Jumaat, Julai 31, 2009

Gaya ala-ala Muslimah gitu

Alkisahnya semlam aku gie pasar malam kat kuantan nie lepas balik dari opis kononnya nak gie jalan2 cari makanlah yer coz dah malas nak masak..tapi apa2 pun balik ambik anak2 aku dulu...
dah puas pusing cari makan, aku pun jamulah amta tengok tudung2 kat situ..wah mmg terkini2 juga design dia plan tu nak rembat selai dua, sekali Aqisya dia nampak tudung kecil tu, alah gaya2 muslimah tu khas untuk budak2...dia cakap nak..hubby suh lah dia pilih warna apa dia nak sekali dia cakap "kakak nak warna pink tu" mak ai dia tahu itu warna pink.tapi kalau dah beli satu haruslah yang sorang lagi tu nak kan...kenalah beli dua, lagi pun murah jer Rm4 sehelai ambik 2 Rm7 tokey tu kasi..aku juga yang melepas nak beli...dah diaorng dapat tudung tu terus nak ajak balik...tak perlah nanti aku ushar lain untuk aku...
balik tu sibuklah nak memakainya..tapi kejap jer...lepas tu tudung kemana apa kemana..itulah budak2..ikut mood juga macam kita..kihkihkih..jom tengok aksi-aksi anak2 aku gaya dgn tudung masing2
Alyssa menggayakan ala2 senget tapi yang sepoi nyer apa yang terjuntai tu dik...tarik lidah tu kang baru tau...


menggayakan ala-ala budak jepun yang mata sepet dan menunjukkan giginya yang sikit...hanya 2 sahaja dibawah atas baru 4...alahai adik dah nak masuk 2 thn nie bila gigi nak bertambah.


ini ala2 makcik yang terkejut gara2 diambil gamabr tanpa sedia..


macam nie kan manis..baru gaya ala2 muslimah sejati gitu...sejuk mata mama memandang

ini dah ready nak gie umah mak ngasuh...sempat algi bagi pose ngan abah nyer.


kakak kalau senyum mmg tertutup matanya...ok kakak jom...mama dah lambat nak gie opis nie...
yang kelakarnya sampai jer umah mak mas diaorang, terus cabut itu tudunglah...kata si adik dah sampai..tgklah ptg nie kut2 boleh lekat lagi tudung tu atas kepala..silap2 duk dalam beg jer...itulah budak2 mcm2 ragam..tak per biarlah janji diaorg sihat dan happy, bila diaorng happy kita pun happy tengok.
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

5 comments:

DYLA berkata...

bijak tu maknanya. dah sampai tanggal tudung.

aduhai comey2 anak lieza. smuanya lawa

mama uzma berkata...

bijak2.....!!

kak...
comel sungguh anak akak...
rasa nak cubit je pipi tuh...

kak..
uzma solo lagi...hahahaha....

~aSHa~ berkata...

aler sweetnye anak2 dara dia...semoga menjadi muslimah ye bila besar nanti..sejuk perut mama...

nuarliesya berkata...

dyla,
itulah dyla, ikut angin diaorng jer tu nak pakai tapi kejap jer tu..thanks dyla, inas tu apa kurang nyer kecomelan terserlah nantilah kalau lieza jumpa inas lieza cubit2 pipi gebu dia tu


mama uzma,
alhamdulillah yang penting sihat sudah....uzma masih solo yer okes kita booking..hehhee


asha
amin mudah2an terlaksana itulah yang diinginkan seorang ibu.

gee ryder berkata...

alahai comelnye pakai tudung..hehe

anak buah gee ada gak mak dia belikan tudung gini..xtanggal2 pun