Sabtu, April 18, 2009

Akhirnya dapat juga kami habiskan duit laki masing-masing

Ini masa dah sampai Kompleks Pasar Payang..mmg rambang mata org kata naik atas tu semua batik-batik, sutera punyalah cantik2 termasuklah ngan harga nya beratus-ratus...kami tak banyak pun membeli nyer janji dapat datang sudah..tapi punyalah panas yang rabbi kat atas tu mana ngan sempitnya jalan, kiri kanan org jual..melekit2 badan nie dibuatnya..mmg kat atas tu aku malas nak kuarkan kamera mana tak nya mana nak kawal dua beradik tu nak jalan sendiri, pastu lari masuk kedai tu kedai nie..lotih dibuatnya..
mak aku sempat rembat sutera chiffon 2 pasang, baju tido alah baju kelawar tulah (mcm kat sana tak der) 5 helai, habis dia beli kat anak menantu dia, termasuklah aku sekali hehehhee..terima jgn tak terima rugi oooo, barang tembaga yang tepak sirih ngan renjis air mawar tu satu.(tak sempat nak ambik gambar tu mak aku dah packing masuk beg malas nak kuarkan)ngan tilam lembut tu alah yang jenama Narita tu ..haaaaaaaaa kat sana yang tu murah.
aku sempat rembat baju sutera chiffon tu satu..nanti dah siap jahit semua aku tunjukkan yer sekarng tak boleh lagi hilang seri,wah wah wah....belikan baju untuk Aqisya dan Alyssa dan aku pun beli juga yang tilam tu...harus beli sebab aku tengok kat kuantan hari tu RM79.90 ada RM 89.90 ada lain-lain tempat tu, aku beli kat sana RM42.00 sahaja..memandangkan budget pun tak cukup itu jer yang aku sempat rembat..lain kali kena kumpul betul2 baru pegi sana..kalau tengok tu semua rasa nak beli..nak angkut dengan kedai2 sekali balik..
layan gambar yer setelah penat memborong dikedai kat kompleks tu haruslah turun merehatkan diri dan mencari air untuk membasahkan tekak...barang2 semua masukkan dalam keta dan weouls lepak kaejap kat bazaar warisan..cuaca hari tu agak panas
menantu hantu belikan mak mertua dia rojak..heheheee jgn marah ya B.




sedap nie jemput makan...amboi b sampai kembung pipi tu dibuatnya


ini budak minum air satu bekas tu no share share yer..dia pun penat jalan,yang best nyerkan masa kami duk rehatkan pondok tu, Alyssa pun cakap "eee natnya,akit aki nie" haaaa tahu pun yang adik gie lari2 tu sapa suruh..


semua dah tak nampak yang lain dah yang nampak hanya air jer..mmg panas sungguh ari tu..


"kakak tok ayah minum air kakak sikit yer" itu yang dia pandang semacam tu.



tengok air Lyssa, dah tinggal separuh, tu dia minum sorang tu jgn sapa nak ambik air dia..manyak kedekut oooo ini budak kecik.


muka orang penat nie..penat tawar menawar..habis dia dah boleh cakap loghat sana dapatlah murah sikitkan..tak derlah org ingat kita nie pelancong ker apa ker nak letak harga tinggi..hehehehe..


ini muka2 yang happy setelah dapat minum air dan dapat menghabiskan duit suami masing2..kita punya cucuk menjadi betuilah makkan.


planning-planning harus kumpul duit nak gie shopping kat sana lagi...tapikan kalu dapat gie shopping2 kat pengkalan kubur atau rantau panajng lagi best..lagi murah2 tau..dulu selalu terjah kesana masa tok, tokwan hubby ada..yerlah sebulan sekali mesti balik kelantan, tapi sekarang dah tak best nak balik sana dah tak der sapa..klau balik shopping moping nie best jugakan..harus di usulkan nie..hehehehee..chaiyok chaiyok
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi


4 comments:

ratna berkata...

awak..passar payang layang saya rasa mahal la.. betul kata awak.. pi shopping kat rantau panjang atau pengkalan kubur lagi best & murah..bole tawar menawar sampai dpt murah2 lagi tu..

gee ryder berkata...

bestnye dpt jejln kt pasar pyang tu...
mesti kena beli kain kt situ ..kalo x nti blk nyesal hehe..
memcm adaa tu...
kopok lekor xbeli ker? tu pun mende wajib beli tu

Jue berkata...

wah...best yer shopping-mopping liza, mana yer baju sutera chiffon tu??? boh la kat cni, nak tgkkk.....

nuarliesya berkata...

ratna,
mmg mahai sikit kalau nak dibandingkan dengan rantau panjang, tapi dah alang2 sampai tu beli jugalah..

gee ryder,
kopok lekor beli...kat sana org kata mmg sedap kalau nak dibandingkan beli kat kuantan nie..


jue,
kain tu kalau dah siap jadi baju nak pakai untuk kenduri bulan 6 nie lieza tayang yer sekarang tak boleh lagi nanti hilang serinya.