Khamis, September 11, 2008

Dah pun 11 hari kojap jer

Dah 11 hari umat islam berpuasa, sekejap saja rasa nyer...tapi alhamdulillah persiapan raya untuk anak2 dah settle,


semalam cam biasa...dah tak tahu menu apa lagi nak buat so pikir punya pikir teringin nak makan Hot Plate..tapi buat sendiri punya...kira ala2 Hot Plate jugalah.....weouls kaalu berbuka memang tak makan nasi, melainkan kalau makan luar akan cari nasi jugalah...jadi nyer menu semalam ala kadar jer, janji kenyang perut...

Masa nie hubby suapkan adik kueh pau tu, Qisya siap bising2 lagi marahkan adik dia..


"dik osa dik"(adik posa adik)

"tak yeh akan agi "( tak boleh makan lagi)

dia paham bila cakap puasa tak boleh makan itu yang dia tak bagi adik makan tu..so clever girl...


time nie sibuk jer Aqisya duk menunggu time nak boleh makan, org suh dia makan dulu dia kata tak nak dia posa..so tgklah adik makan dulu yer..dah jadi cam tarzan dah. tinggal pampers jer..baju semua dah buang peluh dia kata..mana tak nyer main lari2 denagn Alyssa tak hengat..


muka org duk menunggu cukup time....adik dah kenyang sebab tu senyum sampai ke telinga


tgklah muka2 yang terlalu lapar nyer..tapi maintain senyummmmmmmm...


inilah menu weouls semalam..kuih pau yang comei lote..tapi bukan aku buat yer..ini special nyer..beli kat giant pastu balik kukus jer,,heeee lembut dan sedap..senang tak yah nak uli2 tepung.

ini wajib setiap kali hidangan berbuka..tapi tak leh banyak, cukup sorang 2 jer...


haaaaa ini kuah ala2 hotplate tu ..aku asingkan kuah takut nanti kalau campur sekali dia jadi kembang tak sedap....lambat lagi nak berbuka yer...

ini mee nya..aku tak guna mee kuning yang biasa tu yer tak berapa sedap, guna mee lidi,ala2 spagetti tu...


ini yang best lagi auuummmmm...harus 1 jug yer..semlam buat air carrot susu...ha legaaaaaa..

inilah antara menu ayng dihidangkan semalam....lepas makan terus jadi ular sawa, solat maghrib hole kejap..dah benda makan turun baru lah solat...
ini setelah kuah dan mee bertemu so jadilah seperti ini....


marvelousssssssssss.



malam nie kita pikir lain yer nak buat menu apa plak lah..any ideas...



MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

2 comments:

~dyla~ berkata...

adoooiiii lapa perut ni tgk mee tue... nmpk sedap nyer..

nuarliesya berkata...

dyla,
simple jer dan kejap jer nak baut dia..main tauk2 jer...