Isnin, Ogos 25, 2008

Berita yang tak disangka-sangka....

Bunyi muzik lagu siti nurhaliza cerita Spa Q.....


"allo, waalaikummussalam.."

"lieza kat ner nie?.."

"kat umah naper kak?"

"malam nie ada nak gie mana2 tak?"

"malam nie tak kut..naper kak,ada apa?"

"eh akak nak letakkan nama kak long nie untuk malam ni acara pakaian beragam..boleh tak?kira akak pinjam kak long boleh?....."

"ya ka, untuk apa tu kak?

"family day tempat keja abg yazid , malam nie panglima nak turun, ada acara macam2....akak ingat nak suh kak long masuk acara pakaian beragam....kira akak nak bawa kak longlah..."

"oooooo...ya ka....kul baper?"

"lepas magrib dah kena gie....boleh tak?"

"ok....tak perlah kalau cam tu...."

"kita gie semua sekali yer...malam nie lieza datang umah akak dulu kita gie sekali....pakaikan siap2 baju kak long yer..."

"ok bye..."


aiceh nak main pinjam2 anak plak.......tapi mak ngasuh dia tak per...kalau org lain jgn haraplah nak pinjam2 nie..ingat anak ku itu apa???????????????lagi pun aku ada sekali tak per.....


semalam, kem tentera darat ada buat sambutan family day, so macam2 acara dan aktiviti diadakan....just untuk kem darat jerlah tak campur dengan airforce....jadinya malam tu panglima dari tentera darat turun,macam2 acara dan pertandingan diadakan....karaokelah, cabutan bertuahlah, pakaian beragam kanak2lah.....so mak mas pun invite untuk Aqisya joint pakaian beragam...jadi nya sapa yang tahu yang aqisya tu bukan anak mak mas diam2 jerlah ....yang tak tahu lantaklah diaorang ingat aqisya tu anak mak maslah kan.......tapi memandangkan dah last minit sesangat akak mas bagi tau untuk acara itu,aku tak der prepare apa2 untuk pakaian Aqisya..kalau dia bagitau sehari sebelum ker boleh juga shoppingkan baju Aqisya...tapi dah last minit pakai yang mana ada jer...bukan apa saja nak bagi dia suka2 jer.....konon nyer tema dia santai jer...

see very the simple gitu..hanya letakkan baju nagn jaket jeans dia tu...touch jer sikit...mmg tak bersedia langsung....uols semua nak tahu...Aqisya adalah peserta yang paling muda, dan kecik sekali...yang lain semua budak sekolah darjah 6 hingga darjah 3....hanya dia jer budak yang umur 2 tahun...mmg dapat perhatian sesanagt semalam....plak tu dia sporting jer aksi atas pentas....syabas anak mama.....

masa nie tengah tunggu untuk acara ini dimulakan..very the sporting anak aku nie...pada hal aku yang berdebar takut dia naik pentas kang nangis ker apa ker sebab tgk org ramaikan kat bawah....Aqisya adalah peserta yang ke-5



kakak kat sebelah tu siap pegang kan tangan dia lagi takut dia nangis....

masa nie tengah tunggu giliran...yang pegang tangan dan dukung adik tu abah yazid,suami kak mas merangkap abah ngasuh anak2 aku.....


standby kakak, dah nak mula nie...nanti kat atas tu kakak jgn lupa tau jalan sambil lambai2 tangan...nanti mama ambik kan gambar kakak....siap ugut lagi takut dia naik sekerat terus lari turun plak.....

ada gaya tak....?????









































memang sporting habis Aqisya...masa dia naik tu riuh jer org tepuk tangan...peserta paling kecik...



inilah mak mas diaorang....dia punya suka aqisya dapat masuk

yang pakai no 3 dan 4 tu anak mak mas...yang no 6 tu dah tak boleh berpisah ngan Aqisya dah...so joint sekali....


adik nie mmg dah melekat dengan abah yazid dia dah...kat mama ngan abah dah tak peduli...
acara habis agak lewat...nak tunggu keputusan mmg lah lambat lagi ...adik dah buat perangai ngantuk dia tu....so, aku pun ajak hubby balik sebab anak2 dah ngantuk..jadi segala keputusan serahkan pada mak mas diaorg..apa2 hal mak mas bagitau nanti....
kat umah, dalam area kul 11 lebih gitu, kak mas tepon....

"a'kum lieza, akak nak bagi tau nie...jgn terkejut plak yer.."

"ha naper kak...cam berita baik jer...dah tak sempat nak bagi salam semua"

"a'ah berita tak sangka, Kak long dapat no.2"

"alhamdulillah, betui ker kak....cam tak caya jer...dia pakai biasa2 jer...org lain lagi cantik2..."

"itulah akak pun terkejut...rezeki dialah lieza......."hadiah dia ada kat umah besok lieza ambiklah..."

"eh tak yah lah kak..esok buka jer bagi kawan2 dia makan...."kira raikan kemenangan dia tu..."


dapat hadiah hamper....

Alhamdulillahhhh..aku mmg tak sangka....tahniah anak mama...pada hal kita very simple jer kan kakak.....




MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

2 comments:

~dyla~ berkata...

sporting la aqisya nie.. berani... kalau sy jadi mak pun hepi....

aqisya kan tomey.. sbb tu menang.

nuarliesya berkata...

dyla,
saya pun mula2 cam tak comfident jer dia boleh naik jalan2 sambil lambai tangan...takut dia naik sekerat jalan pastu lari turun..

apa2 pun alhamdulillah...