Khamis, Oktober 09, 2008

BBQ Family, Besday, Raya semua serentak gitu

Hari raya ke4 malam tu weouls adakan malam bbq bersama family...sambil tu sambut besday ayah dan juga celebration untuk kepenceman bapak akuuuuuuuuuu...
After balik dari kenduri siang hari nyer, malam lepas solat magrib riuh rendah lah anak menantu, hantu2 cucu2 ayah aku sekalian nya....tugas aku adalah perap ayam siang hari..memandangkan dah gie kenduri tu lewat sampai rumah, aku terjah carefour seberang perai untuk cari ayam yang telah diperap..mudahkan...bab beli membeli aku yang arrange( betui ker eja tu ha)hentam jerlah janji bunyi sama..hehheeee..selalu nyer kalau balik sana mmg kami akan berkumpul buat makan2 cam nie...best sesekali berkumpul reramaikan...tapi malam tu weouls invite sekali jiran sebelah yang kebetulan anak angkat ayah aku jugalah..besday dia sama ngan ayah aku..jadi nya mak dia pun sponsor buat sekali..lagi riuh rendah..

Very the simple kek, banyak kedai tutup, jadi nyer main rembat jer yang mana ada..tapi sodap jugalah..tgk tu..ayah aku dah 56 thn dah....
ini kek yang anak jiran aku tu...doraemon lagi..

nie ha besday boy & besday girl...yang sekeliling tu nyibuk jer yer...

ini mmg kompom..kalau bab besday semua dia yang dulu2...

Mama, Qisya dan Lyssa tumpang sorang 2 kaki yer...nyibuk jer kan...



ini abang aku yang no.2 bakal menjadi ayah tak lama lagi...akak ipar aku dijangka bersalin awai bulan 11 nanti....tugas dia, jaga bara api dan masak sampai masak..hehehehee..aku nyer tugas dah settle..

ini plak my lovely hubby ..tugas yang sama..tgk tu sampai berkabus keadaan jadi nya..."kipas bang kipas jgn tak kipas.."


berdua nie tgu turn untuk boleh makan, sambil2 tu duduk ngumpat2 heheheheee..dah pandai ker?



ini 3 org budak banyak nakal...lari sana sini..seronok sesekali dapat berjumpa..duk tgu nak makan sampai mata pun dah layu yer abg apik (Aqisya panggil)..


Walau keluarga tak besar tapi tetap meriah....yang baju hijau tu kakak ipar aku juag bini abg sulung aku, dia pun sama duk tgu untuk bersalin anak no3..meriahlah thn depan beraya dengan ahli baru....


Thn depan bertambah meriah umah mak ayah aku...lagi 2 cucu bertambah...sekarang ada 4org cucu pun dah riuh rendah,,thn depan bertambah jadi 6 lagiiiiiiii lagiiiii lah riuh rendah nyer....aku? lambat lagi insyaAllah....2 nie pun dah ponat dah..tapi kalau rezeki tuhan bagi terima dengan senang hati...tapi planning lagi 3 4 thn lagi kut...bagilah Qisya sekolah dulu kut..heheheheeee...ok kan abang...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

2 comments:

aFkaR'z berkata...

meriah nyaaaa!

nuarliesya berkata...

afkar'z, itulah sesekali berkumpul..cam tulah...