Selasa, Februari 03, 2009

Wah..Wah..Wah..sudah pandai ngelat nie


Bosan nya arinie....arinie aku masuk lambat sangat..kul 10 pagi baru sampai opis..mula tu ingat nak 1/2 day atau EL jer..tapi bila pikir balik bosan juga duk sesorang kat umah...


anak2?


anak2 aku hantar umah mak diaorg..diaorg lebih suka dok sana dari umah sebab nyer kat sana diaorg boleh main sepuas hati nyer..ada kawan2 dan juga boleh main2 pijak tanah...hehehehe yerlah dah umah aku duk tingkat 4 nak pijak tanah menda nyer...lagi pun hari bekerja kan haruslah hantar anak2 juga..aku bayar untuk sebulan okkkkkkkk...full tak dak potong2 punya kalau aku cuti terpaksa disebabkan mak ngasuh itu ada hal kena cuti..aku malas nak berkira dengan org kalau org itu tak berkira dengan aku...lagi pun mak ngasuh diaorg baik tak pernah buat hal, jaga anak2 aku elok dan baik...nie pe hal pulak citer pasai pengasuh nie...kihkihkih...


nak tahu naper aku masuk lambat?aku nie boleh dikatakan pekerja yang baguslah jarang sangat masuk lambat..cheewah cheewah puji diri sendiri,melainkan kalau ada apa2 hal yang penting jer akan aku masuk lambat..tapi dalam setahun adalah 2 3 kali jer....


hari nie hubby dah berangkat ke Labuan...uuuwwwaaaaa uuuwwwaaaaa..nangis siot walau pun seminggu jer hubby gie..tapi terasa kehilangan dan kesunyian untuk sementara waktu...mula tu semalam hubby cakap aircraft kul 7.20pagi baru terbang..(sory yer dia tak gie naik MAS ke AIRASIA ker, diaorng gie ngan aircraft diaorg (charlie & jet fighter) so pagi tadi kul 7.15 cam tu aku gie hantar dia kat tempat kerja..sampai2 tu member dia cakap maybe lambat sebab nyer charlie dari subang rosak..apa lagi kuar makan jap, belikan nasi lemak ngan kuih tapau untuk anak2 aku bawa gie umah mak diaorg..dah alang2 kuarkan..tengok2 jam dah kul 8.10..aku sms kak kat opis cakap lewat masuk ada hal...heheheheheeheeee.penipu sunguhlah aku nie...tak per sunat..dah settle semua makan gie hantar anak2 pulak kat umah ngasuh..then tanya hubby nak balik dulu ker nak gie tunggu kat opis jer..dia cakap balik dulu..ngan aku2 sekali balik duk melepak kat umah..siap settle basuh baju semua...nangis2 sikit konon nya nak tarik hati supaya hubby tak jadi gielah konon...pada hal dah hakikat kena gie tetap kena giee....bukan apa saja nak manja2 time anak takdak nie...dasyat,dasyat.....dah kul 9.30 barulah aku gie hantar hubby kat opis dia,biar dia lepak2 ngan member2 yang lain..salam2 semua sayang2 pipi sikit,aku terus ke opis aku pulak,itu yang masuk opis lambat sikit tu...tapi rasa cam bosan jer dan sunyi jer..hiiiiiiiiii lambat nyer nak tunggu sabtu..tak per buat2 bz cepat sikit masa berlalu....




MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

5 comments:

DYLA berkata...

sedih & tak best la kan hubby takde.. hu hu hu :( tumpang nangis jugak. hee

nuarliesya berkata...

dyla,
tulahhh semua kerja kena buat sesorang..lotihhhhh nyaaaaaaaaaaaaa..nak sambung nangis lagi lah..uuuwwaaaaa

Tihara berkata...

alah,sabar je laa..tak lame dah nk hr sabtu...hehe

fuadnis berkata...

erm..sory lambat sket..hubby lieza keje apa yek??

nuarliesya berkata...

tihara,
itulah dah tak berapa hari sabtu menjelma...

fuadnis,
hubby keja airforce..itu yang selalu kena tinggal tu..