Khamis, November 13, 2008

Jom imbas kenangan waktu belajar dulu..

wah wah wah nak mengimbau kembali zaman belajar dulu..tapi ini tiada kaitan dengan tag yer..sajer nak citer kenangan waktu belajar dulu....secara kebetulan jer yer.kebetulan plak semalam anak2 kul 8.00 dah tido ialah kan 2 beradik tu demam selsema..lepas bagi diaorng makan ubat terus tido kan diaorang..
secara kebetulan nyer semalam aku duk kemas2 umah duk belek2 album gambar..sambil menunggu kain dalam mesin yang aku basuh tu siap aku pun belek2 lah album2 gambar lama..gambar2 zaman berchenta dgn hubby dulu, zaman belajar ngan kawan2 serumah..tetiba bila terpandang dengan 1 gambar nie rasa kelakar plak....gaya dan aksi ala2 Din Beramboi lagi.
weouls dulu budak2 serumah semuanyer sporting dan gila2 habis...untuk pengetahuan uols semua, http://www.az1ra.blogspot.com/ itu adalah rakan serumah ku, sekelas ku...cuma kami tak sebilik jer...
ok berbalik pada citer tadi,kemana saja kami pergi harus semua 1 rumah kami angkut...mmg tak berengganglah...bila malam2 tak der keja jer masing2 semua jadi biol...mulalah berkumpul gosiplah, main mekap2lah, facial2 lah...macam2lah..pendek kata mmg best..
nielah sebahagian gambar aksi dan gaya Din Beramboi..disebabkan gambar nielah aku tergelak sesorang semalam....kalau ingat balik mmg best..time nie rasa nyer dah nak cuti semester dah habis exam semua itu yang gila2 sikit tu... siap dengan pegang penyapu, kasut masing2 pakai sebelah lain..ada yang pakai tanjaklah ,buat muka poyolah...kihkihkih....best best..
dari kanan: az1ra, sue, aku dan yang depan tu jaja..semua dah jadi bini org dah...kalau tengok time tu mmg tak caya yang semua dah jadi bini org..

ini plak masa gie kursus BTN (Biro Tata Negara)..tetap angkut serumah juga...ini sebahagian yang ada..yang lain tak sempat nak bergambar....kami serumah 7 org...
time nie best, kami buat presentation untuk subjek ETR rasa nyer untuk marketing...tubuhkan 1 company sendiri..group aku promote pasai coklat cadburry..mmg best time nie..selain group kami ada 1 lagi group yang tak kurang hebat nyer..mmg kami tak letak langsung harapan pada group kami untuk menang..tapi sapa yang menyangka group kamilah the winner....betui tak kak zira? adakah kami sogok pengadil? oh tidakkkkkk (sambil angkat jari telunjuk dan goyang2) mungkin kemenangan berpihak pada kami disebabkan kami utarakan modal untuk mempromosikan coklat kami...
modal tu mainkan peranan cam nie...nak story sikit...kebetulan ada 1 pasangan yang bercinta...tetiba satu ahri tu si jejaka datang lambat untuk berjumpa si gadis..dah terlalu lama si gadis itu menunggu akhirnya muncul juga si jejaka hati..tetapi si gadis dah merajuk...lalu si jejaka itu terus memujuk si gadis tadi dengan memberi coklat cadbury,sigadis itu setelah mendapat coklat itu sanagt berbesar hati lalu mereka berbaik kembali...lebih kurang camtulah ...nak lebih detail lagi nanti az1ra tolong sambung yer...

yang tudung hitam itu modal sigadis dan yang belakang itu sijejaka yang menjadi modal..import oooo diaorg tu..si gadis tu junior kami dan sijejaka tu kawan aku kat uitm pulau pinang..org luar tu jadi modal..ingat nak kena potong markah dah...tapi kalau diingatkan balik mmg best time belajar dulu..banyak manis dari pahit...betui tak kak zira? mungkin lepas nie azira boleh sambung atau story lagi tentang kenangan zaman belajar dulu..time tu semua single lagi....kihkihkihkih....banyak lagi gambar2 zaman belajar dlu nanti kalau ada kelapangan aku tunjukkan pada n3 akan datang...kita imbas lagi yer...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

5 comments:

gee ryder berkata...

zaman study dlu mmg best gile wpun kdg xthn nk abih cpt...kalo nk ingt blk kngn² tu mmg kdg tegelak sorg...

az1ra berkata...

Woitt..
malu gue tengok gambar "din beramboi" tu...hehehehehhe
best kan masa tu..

az1ra berkata...

aku baru perasanla..
gambar din beramboi tu hang salah la..
belah kanan tu hang...aku belah kiri..
ish ish..windu kat abg kerr???

nuarliesya berkata...

gee,
mmg pun..kalau imbas balik gamabr amsa zaman belajar mmg gelak sesoranglah jawab nyer.

nuarliesya berkata...

az1ra,
heee ada banyak lagi tu nak tgk ker..zaman berbasikal kat TNB pun ada...

ye ke salah?alamak sorylah yer...mungkin duk berangan cik abang kut hehehehe..