Rabu, Disember 24, 2008

"nak Gen "

Alyssa kini sanagt gemarkan minum vitagen..asal bawa dia jenjalan jer mesti minta "gen"..diasorang jer boleh habis 2 botol tu....tapi baguih juga lawas perut kan..



tengok tu sambil minum sambil posing yer..




bolat pulak nampak alyssa time nie...dengan pipi kembung nyer..






ok dah habis satu botol...kalau tak lawas juga tak tahulah...tapi dia lebih suka minum vitagen dari nutrigen tu....so dalam peti tu mmg sentiasa adalah vitagen dengan calcium tu..




MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Isnin, Disember 22, 2008

Sapedek di Giant

Banyak entry aku terpaksa ditangguhkan kerana internet asyik on off jer...nie gambar2 the last 2 week,
bangun pagi tu hubby cakap nak makan kat luar, so aku ngan anak2 pun apa lagi kalut jer siap..anak2 ok jer aku jer yang terlebih xcited, bukan apa malas nak masak punya pasal...so dah ready semua masa dalam keta hubby cakap nak makan apa? kat ner?trus aku blur...last2 aku cakap kat hubby jom makan nasi lemak kat Giant nak tak?sedap juga..biasalahkan giant kul 9.30 dah buka...yang best nyer akalu gi awal2 camtu org tak ramai nak makan pun selesa dan anak2 nak main pun senang..
Aqisya klau dah nampak mainan camni tak makan pun tak per dah...dah hilang segala lapar nyer.

samalah ngan budak kecik nie...dia tak nak maakn nasi yang aku suapkan tu..alih2 aku belikan nuget yang cucuk2 tu kat dia, biarkan dia main kuda muzik yang buh syiling tu..tapi kat giantkan free jadi naiklah Lyssa sampai bosan..mama ngan abah nak sapedek kejap..



ok jom mama ngan abah dah kekenyangan...jom kita gie ronda2 kat tempat lain plak..perut semua dah penuh..baru best nak jenjalan..
diaorang nie sekarang dah senang nak bawa jenjalan..umpan jer benda kompom duk diam...tapi hari tu lepas makan nasi lemak sedap tu, masuk giant kejap ronda2 beli barang dapur sikit, pastu terus balik sebab nyer Aqisya nak makan ais krim kat umah...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Jumaat, Disember 19, 2008

Bosan dengan ON OFF nie

Bosannya dengan internet sekarang...sekejap on sekejap off..rasa cam nak tembak pagi pecah jer komputer..tapi naper plak komputer yang harus dipersalahkan? sebab kalau tak der dia tak derlah dunia internet...hheeee ibarat marahkan nyamuk habis kelambu dibakarnya...


sebab tu susah nak update blog, internet kejap on kejap off...baru search blog korang dah off..ada yang sempat tinggal jejak ada yang tak sempat...gerammmmm jerrrr rasa...


dah lama aku tak update blog nie nampak cam dah bersawang jerkan..so ari nie ku cuba sedaya mungkin yer...


ok arinie nak citer kisah si Aqisya kalau nak makan ais krim kompom kena buka segala...

kenapa?haaaaaaaaaaa sebab dia sendiri suh buka segala...

weouls gie jenjalan giant hari tu beli barang dapur sikit untuk preparation mak ngan adik2 aku nak turun kuantan, hati nie dah rasa riang tak terhingga,(sambil lari2 anak nyanyi2 gitu)dah lama rasa nyer tak jumpa mak aku walaupun raya aidilfitri aritu baru jumpa jer...


biasalah Aqisya compom dia minta belikan ice krim untuk dia....aku pun belikanlah untuk dia...tapi bila aku suh buka makan jer kat sana cepat2 takut nanti cair tak sedap..dia tak nak..dia pegang jer ais tu nak makan kat umah..dia cakap kat situ tak boleh buka baju...haaaaa haru juga tu,nak kena tgu balik umah dulu....tak perlah dah selesai membeli belah semua weouls pun gerak balik rumah, nak simpankan ais tu dalam plastik dia tak kasi dia nak pegang sendiri ais tu, yang best nyer tu masa dalam keta, dia letakkan ais dia tu kat aircond..bila tanya naper along buat camtu dia cakap nak bagi sejuk nanti leh lah makan..kalau tak sejuk tak sedap..ikutkan jerlah...


