Selasa, Julai 14, 2009

Alkisahnya Alyssa

Budak kecik niekan klau bangun tido jer mesti minta "mama nak ip more"ip more tu chips more..gigi tak gosok lagi dah nak makan biskut..boleh dikatakan hari2 dia akan minta ipmore dia tu..dah plak tu bukan main lagi makan nak pegang sekali ngan bungkus kira itu dia punyalah..sapa jgn usik yer...


"pahal pandang2 nie..tak puas hati ker adik makan biskut pagi2.kira oraitlah dari minta nasi lemak ker pagi2 buta tu..mama pun tak sempat nak beli kalau adik mintakan."
tapi pagi tadi Alyssa tak minta pun biskut ip more dia,,susu pun tak nak..puas mama pujuk suh minum susu tapi taknak juga..semalam Alyssa demam semula.memula tu dia asyik batuk jer.dalam kul 4.00pagi camtu aku bangun sapukan minyak pada dada dan leher dia coz tak nak bagi batuk sangat..dia dh mula pusing sana sini tak boleh tido, aku pegang badan dia mak aihh panasnyer..aku baringkan dia atas aku..pada tu mata dia pejam tapi mulut dia aku denagr dia duk sebut "bah,bah"menda pulak budk nie mesti ngigau nie..sekali puk dia bangun duduk sambil intai sebelah aku tanya"bah ner, ma bah ner"rupa nyer dia mimpikan abahnyer..dan mungkin dia demam juga disebabkan rindu abah nyer..alamak sadislah pulak..aku pujuk dia pelan2 cakap abah gie work nanti abah balik..terus cebek mulut dan nangis....mana tak neyr dah hari tu kena tinggal 2minggu dah abh dia balik sibuk plak dengan exercise kat pangkalan nie kuar awal pagi malam baru balik...anak2 tak puas bermain now dah gie detachment kat luar plak.Manalah anak2 tu tak rindu.Pada hal mama nyer pun sama rindu..kuang kuang kuang.....
aku harap2 Lyssa sihatlah hari nie..tadi maknagsuh dia kata diam jer taknak minum susu..hati dah runsing nie...rasa nakbalik pun ada nie..cam ner yer?
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

5 comments:

gee ryder berkata...

alahai ciannye rindu kt babah upenye...
budak dh paham gini la kan..sayu je tgk

naurah makwa berkata...

naura pun suka makan chips more..bli untuk anak, tapi mamanya yang lebih2

az1ra berkata...

ala siannya..
petua org dulu2 kalau demam rindu bagi baju / kain abah dia..
teringat masa kecik2 dulu kalau time abah aku pegi belayar, mama aku akan layan kami tip top sbb takmau kami teringat sangat kat abah..tapi penah sekali aku rindu sangat kat abah aku, aku tido pakai baju abah aku..hehehe

nuarliesya berkata...

gee ryder
itulah kalau setakat di atanya saja tak per ini siap menangis panggil abah lagi itu yang tak tahan tu..


naurah makwa
chipsmore mmg sedap tak muakkan makan dia..


azira,
mmg ada abah dia tinggalkan baju dan kain sorang satu senang tak yah berebut dengan kakak, tapi mungkin dia terlalu rindu sangat kut, pulak tu abah dia tak dapat nak call selalu macam berada di malaysia nie..

isya berkata...

sian nya, rindu sgt kot sampai demam..