Khamis, Julai 31, 2008

Ada nyer telur jeruk

Semalam memang malas sesangat nak masak...tetiba jer....tapi memandangkan malas juga nak kuar jadi TERPAKSAlah memasak yang very the simple jer...


ini jemput-jemput jagung nie Aqisyalah minta sangat nak makan...jadi nyer sambil masak lauk sambillah buatkan jemput2 untuk dia....padahal bukan makan sangat pun..makan dalam 2 3 biji jer pastu dah tak nak..so sapa yang kena habiskan???????aku juga..hubyy kalau dah makan nasi mmg tak makan yang lain dah..so sapa badan naik???????akuuuuuuuu jugaaaaaaa...cam na nak teruskan misi diet nie...


aku masak ayam masak pedas tu untuk kuah....kira simple jer main tauk2 pastu tunggu sampai masak...tapi walau pun simple tetap sedappppppppp..biasalah puji diri sendiri sapa lagi nak pujikan...

ini sayur kacang buncis goreng kunyit...macam mana makan pun kena ada sayur...buka freezer hanya sayur nie jer yang tgl stok..so bedal jerlah janji ada sayurrr....stok barang basah pun dah nak habis....macam mana pun malam nie kena kuar beli stok barang basah lauk pauk semua sebab nyer jumaat nie org Png nak datang..so sapa lagi family aku lah mak adik semua..best nyerrrr ada can makan masakan mak ..rindu nyer lama dah tak merasa mak aku masak....


sebagai pembuka selera iaitu telur itik jeruk (telur masinlah)..ada yang nie makan baru berselera..tapi rebus cuma sebiji jer..cukuplahkan untuk 2 org makan..ambik sorang sebelah..tapi aku makan yang warna kuning tu jer...spaa yang kena makan yang putih tu?laki cekkkkkkkkk juga..heheheheheeee.nasiblah yer..

berselera jugalah semalam makan bertemankan telur masin tu yer...kalau bulan puasa waktu mkan sahur ada jer telur nie kompom tak der lauk lain pun tak per dah...bagi sesiapa yang berminat tu prepare2 lah untuk bulan puasa nanti yer...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi




2 comments:

Nazathul Hamimi berkata...

ooo pes time la tengok jemput2 jagung.. tak pernah buat tau.. selalu buat jemput2 pisang, tepung dan adabi jer. hehehe

hehe nak diet jugak ek.. sama la kita, tak pe, nanti bila kita dah turun berat, kita story kat awak yer..

kita pun suka makan kacang buncis.. nak2 goreng dengan pedal or hati ayam.. lagi sedap.. oo mak nak datang dari kg ek.. memang kita ni bila jauh dari mak, terasa rindu dengan masakan mak kan..

Nazathul Hamimi berkata...

oppss lupa plak.. kita serupa lagi, suka makan telur masin kuning jer.. hehehe