dah sampai uamh cepat2 dia suh buka baju dia, dia nak makan ais krim ..... kekadang tu pikir susah juga klau ajar camtu, nak nyer dia beli ais krim tu pastu nak kemana2 pulak haru dibuatnya..alamat cairlah ais dia tu..klau biarkan dia makan tanpa buka baju takut kotor pulak baju tu nanti...


tengok dah comot dah mulut dia tu...dah nampak cam apa dah...




siap korek2 dengan jari dia lagi....


oit apa nie..main tunjuk lidah lagi nie..betui2 nakal tau budak nie sekarang nie...



banyak lagi nak update nie.....nanti aku try sedaya mungkin tau..sebab sekarang dia duk buat perangai on off jer...





MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Jumaat, Disember 12, 2008

Buka Taska ker

tajuk rasa nyer tak kena dengan citer aku...hehehehe..tapi hentam jerlah labuuuuuuuuuu
Hari selasa hari tu hubby dah jadi pengasuh sepenuh masa...mak ngasuh Qisya dan Lyssa cuti balik kg sebab raya kan..jadi nyer aku plak hanya cuti hari isnin sahaja, selasa dah keja...so sapa lagi yang nak kena kan...of coz lah org yang still cuti lagi sampai selasa....hehehehee...hubby mmg cuti sampai selasa jadi nya dialah ambil tugas jaga anak2 nyer..ala bukan org lainkan anak2 sendiri juga..nooooooooooo hal lah...lagi pun anak2 dia dah besar...
malam tu aku dah prepare masak lauk semua, bukan apa takut besok nyer hubby tak sempat nak masak, alamat kebulurlah anak2 aku tu....tapi so far aku tgk ok jer..diaorg tak buat perangai apa2 pun ..ptg tu hubby siap bawa 2 2org nie gie jenjalan main mainan kat giant lagi..wahhhhhhhh syabas dia boleh handle 2 org anak dia nie....
cam biasalah diaorng nie pagi tu awal lagi diaorang dah bangun...tapi aku cakap kan pada diaorng hari nie tak gie umah mak sebab abah yang jaga..so diaorng masuk mainlah kat bilik mainan diaorg tu...pagi tu hubby buatkan diaorng sarapan nasi goreng...dah clear semua mandikan diaorng...lepas mandi hubby bagikan buku diaorg..mmg tak susah nak jaga diaorg...
tapi diaorng nie mmg alhamdulillah senang, cuma nyer kalau tak sihat jer diaorng nak buat perangai sikit..kalau diaorg sihat mmg tak der masalah nak melayan kerenah diaorang...
diaorng kalau dah dapat buku mmg tak kacau org dah..bagi jer pensil 1 kompom duk mencoteng kat situlah..

Alyssa mmg suka dengan buku...jadi aku kena bgi sokongan lebih agar dia berminat dengan berbagai buku nanti..nak melentur buluh biarlah dari rebung nyer kan..


dah macam taska jer nampak...tu qisya tengah cakap fon dengan aku time tu hubby cakap...masa aku call dia tu,
mama: along dah mandi ker blum?dah makan ker?
Aqisya : dah andi, wangi..makan dah.
mama : along makan apa pagi tadi
Aqisya : nasi oreng (goreng), abah wat (buat) sedapppppppp..
mama : ye ker..adik makan tak?
Aqisya : makan, mama kat ner nie?
mama : mama worklah, along jgn nakal2 yer duk ngan abah tu, along duk buat apa tu
Aqisya : ok, along baca buku ngan adik...
mama : ya ka..ok along baca buku dulu yer..nanti ptg mama balik k
Aqisya : ok mama...bye..love u miss u
mama : ok bye sayang, miss u to ...
itulah antara perbualan aku ngan Qisya...





Kalau cam nie punya gaya kan, bolehlah hubby menjaga diaorang waktu pengasuh emergency ker kan...tapi alhamdulillah aku tak der masalahlah lagi ngan mak ngasuh nie...dia ok baik jaga anak2 aku baik jer..kalau dia ada hal nak cuti ker dia bagi tau awal tapi dia cuti pun tak lama..jadi senang keja aku nak ambik cuti ker, apa ker,mmg oklah...tapi tak tahulah kedepan2 kan..tapi harap tu tak der masalahlah yer....

MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi


Khamis, Disember 11, 2008

Raya yang suram

Raya haji baru nie raya macam tak raya jer pun..mana tak nyer kemana pun tak leh nak gie hujan tak benti-benti....orang korban kan lembu pun dalam hujan ..siankan....nak kuar gie beraya pun rasa cam malas jer..seronok lagi kalau duk bawah selimutkan....hheheheheee...raya hari tu pun aku tak kemana-mana pun lepak umah tengok tv lagi baguih...cuma ptg tu hujan tak lah selebat awal pagi, aku gagahkan diri kuar gie raya umah sepupu hubby...hanya 1 rumah jer yang kami dapat gie pun sebab dah agak ptg sangat dan hujan kembali lebat..jadi mood malas datang kembali....
pagi tu hubby gie tolong korbankan lembu kat dalam kem nie...bergotong royong ramai2..9 ekor lembu kesemua nyer..dah kul 2 lebih baru lah balik..itu yang tak kemana2 tu lagi plak hujan...yang best nyer tu hubby cakap lembu yang no 4 menuggu giliran untuk dikorbankan telah melarikan diri waktu hendak disembelihkan..kelakar betui org yang mengejarnya....mesti dia takut kan..kihkihkih....itu yang balik lewat tu...
ptg tu hujan dah reda sikit, budget dlm kul 3 lebih tu nak gie umah sepupu hubbylah..weouls dah siap semua tetiba si Alyssa pulak tido jadi nyer kenalah tgu dia bangun dulu..sian plak nak mengangkat dia tengah tido...itu yang lewat kuar tu..hujan palk sejuk apa lagi lamalah dia tido..
harus interpremkan gambar aku dulu kan dah nama pun blog aku yer tak yerkan.

Aqisya dah bosan menunggu adik nya bangun tido, jadinya bermacam posing dan aksi dia telah tonjolkan..tanda protes bosan menuggu...

ini ala-ala manja sikit...

ini tak tahu ala2 apa plak.....

tunggu punya tunggu...kul 6.15 baru Alyssa bangun....itu yang tak sempat kemana2 tu..itu cuma alasan jer...apa-apa pun raya thn nie memanglah tak meriah sangat cam tahun lepas....tahun nie lebih seronok beraya atas tilam jer....
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Rabu, Disember 10, 2008

Ghairah Belajar

amboi amboi amboi tajuk cam hot jer..ghairah lagi tu....jom tengok apa yang ghairah sangat tu..........
Dah alang-alang kuarkan walau pun hujan haruslah terjah sana sini....perut dah kenyang pulak tu...mula tu weouls gie terjah maxis center untuk daftar ambik plan family value ker value family plan ntah..apa2 jerlah..mula tu nak daftar yang under goverment dengan maxis nie free dapat hp sony ericson baru..habis promosi plak....so daftar yang paln family biasa nyer....sampai2 sana tak boleh nak daftar coz maxis nyer line ada prop..maxis 1 malaysia tak boleh nak online..tapi dengar2 dulu dia citer bagai....lepas pada tu gie megamall kejap ada PC fair, hubby nak cari anti virus untuk dia nyer laptop...walau pun hujan ku redah juga sebab dah alang2 kuarkan...

onthe way balik tu singgah pulak giant kejap sebab nyer nak cari barang dapur sikit..dah kebetulan lalukan..lagi plak weouls nak cari tempat ampaian kain yang gantung hanger tu...biasalah kan hujan2 nie baju tak kering..jadi kena banyakkan ampaian...
Qisya dengan Lyssa cam biasa harus masuk dalam troly senang keja, tapi harus diumpankan dengan sesuatu...so aku belikan diaorng sorang 1 pencil box yang ada 1 pensil, 1 ruler, 1 sharpener...hanya 99sen jer..ambikkan katalog giant tu bagi diarang duk menulis dalam troly tu ...keja mudah...
org tengok semangat weiiiiiiii anak2 aku dalam troly pun nak study lagi....poyo jer mama diaorng nie...tapi Qisya dan Lyssa suka sebab nyer tengok gambar2 warna warni dalam katalog giant tu...Qisya dia buka kat page yang ada susu tu , nampak plak susu dia apa lagi bising duk bagi tau "mama susu along nie mama"selagi tak kata iyer selagi itulah dia duk ulang cakap susu dia...

