Selasa, November 11, 2008

Besen pun jadilah

Cam nielah perangai anak2 aku,kalau dah habis bosan ngan barang mainan, ada jer benda yang diaorg reka untuk jadikan permainan diaorng..masa mula2 tu puas main kejar ngan basikal diaorang tu, si adik kejar kakak, tapi yang kelakar nyer Lyssa tak pandai kayuh lagi motor rabbit dia tu tapi dia laju jer tolak ngan kaki dia..
seronok jer tgk diaorang gelak2 main berdua...dah bosan main ngan basikal si Aqisya daapt idea agak nyer terus dia gie ambik besen dan main besen tu berdua plak...siap ngan botol bedak lagi..



posing gaya tonggeng2 dulu dalam besen nie...







last2 masuk dua2 sekali dalam besen tu pastu aqisya panggil aku suh tolak dia org berdua..ada ker patut..

selalu nyer mmg camtulah 2 beradik nie..habis satu satu jer idea diaorng dapat..selalu nyer raga yang org bawa gie pasar tu jadi kenderaan diaorang..Alyssa masuk dalam raga tu si kakak dia akan tolak dan tarik dia..pastu gelak guling2..lepas turn adik, kakak pulak duk dalam tu adik usaha juga untuk tolak kakak..last2 dua2 gelak...seronok tengok berdua nie main...kita nak buat keja pun tak risau sanagt sebab diaorng boleh bermain berdua dan main depa mata kita....
alhamdulillah sekurang2 nyer anak2 aku tak sunyi walau pun selalu ditinggalkan oleh abah mereka..harap2 diaorng boleh jadi seorng anak yang boleh berdikari....sekejap jer tgk anak2 membesar..rasa happy sangat.
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

3 comments:

gee ryder berkata...

astaga 2beradik ni...grm tgk c alyssa ni..xpdn ngn kecik tu...mamanye harus beli besen lg bsr yer!
aqeel lak kt umh wan dia bantai duk dlm tudung saji heheh...

nuarliesya berkata...

gee,
kihkihkih...lagi kelakar duk dalam tudung salji..mcm2 kan peel budak2 nie..kekadang kita tak terpikir pun cam tu..

aFkaR'z berkata...

cute nyaaa... untung gak dapat anak dara 2 orang... leh jadi kawan2....