Jumaat, Mei 08, 2009

wahhhh cedap nyer

Akhirnya aku berjaya juga buat ayam goreng pandan untuk makan tengahari....dah lama duk nak buat nak buat..tetiba satu hari tu masuk blog azura tengok ayam goreng pandan dia nampak best sesangat, apa lagi terus pasang niat ari cuti aku nak buat coz dia sedap makan panas-panas..
semalam pagi tu kuar kejap bawa anak2 aku tunaikan janji diaorng..ari tu aku ada janji ngan Aqisya nak belikan buku warna dan pencil warna baru..aku cakap dia bila mama cuti kita gie beli buku ..malam sebelum cuti tu hubby aku cakap plak kat Qisya yang esoknya aku cuti apa lagi tuntut janjilah dok tanya aku bila nak beli buku dia...itu yang bawa gie beli dulu kat giant jer pun, balik tu terus masak untuk makan tengahari...aku masak simple jer daging masak kicap, sup sayur dan juga ayam goreng pandan...walau pun simple tapi tetap marvelouse.
ini dia ayam goreng pandan, mmg sedap dan wangi jer bau daun pandan tu...kaau nak makan baru goreng..makan panas2..kejap jer hidang dah lincin.
kasi close up sikit...aku main hentam jer belitkan daun pandan tu..

daging masak kicap peberet anak2 aku..bila ada masak cam nie mmg banyaklah diaorng makan nasi..tak kisahlah ayam ker daging ker sotong ker asal ada kicap jer mmg laju jer makan.

sup sayur campur yang simple...
selalunya menu aku mmg simple2 jer janji sedap pada tekak, chewahhhh sedap ker? kalau tanya Alyssa semua nyer sedap..hehehehe....paling banyak pun kekadang tu 3 4 jenis jer atas meja aku tu..walau pun menu ayng sikit tapi makan dengan laju nyer....tapi kan korang ayam goreng pandan tu mmg sedap, ayam pulak diperap dhulu untuk kasi dia punya kick tu naik....besok nak masak menu apa pulak yer...sapa ada resepi yang best2 tapi simple jer bahan dia kasi aku yer...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

3 comments:

joegrimjow berkata...

lama berjaman da xmakan ni semua

gee ryder berkata...

kasila resipi ayam pandan tu liza...mmg terliur laa
gee pnh gak mkn tp kt restoran thai

nuarliesya berkata...

joegrimjow
ala-ala cian nyer..nanti buat boleh makan yer..


gee,
nak resepiker..lieza buat main tauk-tauk dan perap jer..ok nanti lieza masukkan resepi yer gee.