Rabu, Mac 25, 2009

Jom layan tekak nooooo..

Malam nya aku dah tak tahu nak masak apa..lotih jer..nak kuar makan kat luar lagilah malas nyer nak siaplah apa lah nak turun pastu nak pikir makan kat ner..last2 aku selongkar peti tengok ada udang sikit,ngan sayur..haaaaa apa lagi hubby cakap buat meehon sup simple jerlah.korek apa yang ada, nasib baik bihun ada lagi sebungkus kira stok lastlah tu sebelum nak beli lain plak..nasib baik aku jenis prepare bahan2 mentah mcm nie kat umah...bukan apa takut jadi cam nielah malas nak kuar buat simple2 pun jadilah...
aku teruskan ngan misi aku, masak meehoon sup simple..bila dah dua2 org lapar tahap GABAN dah nie kerja jadi cepat dan pantas mana tak nya main campak2 jer janji masak dan boleh makan..
Taaadaaaaaaaaaaaaaaaaa meehoon sup aku dah siap..tak payah nak tunggu lama2.meehoon tu pun tak yah rendam lama2 sangat.masukkan dalam sup kompomlah dia kembang cepat..ateeee dah masukkan dalam air panaskan...

nielah udang2 yang last stok, pecahkan telur sikit..walllahhhhh mmg sedap perut tengah laparsemua jadi sedap..tapi siyes hubby cakap mmg sedap.bertambah2 weouls tau...pada korang2 yang malas sanagt nak masak bolehlah buat gaya ini..tapi aku tau korang2 semua tak malas cam aku niekan...
sesekali makan cam nie mmg sedap..bihun nie boleh letakan nama meehon sup campak..beresssssss
MaMa PaDa 2OrG PuTeRi

5 comments:

naurah makwa berkata...

amboi..sedapnyer..perut naura lapar ni..bleh tumpang makan?

DYLA berkata...

alamak! ramainya yg buat bihun sup!!! terliur ni, bak sini sket!

nuarliesya berkata...

naurah makwa,
nak ker ambiklah mai sini liza tolong makan yer.

dyla,
yer ekr raami yang buat..haaa tunggu apa lagi dyla?cepat buat weekend nie sedap tu.

yaNadzuL berkata...

wah danish cukup suka udang..

nuarliesya berkata...

yanadzul,
samalah ngan Aqisya..mmg hantu udang..kalau masak ada udang org lain tak boleh tumpanglah..