Selasa, Mei 05, 2009

Pelik dengan manusia sekarang nie

Kenapa perlu cemburu dengan kejayaan orang lain? Manusia sekarang mmg pelik, mmg tak boleh tengok org lain senang, tak boleh tengok orang lain berjaya ada-ada saja yang dengki, ada-ada saja yang tak kena....PELIK? Ini berkaitan ngan Blog Biz aku....mmg ada org tak puas hati,ada saja komen yang ntah apa2 jer....tapi aku tak kisah itu semua penaik semangat..apa yang aku tahu aku buat nie dengan usaha sendiri..tapi ada juga yang tak puas hati nyer..adakah mereka2 ini diupah untuk komen disitu....aku pun pelik kenapa setiap produk baru yang dikeluarkan disabotaj,ada saja yang tak kena nyer..pada hal produk yang aku kuarkan tu sedikit pun tak ambik resepi dari dia (dia tu maksud kepada sapa2 yang rasa diri nyalah yer)..dikata copy paste ayatlah...padahal apa yang aku buat semua tu sedikit pun tak copy paste ayat sesiapa..blog org tersebut pun aku tak jengah..aku sendiri tak tahu apa yang diceritakan hari2 kepada pelanggan dia, aku pun tak tahu produk apa yang terbaru dikeluarkan oleh beliau...yang aku tahu bila aku kuarkan sesuatu produk baru aku akn dpat komen tiru produk org tu...manusia-manusia..itulah orang melayu kita mmg tak boleh tengok kejayaan sesama kaum.Bila tengok bangsa sendiri berjaya ada saja yang nak dijatuhkannya..ada saja yang tak kena nya...padahal sedikit pun aku tak kacau dia punya customer, aku tak pernah nak sabotaj dia punya produk dan aku tak pernah nak ambil tahu tentang benda apa yang dibuat setiap hari ..harap orang2 yang suka jatuhkan bangsa sendiri nie bawa-bawalah pandang kedepan. maaflah jika ada sesiapa yang baca dan terasa...aku tak tujukan pada sesiapa tetapi siapa yang makan cili dialah rasa bahang kepedasan nyer..aku bersyukur dengan rezeki yang telah Allah taala berikan untuk aku dan keluarga. Aku tak minta dari sesiapa..aku jalankan perniagaan ini pun untuk sama2 nak bantu rakan2 yang ingin menambah pendapatan..

8 comments:

tunfrida berkata...

itulah cabaran namanya, lisya. mmg sakit bila kena macamtu, tak apalah, yg penting anda tahu apa yg anda usahakan.

katakan pd diri sendiri anda tidak akan jadi seperti mereka.

semoga terus sukses!

ratna berkata...

kdg2 org2 mcm tu mencabar kesabaran kita kan.. rasa mcm nak sound kaw2 giler..tp kalau kita sound..kita sama jd bodoh. bolayan jer awak.. yg penting kita cari rezeki di atas rezeki kita.

isya berkata...

ignore je pasal 'minah' tu.. hiks!

ooh ya,lisya mcm mana tau hg produk tu eekk??? takde hg pun..

DYLA berkata...

sabar ye liza. mmg ada manusia yg mcm ni.

liza jadikan sbg pendorong utk trus berjaya k. mana yg positif kite amik. yg negatif kita buang.

jgn sama skali jatuh ngan perangai2 org k.

dyla doakan liza trus sukses.

naurah makwa berkata...

kat dunia ni mmg banyak orang dengki kalau nengok kita berjaya..buat no hen jer..

honeybee berkata...

ha! angah plak kena kan? anjang pon kena gak dulu..x pe ngah itu cuma cobaan jer..yg paling penting 'SEMANGAT'!..keep up on good work!!!

nuarliesya berkata...

tunfrida,
mmg tension..sedangkan kita tak buat benda camtu..thnaks atas dorongan awak

ratna,
mmg betui andai kata kita sound diaorg kita tergolong dlam situasi diaorg sekarang nie pekak kan telinga dan saya pasti akan terus berusaha.thanks ratna diatas semngat yang diberikan.

isya,
ya betui jgn dilayan sangatkan..org melayu kita nie selalu akan jatuhkan bangsa melayu sendiri.oh ya isya harga saya dah letakkan dalam komen box isya semalam.harga yang murah dan berpatutan

dyla,
kekadang tu rasa cam cabaran jer..ada saja yang tak kena kalau kita baut..padahal sekali pun kita tak pernah kacau business dia..tapi atas dorongan kawan2 blog juga yang banyak bantu lieza bangun semula..thanks dyla..

naurah makwa..
selalu nyer mmg camtu..terutama bangsa kita sendiri yang tak boleh tengok kejayaan org lain.bila naurah nak mencuba nie hheheheheee..

honeybee
dah kena lah anjang, mmg org tak boleh tengok kita senang sikit..yang pelik nyer org yang jual produk sama like butik baju ke tak der plak diaorng nak kata copy paste baju dari butik sekian ke butik sekian walaupun butik berlainan nama tapi ada baju yang sama..cam ner tu? apa2 pun kata2 diaorng adalah pemberi semangat untuk kita bangun dan terus berjayakan.

gee ryder berkata...

dlm bisnes ni mmg byk cabarannye liza, slh 1 nye camni la, org yg suka mnjatuhkn org tak tentu psl..
skg ni liza trskn jer biz liza, kalo kita jujur, insyaallah akn bejaya...
jgn patah smgt..itu jer..kalo rasa sbb dia kita leh down, pikirkan yg market kt luar tu belmbak lg utk kita terjah...smoga bejaya!