Jumaat, Julai 10, 2009

Tinggallah ber3 lagi

Mula hari nie sampailah sabtu depan tinggallah weouls bertiga nie....hubby gie detachment di Korat Thailand pulak selama seminggu..cam nielah rutin bulanan weouls selalu ditinggalkan..tapi tak boleh nak kata apa juga ditinggalkan sebab hubby perlu menjalankan tanggungjawab nya pada negara juga..semua tu untuk mencari rezeki yang halal bagi keselesaan dan kebahgian anak bini dia juga..tapi tulah kan kekadang tu sedih juga kerap sangat ditinggalkan.tapi kali nie mmg terasa coz baru 1 minggu dia balik dari Butterworth,dah sibuk exercise dipangkalan lewat malam baru balik anak2 pun tak sempat nak main2...now semalam dah kuar detachment pulak 1weeks...lepas balik dari Korat nanti rest dalam 2 minggu gie pulak Labuan..itu antara schedule yang aku sempat tgklah...tension...tension..tension...
kalu ikutkan dalam jadual yang aku tengok dari hubby ari tu ke Korat Thailand nie 13 july iaitu hari isnin depan..ntah cam ner di percepatkan jadi hari Jumaat 10 july iaitu hari nie..tetiba kelmarin petang hubby cakap waktu diganjak lagi awal kul 10 malam semalam ada saringan kesihatan..biasalah kan sekarang nie penyakit H1N1 tu berleluasa so kena buat preparation kesihatan..tension jer dengar time lagi awal..dah lah anak2 aku tak sihat demam...hubby balik keja dalam kul 6.30ptg semalam sibuk plak mengemas pakaian..kul 10 aku gie hantar hubby kat tmpat keja dia buat saringan kesihatan segala bagai..pastu balik lepak umah kejap coz kul 12 semalam dah kena bertolak..aircraft diaorng katanyer kul 1 lebih2 tu dah nak jalan....Now sambil duk taip nie sambil duk tunggu call dari huby dah sampai ker belum kat sana..kalau tak salah perjalan lebih dari 3 jam..memandangkan perjalanan diaorng banyak transit semalam dari kuantan ke butterworth dulu itu yang takut lambat jer sampai...uuuuuwwwaaaaa sedihnya dah lah hubby tak der anak2 plak demam..jgn aku plak yang berjangkit demam cam hari tu dah la..ini kes naya nie ada yang tak makan karang....sian lah anak2 aku tu...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

4 comments:

LyANnA berkata...

cdeynyew..knew tgal ber-3..
huhu..xD
neway..xpew..asalkn hepi..
=)

mama uzma berkata...

huuhuu....
kalau iena mmg la x sanggup kena tinggal nih...

tulah bantai busyuk iena..x de dia x leh tido tuh...hahahaa

nuarliesya berkata...

lyana,
itulah nak buat camner..kenaa terima seadanya..

mama uzma,
kita pn tak sanggup iena..uuuwwaaaa tapi itu dah tanggungjawab nyer.....nak nagis nie..

Maswani berkata...

salam..sori lamo x dtg sini..

huhu..sedih tu..
ambo pn rasa cmtu gok last week..hubby kursus 1 week..
tp ni dh balik..
take care k..