Rabu, Disember 10, 2008

Ghairah Belajar

amboi amboi amboi tajuk cam hot jer..ghairah lagi tu....jom tengok apa yang ghairah sangat tu..........
Dah alang-alang kuarkan walau pun hujan haruslah terjah sana sini....perut dah kenyang pulak tu...mula tu weouls gie terjah maxis center untuk daftar ambik plan family value ker value family plan ntah..apa2 jerlah..mula tu nak daftar yang under goverment dengan maxis nie free dapat hp sony ericson baru..habis promosi plak....so daftar yang paln family biasa nyer....sampai2 sana tak boleh nak daftar coz maxis nyer line ada prop..maxis 1 malaysia tak boleh nak online..tapi dengar2 dulu dia citer bagai....lepas pada tu gie megamall kejap ada PC fair, hubby nak cari anti virus untuk dia nyer laptop...walau pun hujan ku redah juga sebab dah alang2 kuarkan...

onthe way balik tu singgah pulak giant kejap sebab nyer nak cari barang dapur sikit..dah kebetulan lalukan..lagi plak weouls nak cari tempat ampaian kain yang gantung hanger tu...biasalah kan hujan2 nie baju tak kering..jadi kena banyakkan ampaian...
Qisya dengan Lyssa cam biasa harus masuk dalam troly senang keja, tapi harus diumpankan dengan sesuatu...so aku belikan diaorng sorang 1 pencil box yang ada 1 pensil, 1 ruler, 1 sharpener...hanya 99sen jer..ambikkan katalog giant tu bagi diarang duk menulis dalam troly tu ...keja mudah...
org tengok semangat weiiiiiiii anak2 aku dalam troly pun nak study lagi....poyo jer mama diaorng nie...tapi Qisya dan Lyssa suka sebab nyer tengok gambar2 warna warni dalam katalog giant tu...Qisya dia buka kat page yang ada susu tu , nampak plak susu dia apa lagi bising duk bagi tau "mama susu along nie mama"selagi tak kata iyer selagi itulah dia duk ulang cakap susu dia...

budak kecik nie seronok tengok kat page barang mainan yang ada kolam bagai tu...
tengok 2 beradik tu, ghairah jer study..tak kira walaupun berada dia shopping kompleks..bagus betui anak2 aku nie study tak hingat donia..ini semua untuk mudahkan aku memilih barang atau membeli barang sgar diaorang tak sibuk nak turun jalan sendiri.org dah la ramai plak tu, puas nak kejar diaorang nie...nanti satu barang pun tak boleh beli...so bila dah umpan cam nie haruslah diaorg duk diamkan senang kojo den cam nie...

bagus betui Qisya dan Lyssa yer..kalau cam nie nyer senang nanti mama bawa jenjalan lagi yer...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

2 comments:

gee ryder berkata...

wah bagus qisya n lyssa ni..study dlm troly je hehe..xkira tmpt..bijak2..

lieza,
k.g mtk maaf sbb mmg xprsn miscal liza aritu..sbb kalo kt kg mmg xcara sgt ke hp ni hehe...mgkin xde rezki nk jmpe...insyallah len kali..raya cina k.g blk pkn tp bz lak time tu sbb ada 3kenduri,3ari berturut2..kalo xdpt gak len kali la jwbnye...xpun kalo lieza free, jejln la ke pekan hehe...

nuarliesya berkata...

kak gee,
tak per lieza ok jer..mungkin kita tak der rezeki nak jumpa lagi..insyaAllah kalau kak gee balik sini nanti bagi tau liza mana tau kut2 lieza gie pekan ker kan...