Selasa, Mac 31, 2009

Busy + Ngantuk + Letih =seronok (semua lengkap)

Busy,busy,busy...arghhhhh..tension pun ada.lotih badan pun yer juga..sekarang nie tidur pun dah terlambat2 dah..tak der chance ler nak tido kul 10 pm gitu2..paling awai pun kul 12 lebih..huhuhuhu..tapi tak per bersyukur..tido lambat tu pun sebab nak tambah rezeki....hehehehee..tapi itulah badan lah letih sikit..boleh dikatakan hari2 aku terima tempahan kek.Alhamdulillah syukur sangat.Setiap malam mmg wajib dah 2 biji perlu di baked untuk hubby bawa ke tempat keja dia..ditambah plak ngan org tempah2 semua..kekadang terpaksa tolak untuk ke hari lain boleh ambil tempahan..mmg aku tak sempat, mana ngan nak packing tepung lagi..Tepung pun sekarang dah tunggu tender untuk masuk ke Mydin Kuantan..alhamdulillah....seronok sangat rasa sekarang..tak per sekarang biarlah letih janji kemudian hari boleh senang..pepatah ada mengatakan bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian.InsyaAllah dengan berkat usaha dan doa2 kalian perniagaan ini akan bertambah maju...
antara adunan yang nak diambil oleh rakan kongsi niaga.


semalam saja aku bakar kek dah 5 biji, pastu sibuk ngan nak packing stok2 adunan tepung kek yang agen2 aku nak ambik lagi, nasib baiklah hubby banyak membantu..kalau harap aku sorang jer mmg tak menang tangan nak buatnya..adunan tepung pun tak terpacking dibuatnya kalau sorang2..semua tu rezeki harus diteruskan..nasib baiklah anak2 aku pun paham, diaorng dah tak kacau sekarang..buat hal diaorng jer cuma kekadang tu si Alyssa buat perangai juga..macam mana pun aku kena bahagikan masa untuk anak2 juga..sesibuk mana pun anak2 juga perlu diutamakan...betui tak?...betui,betui..hehehhheeeee...ok, ok aku nak sambung keja balik kalau ada masa nanti aku continue entry lagi..banyak sangat entry dan gambar2 tertangguh.
psstt : uols bila nak lagi nak try tepung kek Lisya?sekarang harga tengah promosi. Jom cuba sangat mudah dan cepat untuk dibuat. Malam nie aku kena baked 4 biji kek termasuk untuk hubby bawa gie tempat keja dia..lambat lagilah aku nak nampak bantal
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

4 comments:

gee ryder berkata...

wah dah maju skg bisnes lieza..
kalo gee nk oder dr klang ni ada ke delivery? hehe...

nuarliesya berkata...

gee,
kalau tepung boleh liza hantar tapi kek tak dapatlah sebabnya nanti sampai kompom daapt rasa toping yang melekat2 kat kotak tu jer hehehe.

Maswani berkata...

salam lieza..fuyoo,maju je bisnes tu..best nya ada bisnes sendri kan..jeles la coz masa saya x mengizinkan..huhu..


selamat maju jaya.. n jgn lupa klik iklan google kt blog saya(pesanan penaja)..hehe..tq.

naurah makwa berkata...

salam..syoknya ada side income..