budak kecik nie seronok tengok kat page barang mainan yang ada kolam bagai tu...
tengok 2 beradik tu, ghairah jer study..tak kira walaupun berada dia shopping kompleks..bagus betui anak2 aku nie study tak hingat donia..ini semua untuk mudahkan aku memilih barang atau membeli barang sgar diaorang tak sibuk nak turun jalan sendiri.org dah la ramai plak tu, puas nak kejar diaorang nie...nanti satu barang pun tak boleh beli...so bila dah umpan cam nie haruslah diaorg duk diamkan senang kojo den cam nie...

bagus betui Qisya dan Lyssa yer..kalau cam nie nyer senang nanti mama bawa jenjalan lagi yer...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Jom Pekena Roti Canai Garing

Banyak nyer sawang tempat aku nie..habuk pun banyak nie...hehehe...lama juga aku tak update...amacam raya korban korang? ada banyak ker lembu yang dah dikorbankan?
raya thn nie agak suram bagi aku ...nak tau sebab apa? hujan maaaaaaaaa tak benti dari sabtu sampailah ke hari raya...org korban lembu pun dalam hujan maaaaaaaaaaa..tak per terima jer itu hujan rahmatkan..
sabtu lepas mmg dah start hujan, jadi nyer segala planning untuk kuar banyak dah terbantut...bukan apa kalau hujan nie lebih seronok dapat baring2 kat umahkan..cuaca plak sejuk jer....tapi time hujan2 nielah yang terasa lapar itu ini...
sabtu pagi tu hujan, sejuk jer nak tinggalkan tilam pun terasa sayang jer..tapi perut dah lapar..anak2 aku jgn cakaplah diaorng nie hujan ker panas ker kompom kul 7.00 pagi gitu dah bangun...mmg tak kasi chan langsung untuk bagi mama diaorng tido lama2..kul 8 lebih tu hubby ajak kuar cari makan..fuhhhh mmg malas giler nak kuat, tapi ikut jerlah sebab nyer perut dah berbunyi...
memandangkan cuaca sangat sejuk hujan tak benti, Qisya dan Lyssa dipakaikan baju tebal sikit..cam nak gie over the sea plak..hehehehe..ok jom jom kita gie cari makan...


weouls makan roti canai garing yang best kat sini..apa nama kedai ni..ermmmmermmmm..ok ingat dah, kedai pak ibrahim..roti kat kedai dia mmg best, tak banyak minyak tapi lembut...kedai dia biasa jer, ala2 warung gitu, macam kedai2 kampung tu..tapi org jgn cakaplah mmg ramai pun...hubby ngan aku mmg suka makan roti canai kedai dia sebab nyer cedap, garing dan lembut..tak berminyak...sekali oder sorang 2 biji....hujan plak tu kena dengan teh tarik lagi mmg kawwwwwwwww punya terangkat habis..


Qisya pun suka roti kedai nie...dia sorang 1 biji mmg habis..kena plak cicah dengan susu pekat tu..perghhhhhhhhh mmg best..

nie dia roti canai yang sedap tu.......makan time hujan dan roti plak panas tak terasa 2 biji kejap jer habis.....rasa cam nak minta lagi 2...burok nyer makankan...mana badan tak naik cam belon...

