Khamis, Januari 29, 2009

Penangan Kek Coklat Lembab

Salam,
amboiiii..baik pulak arini bagi salam dulu...hehehehee..pakehelnya nie...tak der menda pun..saja2 jer..kan harus memberi salam untuk masuk umah yang ditinggalkan lama..heheheheee..lama ker?taklah semalam dah adakan..
ok apalah yang aku duk merepek2 nie..itulah cuti2 banyak makan kerepek kut..
uols cuti gie mana?
aku tak gie mana2 pun sekadar lepak di Kuantan sahaja..nak balik png baru balik jer..nanti budget lari plak kan...hubby ajak gie Kuala Terengganu..tapi aku pun tak tahu naper aku tak nak gie..pada hal aku nie kaki jalan...dia ajak gie jalan2 kat Kuala sambil2 gie habiskan duit kat Pasar Payang..kihkhikhih..naper aku tetiba jadik baik pulak ..tak nak gie...pada hal kaki nie nak sanagt gie jenjalan tapi hati aku berkata TIDAK...confius aku!!!!!!so tak gie memanalah....
oleh kerana tak gie memana pun aku suh hubby tolong aku buatkan kek coklat...yang best nyer tu aku cuma tolong tengok dan sediakan bahan2 nyer saja yang lain dibuat oleh hubby.....ini bukan kes penderaan laki ok tapi laki aku nie yang sibuk nak belajar buat..so tak salahkan...

ini yang telah siap di putar belitkan oleh hubby...masa penyediaan bahan2 tak sempat nak snap..

dah sedia untuk dimasukkan dalam bilik pembakaran...
wow tengok tu dah terangkat naik....sangatlah sedap nyerkan...

dah masak dalam proses untuk menconteng atau membuat apa yang patut...memandngkan tak der bahan2 untuk mencantikkan nya lagi..aku hias secara simple jer...lagi plak si Aqisya dah sibuk nak apy beday to you...

terlalu simple..tapi jgn sangka "enak dimakan begitu saja oooo kek coklat.."

nielah budak yang sibuk sangat nak apy beday to you...pantang nampak kek nak apy beday to you jer keja dia...see siap letakkan 3 batang lilin lagi...spare tu lilin tu kalau beli kek ker apa ker itulah keja nyer...pas tiup nak tiup pas tiup nak tiup...ceciwi sungguh...plak tu suh nyanyi lagu happy besday to you...



dah habis tiup lilin tu dia suh abah dia plak potongkan kek tu...
Aqisya buat muka kesian tu naper sayang?

"lambat betuilah abah nie..."Alyssa siap naik atas meja lagi dah tak sabar nak makan...

tak puas hati nak lagi tiup lilin tu...abaikan yang seksi disebelah tu yer...


inilah kek cokalt yang siap untuk di ngammmmmmmmmm....siap ada lubang2 lagi bekas lilin Aqisyalah tu...yang putih tu aku saja letakkan white coklat yang dapat hadiah ari tu..sodappppppp nyammmm..nyam...nyam....

jemputlah makan yer...nyumnyumnyum..sapa nak boleh oder tepung kek coklat lembab ini dari aku yer..chewah siap promote lagi tu..
resepi nie mudah, ekonomi dan sedap.....kuang...kuang...kuang....
sekejap jer kek nie dapat bertahan...walaupun seisi rumah aku tak ramai, tapi yang memakan nyer seolah2 ramai...tak sampai sehari dah habis lincin...

MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

3 comments:

honeybee berkata...

angah..nak resipi kek coklat ni....nanti kirim kat dalam email anjang yer...honey_cuddly@yahoo.com..thanks!

gee ryder berkata...

nmpk menyeleraknlaa...sdpnye wat sndiri dpt mkn pns²...mkin tmbm la qisya asik mkn kek jer

UnGu VioLeT berkata...

wow.. bestnyer kek tue kak.. mar nie mmg feberet kek coklat nie.. yummy..