Khamis, Julai 02, 2009

Apsal COMOT nyer

ih ih ih ih anak sapalah nie comot sanagt nie hai...apsai comot tahap gaban tu..inilah kes klau berdua nie makan ais krim...sebab tu kalau beli ais krim aku suh diaorng makan kat umah jer..sebab aku beli nie pun umpan nak suh diaorng duk diam2 bila aku nak shopping hari tu..hari waktu hubby gie outstation, hari cuti weouls bertiga nie mmg boring giler duk umah, so si Aqisya duk ajak aku gi giant kata nya nak beli air vitagen, aku nie sebelum nie mmg tak pernah bawa diaorng berdua nie gie mana2 shopping kompleks lagi kalau hubby tak der coz aku tak boleh handle...mana dengan nak jaga adik mana dengan nak jaga si kakak kang ada aygn hilang pulak..so hari tu memandangkan dah mmg boring sangat, aku pun buat perjanjian denagn mereka berdua
mama: kakak nak gi giant buat apa?
kakak: nak beli tagen(vitagen)ngan coco olen(yang calcium tu)
mama:boleh tapi kakak kena janji ngan mama dulu
kakak: ok janji
mama: kakak dengan adik kena duk dalam troly, mama tolak , tak boleh jalan sendiri, abah tak der nanti org ambik kakak dengan adik.
kakak: ok janji
mama: (dalam hati dia paham ker makna janji tu).ok kalau nak gie giant kena dengar cakap mama yer..kalau sapa tak nak dengar cakap mama, mama tak nak bawa..now kakak dengan adik gie sleep dulu, lepas bangun petang nanti kita gie giant..
kakak:ok..jom adik sleep dulu nanti mama tak nak bawa adik....
tidola berdua tu, tapi nya kejap jer ada dalam 30 minit, bangun2 tu terus ajak aku gi giant..sian plak rasa nyer..call hubby cakap nak bawa anak2 kuar gi giant coz dah janji dengan kakak dia bagi green light but jgn gie lama2 sampai malam, coz dia tahu bini dia nie dah lah rabun malam nanti kang kalau dah malam hujan ker kompom aku tak boleh drive, sapa plak nak datang ambik aku...aku pun ok jer..tak gie lama sangat cuma nak beli barang dapur jer sikit2 yang mana dah habis..
ok mmg best bawa aqisya dan alyssa, mmg dengar cakap..senang nak shopping barang dapur..yang penting beli dulu kehendak diaorng..lain kali mama boleh bawa lagi..kira mission berjaya..


nie ha muka bdak comot yang dapat makan ais krim, beli ais krim umpan sama untuk duk diam...akhir nyer berjaya..Aqisya juga terpaksa pakai pampers gie ker giant coz kalau dia nak shi shi senang, kalau tidak jenuh aku nak kepung berdua masuk toilet..maaflah kakak mama terpaksa pakaikan walaupun kakak tak selesa..
ini lagilah teruk comot nyer...dah tak nampak hidung nyer dah.dengan mulut yang muncung itu...





jeng..jeng..jeng...ok tak muka kakak dan adik..gelak besar hubby tengok aku mms gamabr nie kat dia hari tu..


ok kakak mgu depan abah tinggalkan kita lagi...tak per boleh kita kuar gie jenjalan lagi yer..nanti mama upah kakak dengan adik lagi best...tapi kena janji denagn mama jgn nakal2..
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

5 comments:

naurah makwa berkata...

amboi tocang anak dara nih..vouge gitu..hehe

mama uzma berkata...

hahaha...
comey2....!!

nasazfrog... berkata...

hihihi comot tapi comel.. camtu la agaknya nanti kakak wani ngan nuri,, 2 beradik... :)

Mama Mya berkata...

amvoiii2 makan ice cream sampai comot hihihi.. nak sikit :)

nuarliesya berkata...

naurah,
itulah tocang kena tinggi..heheheh..cepat panajngkan rambut yaya untuk buat tocang.

mama uzma,
tq..sama juga ngan uzma yan ensem tu.

nasazfrog,
betul tu nasaz, sekarng nie suka jer tgk diaorg berkawan..nanti mesti wani dan nuri cam tu..

Mama Mya,
auntie nak ker?..nanti kakak Aqisya belikan yer tapi kena maakn bagi comot juga tau..