Khamis, Februari 26, 2009

MC vs Upin & Ipin

kui ...kui...kui...semalam aku MC...biasalah adalah yang tak sehat nya...tapi aku still gie hantar anak2 umah ngasuh juga..tapi kejap jer tengahari tu aku dah gie ambik diaorg sebab ada planning di ptg hari nyer...kebetulan pulak semalam hubby pun off,best aarrr dia off sampai jumaat nie...so aku pun apa lagi mulalah angin malas tu masuk badan...kihkihkih..tapi semalam mmg kurang sihat sikit..dah alang2 anak2 gie umah ngasuh aku ngan hubby kuar beli barang dapur ngan susu pampers dua budak kecik tu..taklah teruk sangat nak mengusung barang naik tingkat 4 tu..kalau tak mana ngan nak bawa diaorng lagi barang lagikan...
tengah shopping beli barang dapur semalam hubby pun buat planning nak ajak gie tengok upin & ipin kebetulan semalamkan rabu tiket ofcozlah murahkan...hari tu planning nak tgk sabtu lepas tak jadi sebab hubby keja...so bila dah baik nyer timing hari ok aku terus call GSC booking tiket untuk tayangan ptg...lagi pun kesian si Aqisya tu, dia xcited sangat ngan citer upin & ipin nie....hari2 duk mengadap vcd..dah boleh ikut dah dialog upin & ipin tu..jadi nya dah aku pun duk dengar kawan2 bloger citer semua kata best, aku pun ambil lah peluang nie...
jom tengok citer upin & ipin

nie tiket yang dah dikoyakkan tak sempat nak snap b4 masuk semalam.

harus layan ambik gambar kat luar dulu yer...diaorg 2 beradik nie tengok poster upin ipin tu pun dah terjerit2 seronok..xcited giler.."eh Lyssa buat peace ker tu"
yang nie tak tau aksi nak peace ker nak kira jari..

settle parking dulu apa2 pun....nanti takut terlupa pulak jenuh nak msuk balik...


ini budak manyak kacau..dia pun nak buh duit dalam itu mesin juga sama dia punya bapak ...teruk teruk..


tengok tu diaorng duk tunggu duit balance turun dari mesin tu..pastu berebut nak ambik...selalunya cam nielah...


weouls ambik tiket untuk tayangan kul 4.20 ptg...lepas gie ambik Qisya ngan Lyssa dari umah ngasuh terus jer tuju ke Megamall untuk ambik tiket yang dibooking tu...orang boleh tahan juga ramai nya..ada juga couple2 yang tengok citer nie..itu sah2 peminat upin ngan ipin kan..tapi citer nie mmg semua peringkat umur boleh tengok...tapi yang pasti nyer citer nie mmg besttttt sesangat....tak kering gusi duk dalam tu tengok..dari mula sampai habis tak habis2 dengan lawak nyer....riuh rendah dengar suara budak2...anak2 aku start jer tunjuk gambar upin ipin dah bising duk sebut betui betui...part diaorg kena kejar ngan ular tu Aqisya dah tutup mata ngan tangan, tapi still kangkangkan jari kononnya takut tapi nak tengok...time lari tu mulut dia pulak duk bising suh "layi pin layi cipat"....kelakar betui citer tu..Alyssa cool jer duk dalam tu..nasib baik dia ok tak nangis bagai..setengah jam sebelum habis dia dah tidooooooo..apa lah Lyssa nie...tak per lain kali kalau ada citer yang best2 lagi mama dah boleh bawa anak2 mama nie tengok yer..cayalah anak2 mama good girl tak kacau bagai dalam tu....
pada korang2 semua yang ada anak2 tu bawa2lah gie tengok yer mmg tak rugi pun, citer dia mmg best..tahniah lah pada anak2 malaysia yang berjaya buatkan citer2 cam ginie....kalau tak gie tengok kat pawagam pun belilah DVD nanti kalau kuar yer..aku harus kena beli dvd nanti kalau kuar sebab Aqisya dah berbunyi semalam nak tengok citer tu lagi.....
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

1 comments:

gee ryder berkata...

gee bru je td nk g tgk...full house tu...hubby la beria ajak sbb dia dgr org ckp best n kelakar giler..kalo lieza pn kata best..mmg kena g tgk gak nti ni