Selasa, September 16, 2008

"Nak tahu apa ada dalam handbeg ku"

Ya, aku telah ditag oleh Dyla-Mama Inas, So jom kita layan apa yang ada dalam handbeg ku yang tak seberapa barang itu.....
Dalam handbeg aku tak daklah sanagt barang2..beg pun tak sebesar mana..cukup benda yang perlu ajer...kang kalau buh banyak2 mau nyer nampak macam nak pecah perut...


WALLET Ok.....nie memang penting dalam handbeg aku....didalam nyer ofcoslah ada duit, ic aku, lesen memandu,segala my kad Aqisya dan Alyssa, kad bank segala, kad sspn 2 beradik tu dan gambar anak2 dan juga hubby.....kalau tertinggal jer bendaalah tu alamatnya kebulurlah aku yer tak boleh nak bershopping2..


HANDPHONE ini pun kena sentiasa ada pada aku, kalau tak ada alamat cam kucing hilang anak..mmg tak senang duk..lebih2 lagi kalau hubby gie outstation,inilah yang menjadi tali perhubungan kami....walaupun tak secanggih mana cukuplah dapat dengar sora hubby...mmg planning nak tukar tapi tungguuu...


CAMERA ini juga sentiasa kena ada dalam handbeg aku..kemana saja pergi kan ku bawa..banyak jasa nie....

KUNCI KERETA & RUMAH tak der berdua nie alamat nyer kereta tak berjalan, rumah tak boleh masuk...kunci kereta tu harus aku spare dalam handbeg..cukuplah nostalgia kecemasan berlaku sekali dalam seumur hidup aku..gara2 anak2 terkunci dalam kereta, kunci spare tak bawa..nantilah aku story pasai kunci kereta yer...mmg tragis..dah tak nak ulang lagi dah...


ALAT SOLEK ini wajib setiap kali nak kemana, lipstik tu mmg wajib kalau tak pakai muka aku dah cam mayat hidup pucat jer....eye liner tu mmg aku spare bawa yang perlu jer ikut warna baju yang aku pakai,itu sebahagian warna yang ada dalam beg aku, bedak compact tu juga kena ada..kaalu tak muka dah kusam...semua barang itu adalah keluaran Silky Girl..



KEYPASS ini lagilah kena usung kemana saja aku pergi.....tak bawa yang nie duk luar pagarlah aku..mmg tak boleh masuk pangkalan...biasalah kan kalau dah duk dalam kem...kat pass nie semua dah dicatit, nama kita, nama laki kita dan tempat keja laki..kalau apa2 hal senang rujuk ...tak boleh bagi hilang ...Andai sesiapa terjumpa tolong pulangkan ke pangakalan tudm kuantan yer..heehhehe


PEN juga kena ada dalam beg senang nak catit apa2 ker, nak isi borang2 ker.....tak yah duk fening2 nak pinjam org nyer masa nak isi apa-apa contents ker apa ker waktu gie shopping2 tu


MINYAK...ini juga perlu ada dalam beg..penyakit aku tak kira waktu dia mai..jadi bila ada minyak nie senang..biaslah penyakit migrain tu..datang dan pergi tak tentu masa...


inilah sebahagian barang2 yang ada dalam handbeg aku..tak banyak sanagt..tak soka bawa beg kembung2..nampak cam perut ikan nak pecah jer......Jadinya, aku pun nak tgk apa ada dalam beg2 uolas jugakan....musti lebih banyak dari aku..so kepada nama2 yang tersenarai dibawah harus selongkarkan apa ada dalam beg uols yer...
1) nasazfrog
2) zack-u
3) Mama Aqilah
4) Green Apple
5) Aleeya
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

8 comments:

Norazira Bt Termiji berkata...

Selamattt nama aku takder...hihihihi

DYLA berkata...

hehehehe time kasih sudi balas tag...

oh ada pas rupenya nak masuk tue... tak tau pun...

PuteriSatu berkata...

akak yang kena ye...nanti akak jawab k...

nuarliesya berkata...

Azira,
kali nie terlepas, nanti kena yer...

dyla,
mmg kena ada pass, kalau org luar selalu nyer kena tglkan IC..semua tu untuk kselamatan...

puterisatu

jawab kak ,jgn tak jawab..kita tgu kak jawab

nasazfrog... berkata...

wokeh nanti ader mase kiter buat k.. :)

CRAZY BEAUTIFUL88 berkata...

salam
yang paling berkenan kat lam h/bag tu adalah camera, menarik tertarik lagi

green apple berkata...

hi,

i dah buat dan benda ni, nnt i bagi u the link. siap snap gamba panties dalam handbag lagi. satu mesia tau aku pakai panties kaler apa. takpela, halal.

nuarliesya berkata...

crazy beautiful88,

yaka ..kamera biasa2 jer

Green Apple..cayalah awak mmg Sporting..