Jumaat, Disember 19, 2008

Bosan dengan ON OFF nie

Bosannya dengan internet sekarang...sekejap on sekejap off..rasa cam nak tembak pagi pecah jer komputer..tapi naper plak komputer yang harus dipersalahkan? sebab kalau tak der dia tak derlah dunia internet...hheeee ibarat marahkan nyamuk habis kelambu dibakarnya...


sebab tu susah nak update blog, internet kejap on kejap off...baru search blog korang dah off..ada yang sempat tinggal jejak ada yang tak sempat...gerammmmm jerrrr rasa...


dah lama aku tak update blog nie nampak cam dah bersawang jerkan..so ari nie ku cuba sedaya mungkin yer...


ok arinie nak citer kisah si Aqisya kalau nak makan ais krim kompom kena buka segala...

kenapa?haaaaaaaaaaa sebab dia sendiri suh buka segala...

weouls gie jenjalan giant hari tu beli barang dapur sikit untuk preparation mak ngan adik2 aku nak turun kuantan, hati nie dah rasa riang tak terhingga,(sambil lari2 anak nyanyi2 gitu)dah lama rasa nyer tak jumpa mak aku walaupun raya aidilfitri aritu baru jumpa jer...


biasalah Aqisya compom dia minta belikan ice krim untuk dia....aku pun belikanlah untuk dia...tapi bila aku suh buka makan jer kat sana cepat2 takut nanti cair tak sedap..dia tak nak..dia pegang jer ais tu nak makan kat umah..dia cakap kat situ tak boleh buka baju...haaaaa haru juga tu,nak kena tgu balik umah dulu....tak perlah dah selesai membeli belah semua weouls pun gerak balik rumah, nak simpankan ais tu dalam plastik dia tak kasi dia nak pegang sendiri ais tu, yang best nyer tu masa dalam keta, dia letakkan ais dia tu kat aircond..bila tanya naper along buat camtu dia cakap nak bagi sejuk nanti leh lah makan..kalau tak sejuk tak sedap..ikutkan jerlah...


dah sampai uamh cepat2 dia suh buka baju dia, dia nak makan ais krim ..... kekadang tu pikir susah juga klau ajar camtu, nak nyer dia beli ais krim tu pastu nak kemana2 pulak haru dibuatnya..alamat cairlah ais dia tu..klau biarkan dia makan tanpa buka baju takut kotor pulak baju tu nanti...


tengok dah comot dah mulut dia tu...dah nampak cam apa dah...




siap korek2 dengan jari dia lagi....


oit apa nie..main tunjuk lidah lagi nie..betui2 nakal tau budak nie sekarang nie...



banyak lagi nak update nie.....nanti aku try sedaya mungkin tau..sebab sekarang dia duk buat perangai on off jer...





MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

2 comments:

gee ryder berkata...

ya rabbi aqisya dh nk bogel dh hehe...bgs gak gitu sbb dia xnk bg kotor bjunye..tp kalo duk smpan je mau cair lak nti ekk

nuarliesya berkata...

kak gee,
itulah dia, kalau beli ais krim mesti dia nak makan kat umah, kalau disimpan lagilah cair, nak tak nak kalau nak beli ais krim kat dia kena tgu habis dh membeli belah mmg dah kompom lepas tu kena balik...