Jumaat, Oktober 10, 2008

Jom Jamu selera yer...

Rumah aku tak dak open house besar-besaran thn nie..sesiapa nak datang harus calling2 bagi
tahu bila nak datang pukul berapa..bukan apa untuk prepare nak masak apakan..takkan org datang rumah nak jamu kuih raya jer kan haruslah ada benda2 berat cam mee ker nasi ker, bihun kerkan..baru lah sempoi sikit...
Budak kecik nie kalau time nak makan kena suh dia duk meja kecik dia tu.kalau tak alamat tak makan lah kita....


kusyuk jer duk makan mee goreng..


haaa ini family mak mas (mak ngasuh Aqisya dan Alyssa)..diaorg datang beraya ke rumah...diaorg call last minit..nasib baik segala stok barangan dah ada dalam peti...lepas diaorg call kata nak datang kul 8 malam, terus zaaasssss kedapur sediakan apa yang patut...

makan yer budak kecikkk ,tolong jangan sepahkan mama dah tak larat nak mop lantailah sayang

Nie mak Mas, kakak Aina dan juga abg Faisal..sila kak sila, sila jamu selera..tak sedap kena cakap sedap tau....malam tu masak mee goreng basah untuk santapan diaorg beserta dengan kuih raya dan juga koktel sebagai pencuci mulut..


ini hasil dari potographer kecik yer..Aqisya yang ambik gambar nie..bagus anak mama ada kemajuan..



malam nie weouls ada jemputan majlis hari raya dalam pangkalan TUDM kuantan....kompomlah ramai malam nie nanti nak makan pun crowded punya..tak per kita tgk apa citer....nanti kalau sempat bergambar kita kasi tunjuk dekat ini blog yer..

MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi




6 comments:

aFkaR'z berkata...

huiih hebat aaa boleh prepare food last minute... kalo aku, jangan arap arrr!!

ni pun dah planning, kalo ada tetamu tergempar, tak tahu laa nak masak apa...

DYLA berkata...

liza,
kalau kwn2 liza masak special yer? dyla ni jauh la.. ntah bila nak ke sana tu. hati teringin jugak nak jumpe liza sefamily.

nuarliesya berkata...

afkar'z,
lieza buat simple2 jer...janji ada benda dalam frezer..lagi plak sambil2 hubby pun bantu...

nuarliesya berkata...

dyla,
tak derlah special mana sangat...tapi kalau dah nama tetamu nak datang haruslah masak yang boleh mengeyangkan..Lieza pun teringin nak jumap Dyla sefamily..bila yer kita boleh jumpa?

gee ryder berkata...

saya pn nk dtg beraya leh ke? hehe..

nuarliesya berkata...

gee ryder,
sesiapa pun boleh datang...rumah ku sentiasa menerima kunjungan...jemputlah datang..