Selasa, April 21, 2009

Nielah baju yang aku cakap murah tu

Hari minggu adalah hari sekeluarga..so untuk tidak membosankan diri jom kuar bawa anak2 jenjalan...walau pun tidak membeli apa cukup sekadar window shopping jer..biasalah budget dah lari sikit hari tu shopping teruk sanagt lupa dirikan..
weekend hari tu bawa bebudak nie gie jalan2 jer...then sambil2 cari makan..kebetulan mmg aku nak makan sangat sziling hot plate yang kat giant tu..tapikan uols untuk menghayati makan dengan aman dan tenang mmg kena gie giant..senang coz ada palyground tu,so lepas jer 2 beradik tu main kat situ sambil mata kita kena sentiasa memerhati..dapatlah makan dengan penuh nikmat sekali..kalau tidak jgn haraplah...makan tak dak nikmat langsung..dah la bersepah dibuat 2 beradik tu nak menghayati makanan tu jgn haraplah..
kalau kat giant makan lah dengan tenang dan aman mmg tak diganggu..cuma jgn lepas pandang jer...selalu nyer kami akan duk berhampiran ngan anak2 mainlah ..tak berani nak lepas camtu jer pastu duk jauh2 tengok dari jauh..mcm2 boleh jadi nanti...
time ni kalau kita panggil suh makan pun mmg tak dilayan nyer..kenyang seadanya..
Budak kecik nie pun dah pandai nak main2 semua mmg tak dilayanlah kalau kita panggil makan..


kebetulan plak hari tu taklah ramai org sangat lagi...jadi diaorng pun seronok lah nak main..
eh nielah baju yang aku belikan untuk Qisya dan Lyssa masa kat Terengganu hari tu...simple jer sebab tu murah...lagi plak selesa sikit aku tengok diaorng pakai tak derlah panas sangat..rugi tak ambik lebih hari tu..banyak warna dan corak..
nak tahu ker sehelai berapa? hahaha teka-teka...

Alyssa punya harga asal RM 6.00

Aqisya harga asal RM8.00 setelah dicampur sekali jadilah RM14.00
tapi setelah ditawat oleh hubby jatuhlah 2 helai nie RM10.00
murahkan..mmg murah..atau mmg harga dia lagi murah saja diaorng letak mahai? lantaklah janji kain dia ok sejuk dan selesa anak2 aku pakai..






siapa yang ada nak gie terengganu ker yang duk terengganu ker bolehlah bagi tau aku ingat nak oder lah baju cam nie selesa sikit anak2 aku pakai...bagi tau yer sapa2 yang nak kesana atau duk sana..
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

8 comments:

DYLA berkata...

comel dan cantik!
murah lak tu. ari tu kat lumut RM10

isya berkata...

salam singgah, comel la.. bgs baju ni, tk pnas utk budak2..

nuarliesya berkata...

dyla,
mmg murah, itu yang rasa rugi tak beli lebih

isya,
hai isya thanks singgah kemari...mmg sesuia untuk budak2 bagi musim panas begini...

gee ryder berkata...

cantikla baju tu..mmg bebaloi!

nuarliesya berkata...

gee,
betui, mmg berbaloi..value for money

yaNadzuL berkata...

murahnya..nak beli siap2 jugak kat damia..cantik dan sejuk kain tu kan..

nuarliesya berkata...

yaNadzul,
mmg pun eh ada nak gie sana ker boleh nak oder juga nie..untuk baby pun ada saiz

naurah makwa berkata...

cute loo..harga and brand tak penting..janji cantik dan selesa..