uols kalau2 daatng kuantan tu, jalan nak kebandar kuantan tu sebelum flyover taman tas cuba lihat belah kanan sebelah kedai jual ikan masin bagai..haaaaaaaaa kedai tulah nama Pak Ibrahim..harus singgah2 pekena roti canai garing..yang best nyer kedai nie semua di kendali kan oleh anak menantu pak ibrahim..yang tebar roti canai tu anak pompuan dia..pompuan tebar roti tu..mmg susah lah nak carikan yang tebar roti canai pompuan...
aik promote lebih nampak aku nie yer..harus minta pak brahim sponsorkan aku roti canai free setiap minggu nie...hehehe...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Jumaat, Disember 05, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

aku sibuk sangat hari nie...biasalah kan mgu depan kan cuti jadi nyer hari nie banyak keja yang perlu disettle kan..semua nak cepat..jadi aku tak sempat lah nak coretkan kat blog aku nie..tapi aku masih sempat lagi terjah2 blog uols yer...sambil selam sambil minum air org kata..ini pun nak cepat aku gagahkan juga..
di kesempatan ini aku nak ucapkan:-
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
selamat hari raya korban/haji...bagi sesiapa yang menjalankan ibadat korban tu korban-korbankanlah..bagi sesiapa yang ada anak lelaki yang nak dikorbankan (hehehehe bukan zaman nabi plak yer)maksud aku sunat...selamat bersunat yer anak2 sekalian...
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA dan selamat bercuti dari kami sekeluarga.
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Khamis, Disember 04, 2008

Alhamdulillah anak2 aku dah semakin sihat

Syukur alhamdulillah alyssa dah semakin sihat.....lega rasa nyer....aku ingin berterima kasih kepada semua yang memberi sokongan dan juga yang mendoakan kesihatan untuk alyssa...terima kasih bebanyak..budi baik dan sokongan dari uols semua akan dibalas oleh yang maha esa..
semalam hari ke5 alyssa demam, dan semalam jugalah dia menunjukkan yang diri nya semakin sihat...dia dah mula bangun untuk bermain dan menunjukkan keaktifan diri nyer..cuma masih tak nak makan dan juga susu buat 3 aun pun tak habis....mungkin masih tak berselera lagi..yang penting aku nak dia sihat kembali dan rindu dengan celoteh nyer yang bising itu...
Aqisya juga dah baik dari demam cuma masing2 batuk selsema masih ada lagi...risau dibuat nyer kalau anak2 demam nie...aku berdoa sesangat agar segala demam dan sakit itu kena pada aku, tak sanggup nak tgk anak2 tak sihat..Aqisya mmg senang kalau dia demam, tak banyak merengek dan juga ragamnya, dia hanya baring jer..tak der nak menangis sesangat..kira sambil jaga dia sambil boleh buat keja, tapi tidak alyssa...kalau dia demam semua keja dah tak boleh buat..dia nak berkepit jer..mmg tak boleh nak tinggal langsung...dia nak berdukung jer tak pun kalau dia baring dia nak aku yang pelukkan dia..jgn sapa nak sentuh atau pegang dia..mmg menguji kesabaran sungguh..jgn kan kata nak masak nak kencing pun tak sempat uols tau...dia punya rengek tu hanya Allahlah yang tahu...
tapi aku bersyukur, dia dah semakin sihat aqisya juga dah semakin sihat cuma masing2 masih ada lagi sisa selsema dan batuk..aku nak tengok anak2 aku aktif kembali...
syukur juga hubby pun dah balik semua, jadi taklah aku sensorang yang jaga diaorng waktu diaorng sakit...tapi itu semua dugaan kecik dari Allah...aku redha...apa yang penting sekarang anak2 aku dah semakin sihat..alhamdulillah..thanks untuk semua yang mendoakan kesihatan anak2 aku..
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Selasa, Disember 02, 2008

Maaf tumpang singgah

Assalamualaikum...
saya tumpang lalu, tumpang singgah untuk mencoret sepatah dua kata atas permintaan pemilik blog ini iaitu nuarliesya (mini sayalah tu)..beliau sekarang tengah risau atas kesihatan anak kami iaitu Alyssa...sudah 4 hari alyssa demam panas, demam nyer tak kebah-kebah, sudah 2 klinik yang kami terjah tapi demam nyer tetap tak surut badan nyer terlalu panas. kerana badan yang terlalu panas tekak nyer menjadi merah ditambah pulak dengan batuk dan selsema.tahap kepanasan nyer sudah mencecah 40darjah calcius..panas mmg panas..
hari ini dah hari keempat alyssa demam, tidak makan dan juga susu pun tak nak minum, ia hanya minta air sahaja.dan sudah 3 malam juga lieza tidur bergilir-gilir waktu dengan saya, hanya 2 jam tido dan bergilir dengan saya.oleh itu saya mewakili tuan punya blog ini memohon kalian-kalian sahabat semua mendoakan agar kesihatan alyssa pulih dan sihat seperti sedia kala, dah 4 hari alyssa tidak senyum, tidak bermain, hanya merengek untuk di peluk dan didukung sahaja,hanya dengan mama nya sahaja yang dia nak..
saya dan lieza memohon agar kalian-kalian bloger mendoakan kesihatan alyssa pulih dan ceria seperti selalu.
Maaf andai kata-kata saya ini tersalah dan menyingung mana-mana pihak..
kami rindu dengan keceriaan alyssa.
AbAh PaDa 2 OrG PuTeRi

