Isnin, Ogos 25, 2008

Bagaikan TONGKANG Pecah

Rumah ku bagaikan dilanda ribut...terlalu berselerak...bersepah sana sini...terbongkang itu ini...naper jadi begini? oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkk....
sebenarnya weouls nak cat umah..sebab tulah rumah dah jadi cam tongkang pecah..sepah sana sini...biasalah dah ponat tengok dinding tu asyik warna putih jerrrrr..so kita kasi warna sikit dinding semua untuk ambik mood nak rayaaaaaaaaaaaaaaa..tukar segala posisi barangan....posa pun belum dah nak raya..kalau zaman budak2 beringus dulu cakap pasai nak raya jer mmg best gilerkan....kalau beli baju baru tu hari2 duk buka almari tgk baju tu tak sabar nak tgu pakai raya....itu zaman budak2 hingusan dulu ....sekarang nie kalau sebut raya jer dah pala otak pikir barang2 untuk anak2....dah lainkan. bak iklan kata "zaman dah berubah, dunia dah maju" tak gitu...tetiba jer tukar topik raya nie pesal...sengal tuilah..
nasib baiklah barang kat umah aku nie tak banyak sangat..kalau tidak mau 4 5 hari baru settle...nak mengangkat itu ini..bukan nyer kecik2 dan ringan semua besar dan berat..tapi aku ada my HERO....

main longgok2 jer..bunga2 pun tak banyak...ini barang yang kecik2 jer...barang2 hiasan biasa2 gitu...weouls nyer target mmg tak nak beli barang2 besar sangat..susah nak pindah randah..nanti rosak habis barang2..tgu duk rumah sendiri kita shopping perabut rumah kasi lengkap yerrrrrrrrrrrrr.


ubah gitu2 jer..tak larat nak angkat, berat sangat 2 biji rak tu....cat sebelah2 gitu....hubbylah yang banyak kerja...aku nyer bab kemas dan arahkan saja...letih weiiiiiiiiiiiiii...


barang2 semua dah bertabur.....main longgok kat tengah2 umah jer....nasib baiklah anak2 tak dak...kalau tidak mmg kecohlah ngan diaorg lagi....kebetulan jumaat aritu hubby off..so dia dah lah yang settle semua....tapi tak siap sepenuh nya..ptg aku balik keja tu dia stop dulu sebab anak2 dah balik nanti dia sibuk nak cat sama..takut kang 2 beradik tu tolong buat wallpaper plak kang..mlm tu dah suh 2 beradik tu main dan tgk tv dalam bilik jer...kebetulan diaorg penat main siang hari mlm tu tido awai..so apa lagi aku ngan hubby start kejalah mlm tu..hubby siap kan dinding untuk dicat..aku start kemas area yang dah dicat....kira seharian jugalah baru siap semua nyer...


taaaaaaaaadaaaaaaaaaaaaaaa...dah settle semua..susun atur pun dah lengkap....

ini posisi baru yang diubah sebelum nie brang2 tu di posisi yang lain...kira dapat mood barulah sikit ngan cat barukan....ponat jgn katalah..nasib baik tak buat bulan posa kalau idakkkkkkkkk harusssssss..heheheheheee taklah..acah jer tu...
"abang posisi tepi nie lagi tantek kalau kita letakkan almari kaca hiasan tu..alah yang kita tgk kat kedai perabot ari tu, yang Rm 1k tuuuttttttttt".......
"nantilah abang pikirkan...emmm tgu kalau ada bonus lebih kita beli"
"yer ker aminnnnnnnnnnnnn..minta2 bonus adalah yer"
"Paklah tolong bagi bonus untuk kakitangan kerajaan sebanyak mungkin dalam bajet nanti,aku nak beli almari hiasan kaca tu...."
nampak tak banner tu????????dah tukar posisi..

close up sikit...
ini hadiah besday untuk hubby masa thn 2005..dalam ikatan pertunangan masa tu...aku siap tempah lagi tuuuuuuuuu..biasalah kan sayang punya pasaiiiii buang duit sikit pun tak per..boleh dijadikan kenangan dan ditunjukkan pada anak2...masa tu inilah yang dijadikan penghias dinding hubby masa dia duk blok bujang dulu..gila punya kembang hidung macam lubang gua ,member dia duk puji tantek....



MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

2 comments:

~dyla~ berkata...

wah cat rumah utk raya ke... bestnya....

nuarliesya berkata...

dyla,
kebetulan saja nak tukar cat, boringlah asyik pandang dinding putih jer....