Isnin, Disember 22, 2008

Sapedek di Giant

Banyak entry aku terpaksa ditangguhkan kerana internet asyik on off jer...nie gambar2 the last 2 week,
bangun pagi tu hubby cakap nak makan kat luar, so aku ngan anak2 pun apa lagi kalut jer siap..anak2 ok jer aku jer yang terlebih xcited, bukan apa malas nak masak punya pasal...so dah ready semua masa dalam keta hubby cakap nak makan apa? kat ner?trus aku blur...last2 aku cakap kat hubby jom makan nasi lemak kat Giant nak tak?sedap juga..biasalahkan giant kul 9.30 dah buka...yang best nyer akalu gi awal2 camtu org tak ramai nak makan pun selesa dan anak2 nak main pun senang..
Aqisya klau dah nampak mainan camni tak makan pun tak per dah...dah hilang segala lapar nyer.

samalah ngan budak kecik nie...dia tak nak maakn nasi yang aku suapkan tu..alih2 aku belikan nuget yang cucuk2 tu kat dia, biarkan dia main kuda muzik yang buh syiling tu..tapi kat giantkan free jadi naiklah Lyssa sampai bosan..mama ngan abah nak sapedek kejap..



ok jom mama ngan abah dah kekenyangan...jom kita gie ronda2 kat tempat lain plak..perut semua dah penuh..baru best nak jenjalan..
diaorang nie sekarang dah senang nak bawa jenjalan..umpan jer benda kompom duk diam...tapi hari tu lepas makan nasi lemak sedap tu, masuk giant kejap ronda2 beli barang dapur sikit, pastu terus balik sebab nyer Aqisya nak makan ais krim kat umah...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

4 comments:

nanonano berkata...

sapedek tu hape??
huhu

xpenah pom mkn kat giant tu,
sdp ke?

nuarliesya berkata...

nanonano,
sapedek tu macam makanlah juga....kira bahasa utara tu..hehehe..

sedap juga makan kat foodcourt giant tu terutama kalau makan mee yang hot plate tu..

DYLA berkata...

liza,
sapedek tu bahasa utara ke? coz jiran dyla org india panggil sapedek tu sbg makan jugak.

green apple berkata...

ohhh..mmg semua pun merasa internet on off ye?? ingatkan line aku jekkkk.