kampung kuar bermain air dan juga menangkap ikan di parit2 kecil...atas jalan pasti banyak air dan ikan juga melompat2 dia atas jalan time tu mmg best..banyak ikan...
satu hari tu hujan mmg lebat, aku ngan abang2 aku dah rancang kalau hujan berhenti nanti kita kuar gi tangkp ikan..jadi nyer kami pun tunggulah sehingga hujan itu berhenti...apa bila hujan berhenti mulalah operasi kami untuk menangkap ikan di longkang2 kecik...biasalah kalau dah duduk kampung mmg best time tu plak semua duk menggila dengan ikan Pelaga yang warna warni tu..daerah pantai timur nie org panggil ikan sekilau...dengan berbekalkan penapis dan juga botol aku nagn abang2 aku pergi satu parit nie banyak sanagt rumput..kalau lagi banyak rumput2 pasti lagi banyak ikan itu...seronok tak terhingga sebab banyak dapat time tu...sehingga leka kami menangkap ikan itu..bila dah banyak, abang2 aku pun ajak lahbalik...
nie masa aku umur 4 thn...aku dah tentu yang berbaju merah tu, abang sulong aku, abang no2 aku dan juga bapak sedara aku...menjadi perhatian abang2 dan juga sedara sebab perempuan tunggal sebelum ada nyer ada aku....
balik tu aku pun mandilah untuk bersihkan diri....tetiba..........sewaktu aku sabunkan badan2 aku dengan sabun aku rasa mata aku pedih sangat..aku pun basuh muka dan mata aku tu..tapi terasa pedih lagi..al maklumlah time tu aku belasah sabun Fab buku tu yang warna biru...kebetulan sabun mandi habis aku hentam lah sabun basuh baju janji aku mandi bersabun..setelah basuh muka pun mata aku still terasa pedih lagi..hah sudah sabun masuk mata aku ker nie basuh pun duk edih lagi..aku pun capai tualu dan gie kat almari cermin bilik mak aku tu, tengok2 mata aku naper dia pedih sanagt..ada sabun masuk ker..sekali aku tengok nampak kat lingkaran mata hitam aku tu cam timbul dan nampak mata hitam aku tu besar sangat dari yang sebelah kanan tu...alamak naper plak nie..aku pun tenyeh2 mata..sama juga nampak timbul dan juga pedih...alamakkkkkkk takut nyer naper nie...mata aku nak terkeluar ker..masa tu mak aku tengah tido, tok aku pun sama biasalah kalau dah hujan pasti sejuk, seronoklah tido...aku dah mula takut lalu kejutkan tok aku, aku takut nak kejutkan mak aku nanti dia marah sebab aku main kat paritkan...kebetulan 2 abang2 aku tu gie semula kat parit tu main2 lagi...
haaa nielah gambar dengan abang no.2 aku...(abang chik) aku banyak rapat dengan dia...pimana pun pasti dia seret aku sekali...
time nie raya kat umah jiran depan umah aku..aku dah tentu yang berbaju kuning berbunga merah tu...yang berdiri seperti saloma kat belakang tu adalah mak aku yang berbaju merah..kurus lagi mak aku time nie....dan ini adalah kawan2 aku masa kecik2 kat kampung dulu...
aku suh tok aku tengokan mata aku nie naper mata hitam aku cam timbul2..sekali tok aku cakap Ya Alah mata cucu aku nie tak terkeluar ke???????? apa lagi terus meraung aku kat situuuuuuuuuu takut weiiiiiiiii buta ker apa ker nanti....then tok aku tengok dan juga cuba perhati betui2 kat mata aku tu..pastu tok aku kata eh ini bukan mata hitam nie nampak lain sanagt..last2 tok aku cakap la nie pacat nie.....apa lagi terus ambik kain tuala yang kesat tu tarik..sekali tengok nahhhhhhhhhhh kauuuuu pacat tu dah kembung sebab kenyang isap darah kat mata aku.....nasib baik mata aku tak apa2..nasib baik tak buta ker apa ker...punyalah gemuk pacat tu...pacatkan selalu nyer kalau dia kenyang dia akan jatuh kan..tapi ini dia dah kenyang cuma dia melekat kat mata itu yang dia tak jatuh tu.....apa lagi pecahlah tembelang aku main kat parit tadiiii...terus mak aku bising2...last2 aku plak kena gie panggil abang2 aku balik...
time tu aku saksikan abang2 aku kena marah..cian jer bukan salah diaorng, aku yang salah sebab nak ikut sanagt....tapi time aku kecik2 aku paling rapat dengan abang no2 aku..yang sulong tu dia dah besar jadi dia lebih senang main ngan kawan2 dia...
haaaaaaaa itulah serba sedikit cerita kenakalan aku masa zaman kanak2 dulu...bukan itu saja masa aku zaman kanak2 dulu, aku pernah terbakar disebabkan main bunga api..parut kesan terbakar tu ada sampai sekarang tapi nasib baik kat tepi perut jadi nyer taklah nampakkan...betapa kebal nyer aku....itu semua disebabkan abang2 akulah...mmg kecik2 dulu aku lasak sangat...kalau nak citer mmg tak habis.....
ok inilah serba sedikit cerita aku untuk menjawab tag dari az1ra...
ok kak z1ra settle hutang yer...

now aku nak tag

1) Nazasfrog

2) Mama Aqilah

3) Nanonano
4) Saw Saw Lady
5) Azura



MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi