Rabu, Disember 10, 2008

Jom Pekena Roti Canai Garing

Banyak nyer sawang tempat aku nie..habuk pun banyak nie...hehehe...lama juga aku tak update...amacam raya korban korang? ada banyak ker lembu yang dah dikorbankan?
raya thn nie agak suram bagi aku ...nak tau sebab apa? hujan maaaaaaaaa tak benti dari sabtu sampailah ke hari raya...org korban lembu pun dalam hujan maaaaaaaaaaa..tak per terima jer itu hujan rahmatkan..
sabtu lepas mmg dah start hujan, jadi nyer segala planning untuk kuar banyak dah terbantut...bukan apa kalau hujan nie lebih seronok dapat baring2 kat umahkan..cuaca plak sejuk jer....tapi time hujan2 nielah yang terasa lapar itu ini...
sabtu pagi tu hujan, sejuk jer nak tinggalkan tilam pun terasa sayang jer..tapi perut dah lapar..anak2 aku jgn cakaplah diaorng nie hujan ker panas ker kompom kul 7.00 pagi gitu dah bangun...mmg tak kasi chan langsung untuk bagi mama diaorng tido lama2..kul 8 lebih tu hubby ajak kuar cari makan..fuhhhh mmg malas giler nak kuat, tapi ikut jerlah sebab nyer perut dah berbunyi...
memandangkan cuaca sangat sejuk hujan tak benti, Qisya dan Lyssa dipakaikan baju tebal sikit..cam nak gie over the sea plak..hehehehe..ok jom jom kita gie cari makan...


weouls makan roti canai garing yang best kat sini..apa nama kedai ni..ermmmmermmmm..ok ingat dah, kedai pak ibrahim..roti kat kedai dia mmg best, tak banyak minyak tapi lembut...kedai dia biasa jer, ala2 warung gitu, macam kedai2 kampung tu..tapi org jgn cakaplah mmg ramai pun...hubby ngan aku mmg suka makan roti canai kedai dia sebab nyer cedap, garing dan lembut..tak berminyak...sekali oder sorang 2 biji....hujan plak tu kena dengan teh tarik lagi mmg kawwwwwwwww punya terangkat habis..


Qisya pun suka roti kedai nie...dia sorang 1 biji mmg habis..kena plak cicah dengan susu pekat tu..perghhhhhhhhh mmg best..

nie dia roti canai yang sedap tu.......makan time hujan dan roti plak panas tak terasa 2 biji kejap jer habis.....rasa cam nak minta lagi 2...burok nyer makankan...mana badan tak naik cam belon...

uols kalau2 daatng kuantan tu, jalan nak kebandar kuantan tu sebelum flyover taman tas cuba lihat belah kanan sebelah kedai jual ikan masin bagai..haaaaaaaaa kedai tulah nama Pak Ibrahim..harus singgah2 pekena roti canai garing..yang best nyer kedai nie semua di kendali kan oleh anak menantu pak ibrahim..yang tebar roti canai tu anak pompuan dia..pompuan tebar roti tu..mmg susah lah nak carikan yang tebar roti canai pompuan...
aik promote lebih nampak aku nie yer..harus minta pak brahim sponsorkan aku roti canai free setiap minggu nie...hehehe...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

3 comments:

DYLA berkata...

sedap nya qisya makan tak ingat dah org keliling tu.... pasni banjer aunty leh?

nuarliesya berkata...

dyla,
okeh auntie, tapi auntie kena turun kuantan nanti Qisya banjer yer..

Raizo Reezal berkata...

skrg dh 2015 masih ada lagi ke warung tu