Jumaat, November 28, 2008

Dah di PECAT pun

Untuk pengetahuan uols aku telah memecat aku nyer cleaner....dah la malas buat keja tapi nak gaji lebih ...ini sudah lebey nie......tapi cleaner aku tu cakap dia nak report itu bapak polisi aku aku derakan diaorang..jadi aku sempat rakamkan aksi2 diaorng nyer kemalasan itu untuk buktikan pada bapak polisi yang aku pecatkan diaorg tu disebabkan diaorg bukan nyer buat keja tapi menari sengol sengolan kat umah aku..

jadi jom kita layan dulu bukti2 kukuh yang mengatakan mereka ini adalah malas....

jom layan video nie dulu...maaf yer gambar kurang memuaskan...

video

video


MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Jumaat yang dinantikan

Hari nie adalah hari yang paling dinanti-nantikan...yerlah kan hubby balik hari nie....dah habis kursus semua....tak sabau nyer nak tgu petang nantikan....
poyo jerkan padahal tiap2 minggu balik sini..tapi mgu lepas tak balik kan...jadi rasa lama sanagt tak jumpa...ptg nanti akan berlaku perebutan seorang lelaki dengan 3 org perempuan kita tengok nanti siapa yang akan menang....og coz mama diaorg nyerkan..(tengok tu dengan anak2 pun nak berebutkan )heheheeeeee.....best nyer.........................perasaan ini akan dirasai bagi bini2 yang selalu ditinggalkan suami bagi urusan kerja..menghitung hari, mengira dan membulatkan kalendar adalah salah satu tugasan yang dilakukan bagi bini2 yang ditinggalkan untuk dapat berjumpa semula dengan suaminya..
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Khamis, November 27, 2008

Dah Dapat Cleaner

Ah lega rumah aku dah cuci..aku dah dapat mak cik cleaner untuk bersihkan umah aku nie....
biasalahkan..hubby pun dah nak balik jadi aku kena clearkan umah bagi bersih-bersih sikit...bukan apa takut nanti hubby terkejut plak kalau dia masuk umah dia terpikir masuk umah dia ker masuk stor pembuangan sampahkan....almaklumlah umah selalu bersepah dikerjakan 2 putri nyer tu...aku kemas kat sini diaorg selerak kan kat sana, aku kemas sana diaorg selerakkan sini..pendek kata mmg tak pernah nyer nak clear umah tu..dah macam tongkang pecah...
jadi nyer aku pun kekadang tu tak sempat nak kemaskan umah letih dengan keja lagi....aku planning nak ambik makcik cleaner untuk kemaskan umah dan cuci umah aku kasi bersih..dan sekarang aku dah dapat 2 orang....
kenalkan ini dia makcik cleaner aku...........
eh banyak nyer sampah, pasir, debu umah cik puan nie..tak pernah cuci ker..atau takpernah sapu ker?..mmg dasar pemalas punya pompuan..
Tengok atas nie pun banyak debu2...rumah ker apa nie...kalau camnie punya keja harus aku minta gaji lebih sikit nie....

