Rabu, Jun 10, 2009

Tak sia-sia demam

Tengok pada tajuk diatas mesti pelikkan...hahahhaaa.tapi mmg betullah tajuk diatas tu tak sia2 lah aku demam...pada mulanya anak2 aku demam dari hari jumaat lepas lagi..pastu jangkit plak kat aku ..mmg bisa sungguh lah demam kali nie,tapi padanlah aku jarang sekali nak dapat demam atau sakit, bila dah sekali kena tahanlah sakitnya..
hari isnin tu aku terpaksa MC lah ,gie ambik ubat doktor kata suhu aku dah tinggi 39.7'C..mak oiii tinggi tu...anak2 plak demam dah reda cuma tinggal batuk dan selsema jer lagi.Tapi sian juga kat diaorang malam tak berapa nak boleh tido coz asyik batuk jer..so semalam demam masih lagi bersarang dalam badan aku ni,memandangkan MC aku cuma dapat 1 hari jer so semalam aku dah kena kerja.kebetulan semalam plak bos tak masuk opis dia outstation kira selamat jugalah dalam keadaan badan yang lemah nie boleh ambil kesempatan rehat2 diri jugalah..yerlah kalau lepas makan ubat terus aku cam berada diawang-awangan..
so semalam lepas balik dari kerja hubby ajak gie satu kedai nie...aku pun pelik juga nak buat apa lah datang kedai cam nie..nak beli barang apa????????sekali kau, hubby beli benda yang aku idam2 kan kamera U Tough 6000 yang aku berkenan sangat hari tu....terus rasa dah baik demam..berpeluh2 jer rasa..kihkihkihkih..mmg dh lama aku berkenan kamera nie,ini new model dari olympus,dia punya function mmg best,dia juga boleh masuk dalam air sedalam 10meter, tahan jatuh.kira kalau jatuh tu tak der mendalah..tak derlah nak risau sangat kan kalau ianya terjatuh atau anak2 jatuhkan...mmg oklah bagi aku..harga? nanti korang tengoklah sendiri harga nya yer..takderlah mahal mana sanagt pun..tak sampai 2k 3k pun..
kira berbaloilah beli kamera baru pun yang lama tu dah blur2 dah ambik gambar tapi still boleh digunakan lagi.
inilah yang aku idamkan




buat my hubby thanks berbanyak yer...kira tak sia2lah ayang demam yer..lepas nie andai kata kalau demam lagi abang nak belikan ayang apa yer? boleh demam selalu kalau cam nikan...ayang dan anak2 selalu sayang abang...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

9 comments:

ratna berkata...

mcm best jer camera tu..

Jasfyra berkata...

wah...makin mengancam la gambar lps ni

psst - saya dah buat kek tu.sgt sedap.ramai org puji..hehee

oli berkata...

bestnya deman dapat kamera....hehehehehe

DYLA berkata...

amboi u tough...

best la dpt kamera baru
nanti leh amik gmbr cantek2

isya berkata...

wahhh...ada camera baru...

gee ryder berkata...

wah ini sudah bagus, dmm je dpt camera..
alamak ku pun idamkan camera tu laaa tp takde sape nk kasi :(

nuarliesya berkata...

ratna,
mmg best pun hehheeee..semua best kaalu dah org kasi kan.

jasfyra,
heheheeee.nanti boleh oder lagi yer

nuarliesya berkata...

oli,
itulah..kalau cam nie kena demam selalu lah...

dyla,
inilah yang diidamkan2, alhamdulillah dah dapat..semangat sikit nak bergambar cam nie

isya,
heheheee...tapi yang lama still disayangi ,banyak jasa nyer tu.

Gee Ryder,
kena demam selalu cam nie gee....tak per zikir lebih sikit kat tepi telinga hubby gee, anti kompom dia bagi punya.

lintah berkata...

hai..
aku pun dah dapatkan kamera ni. best betul... mulanya bajet 600 get jer. tapi bila nampak u tough 6000 terus jatuhi hati.
aku dapat RM999.00
tah la mahal ker murah.
sape yang tak de lagi.. gi lah cari cepat.
salam dari lintah.