Rabu, Oktober 29, 2008

Bermain sambil Belajar

Kebetulan masa gie ECM aritu ada ternampak satu kedai nie buka untuk budak2 bermain sambil belajar...nampak cam best jer...kebetulan plak hari tu di buat promosi barangan groolier...pendaftaran untuk anak2 percuma dari umur 1-6 thn...aku pun daftar lah Qisya nyer nama kat situ..dia ada hari, andai kata pelajaran itu berkaitan ngan budak umur 2 thn dia pada hari sabtu contoh nyer..dia akan call bagi tau kita then sama ada kita boleh datang ker tak terpulanglah...
dah kebetulan masing2 pun kebetulanlah...aku daftarkan Qisya...buku2 dia mmg menarik sanagt aku tgk...planning tu mmg nak belikan juga buku2 tu untuk qisya...lagi plak aku ngan hubby nampak qisya cam berminat belajar cara cam tu....
Qisya ikut jer apa yang cikgu kecik dia tu tunjuk..suh klik mouse tu kanan dia klik kanan, suh klik kiri dia klik kiri...nampak macam game tapi dari game itu ada unsur pelajaran...mmg menarik...

tgk tempat dia macam2 ada, bermain sambil belajar...buku2 dia aku tgk mmg menarik..budak2 apantah lagi kan...

see Qisya cuba buat sendiri apa yang cikgu tadi ajar....alhamdulillah dia nampak nyer berminat dan paham....

bab2 pelajaran nie harus kena terapkan kepada anak2 dari peringkat awal lagikan agar nanti dia berminat, terutama bab membaca.....pastikan anak2 selalu tgk kita membaca agar dia juga berminat untuk buat apa yang kita buat...tak kiralah membaca majalah ker surat khabar ker...lama2 anak2 juga akan bermiant membaca..insyaAllah....
insyaAllah aku akan usahakan yang terbaik untuk anak2..begitu juga ibu bapa yang lainkan...
appoinment aku sabtu depan...untuk bawa qisya gie main2 dan belajar di sini....
buku dari groolier tu 1 set mahal beb, aku tak mampu nak beli 1 set terus...aku beli sikit2..tak semesti nyer buku di situ yang terbaikkan...buku2 lain pun ok juga janji cara pengajaran kita betui..iya tak??
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

6 comments:

Wan Muhabakri berkata...

baguslah.. kat KL area lembah klang ada tak benda ni?

aFkaR'z berkata...

sori erkk, wan muhabakri tu bos saya... saya tgh bukak email dia tadi, lupa plak nak tukar nick id.. kekekeke

DYLA berkata...

bagus la mcm ni....

esok inas pun kene pi class mcm ni

nuarliesya berkata...

afkar'z
kekekeeee...ada ke pula...
ok tak kalau kita hantar anak2 kat situ?

nuarliesya berkata...

dyla,
itulah kalau ok bolehlah lieza nak teruskan Aqisya kat situ

aFkaR'z berkata...

nampak cam ok sesangaaaattt... kat KL ada ke tak menda ni? si zulfan suka benor nekan² komputer ni.. bagus laa dedahkan awal²