Ya Allah, buku-buku pun bukan nak simpan tempat dia balik, lepas baca biar bersepah cam tu jer...ini semua nyusahkan aku nak kena kutip buku2 nie..

buang jerlah buku nie..ada ker baca buku komik cam nie..
( tolong abaikan yang kaki sikit tu yer)


Penat nyer kemas umah cik puan nie...dah la bersepah, pastu tak sedaiakn aku minum ker apa ker....kali nie jer aku kemaskan umah dia lain kali jgn haraplah...mengantuklah pulak mata nie..
please!!!! jangan ambik gambar aku puan..aku janji tak merungut lagi untuk cuci rumah puan...


ini asst.cleaner aku, cleaner nie bahagian cuci dapur yer...keja dia dah settle itu yang duk membaca tu...


akhirnya tugas ini diserahkan kepada cleaner kedua ini coz makcik cleaner yang kecik tadi tu banyak sangat merungut..jadi aku dah sita dia dari buat keja kat umah aku nie..



nanti aku sambung lagi pasai cleaner aku nie sambil buat keja ada ker plak diaorng boleh duk berjoget menari...aku bayar gaji suh cuci umah aku last2 diaorng menari plak...so tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.......
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Rabu, November 26, 2008

HOT kah aku?

Wow hot ke aku nie...ooohhhhh noooooooooooooo..tajuk dia kemain punya HOT....

nak tahu HOT ker tak jom kita layan soklan hot yer..


Soalan nyer berbunyi gini:


1) do you think you're hot?

-hot ker aku nie?hhehee taklah tapi mmg HOTlah sebab cuaca HOT sikit hari nie


2)upload ur favourite picture of u

3) Why do you like that picture?
-aku suka tengok gambar nie sebab nampak ceria dan happy jer hubby ngan anak2..tenang jer rasa

4) when was the last time you ate pizza?
-mgu lepas bos banjer sebab besday dia..makan yang italy + jepun tu..mmg codap la wei..kena makan lagi nie

5)the last song you listened to?
-dengar lagu CINTA 3 SEGI yang nyanyian kristal tu pagi tadi..best pulok ala2 rock sikit gitu

6) what are you doing right now besides this..
- sambil taip sambil usha line takut bos nampak...gile wei kalau dia tanya buat apa tu..

7)What name would you prefer besides yours
- aku suka dengan nama sekarang nuarliesya...gabungan antara nama aku, hubby dan anak2

people i tag:

i) tieha - mama zara
ii) saw saw lady
iii) mama aqilah
iV) Gee Ryder
v) az1ra


8) who is number 1
-tieha mama pada zara- org ganu nie...

9) Number 3 is having a relationship
-mama Aqilah....kompomlah che abe diakan

10) Say something about no 5

-az1ra, kawan aku semasa belajar dulu, mama pada seorang putri,Alisa juga nama anak nyer..org nyer baik....now menetap di Penang.
11) How about no.4

-gee ryder...seorang mama yang riang jer nampak...jom kita tengok gambar nyer yang hot sama yer

12) Who is number 2
-of coz saw saw lady....dia rajin mengeTAG org dan juga rajin menjawab Tag..apa kata kita plak tag dia dan tengok gambar hot nyer


aku nyer turn dah lepas..jadi kepada penama2 diatas sila jawab tag yer..itu pun terpulanglah kalau nak jawab ker tak kan..


kepada yang tiada nama disini pun ikutlah kaalu nak buat ker tak..




MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Selasa, November 25, 2008

Tak boleh kongsi Ok

No share share ok...tengoklah nak minum macamlah dia boleh habiskan...padahal tak habis pun....
kebetulan semalam masa aku gie ambik anak2 kat umah ngasuh tengok ada pakcik jual ABC naik lori tu jual kat umah ngasuh tu...dah lama dah dia tak jual nyer...so mmg sedaplah ABC dia murah jer RM1..jadi semalam tu aku pun belilah konon nyer nak share dengan Qisya..last2 si kcik nie punya mengamuk nak ABC tu....
si kakak pun dengan baik hati nyer bagilah kat adik dia...pada hal si adik tu bukan nak minum sangat nak main jer lebih..tak per biar dia puas dulu nanti dia tgllah....




mula2 tu dia tak sedut air tu sebab ais dia tak betui2 cair lagikan jadi dia pun tariklah straw besar tu kuar dan isap kan hujung straw tu..."dap" bunyi pun...very clever girl..dia tahu kalau sedut pun susah nak naik...




bila dia rasa dah nampak cam berair sikit barulah dia mula sedut guna straw tu..bila air tu dah naik dan masuk mulut dia dia gelak suka..pastu datang kat org pegang pipi kita nak bagi tau tangan dia sejuk.....macam2lah ko ni Lyssa..



last2 bukan nyer nak minum pun dia suka duk pegang2 sejuk bekas tu....tumpah jer lebih dari masuk mulut...tapi bila kita ambik mulalah meraung nyer tu...biar lama sikit barulah ok..dia tahu dah tak sejuk dah pun baru dia bagi kat kakak dia...Aqisya dia tahu dah tak sejuk last dia suh buh dalam peti dulu....heheheheeee..sory yer abang..keteringinan jer nak minum ABC nie...tapi bukan selalu yer.....

Hubby tak bagi sangat aku minum ais sebab nyer nanti aku cepat terkena jangkitan sakit tekak dan juga lenguh badan2...heheheheheee....apantah lagi bagi anak2...kalau jarang2 tu tak perlah...

tapi bagus juga untuk org yang nak berdiet jgn minum air ais/batu..salah satu untuk diet adalah jgn minum ais...aku mmg percaya sebab aku dah praktis dan dah dapat hasil nyer.....

MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Isnin, November 24, 2008

Dah tak der keja

Bila dah tak keja, boring + hubby yang tak der anak2 dah jadi mangsa kesengalan mama diaorang..nasib baik anak2 sporting melayan mama diaorng yang sewel nie...

tapi tak per aku tahu anak2 aku nie mmg suka kalau bab2 nak bergambar2 nie....diaorg pun xcited sekali...

anak2 pun ok sporting bab nak gedik2 ngan mama diaorng nie...
gambar ini diambil atas permintaan hubby juga, dia suh aku sendkan gambar2 anak bini dia sebab mgu lepas dia tak boleh nak balik.....jadi nyer bukan sesaja weouls sengal2 yer...

sama tak muka kami bertiga..sapa yang paling banyak ikut muka aku..atau 2 2 tak der cam muka aku..nie sedih nie....atau 2 2 muka mmg cam aku...heheheheehee..dah nama anak aku mestilah muka cam aku kan....



tak banyak pun cukuplah sekadar untuk melepaskan rindu dia pada kami disini....lagi plak sebagai peransang untuk dia hadapi Final exam pada hari nie dan esok..semoga berjaya....


tak sabar nak tgu jumaat nanti..hubby nak balik....dia dah habis kursus...


PENANTIAN ADALAH SATU PENYIKSAAN kan kan kan kan....




MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

Jumaat, November 21, 2008

The Pink Girls- Lasak benor

The pink girls...tengoklah si kecik tu lebih lasak dan berani dari kakak nya....

dia suka bab memanjat-manjat semua nie....kakak boleh jer duk diam atas kerusi yang dia tak, nak memanjat2 semua....itu yang kejap2 tergolek tu....bila larang tak nak dengar...


nielah budak kecik yang nakal tu...
tengok tu kakak dia duk diam jer..dia melasak memanjat segala...


mula jer dia duk diam dan baik pastu bila bateri enjin dia dah power mulalah operasi..seminit pun tak duk senyap...buat keja dalam mulut yang diam, tanpa berbunyi..bila dah terjatuh harus bunyikan enjin tu kuat2...selagi tak tiup kat sakit dia tu selagi itulah dia duk tunjuk kat mana yang dia sakit..bila dah tiup kira dah baiklah diam sekejap..tak sampai 5 minit dia start kembali...letih mmg letih....nasib baik kakak tak buat sekali..kalau 2 2 org lasak cam tu harus aku terjun kerusi....heheheheheheeee..terjun dari kerusi tak sakit sangat..tak tinggi plak tu....
tapi itulah biar diaorg aktif cam nie dari diaorg lembik..kalau diaorg aktif tanda nyer diaorg sihat....aku pun taklah risau sangat....betui tak????????betul betul (buat gaya hangguk2 cam ipin tau)
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

HeHeHeHe....apa nie?

Amacam ok ker tak kami buat muka cam nie?agak2 muka sapa paling uols nampak very the TAKUT...
apa!!!!!!!!!! dua2 muka uols tak takut??????????????? gasak jerlah...

sama tak bentuk muka kami berdua?..ha teka-teka yer..
mata sapa paling bolat?
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi