Isnin, Jun 29, 2009

Cuba Teka Baby Siapakah Ini?

Cuba teka siapakah gerangan budak yang comel ini?hhehehe ada mirip muka aku tak?perhati betul2..tapi tak boleh tahan tengok lesung pipit nyer..



Muka dia mirip hubby aku tak?eh anak siapa nie?

adakah ini anak ke3 weouls..wah cepat nyer membesar...bila pulak aku mengandung..tapi kalau yer pun tak salahkan mmg weouls menanti anak lelaki...kihkihkih...
taaaaaaaaraaaaaaaaaa.....inilah bapanya..so bukan anak aku yer..tapi still anak lagi..anak sedara ku yang comel cam mak sedara nyer juga (uuweeekkkk....perasan diri sendiri )
nama baby nie Muhammad Akif Hakimi..anak sulong kepada abang aku yang no2.sebelum niekan ada entry aku menanti kedatangan org jauhkan...see inilah yang aku nantikan tapi dah lama jugalah cuma gambar2 nie semua ada dalam kamera abang aku, time tukan kamera aku gila sikit...sebelum beli yang baru nie...sebeb tu aku malas nak ambik gambar..kebetulan baru nie hubby oustation butterworthkan dia balik umah mak aku..dapatlah bawa balik gambar nie semua.Tersanagtlah baik nyer Akif nie..tak buat perangai pun bawa dia jenjalan...stay cool cam mak sedara dia juga..


inilah mak sedara dia yang perasan comel tu..kihkihkih....time nie aku demam,tapi bab bergambar no 1 sorok2kan segala demam tu tunjukkan muka yang ceria..see siap pegang air 100plus lagi untuk beri tenaga..


bersama kekasih hati pengirang jantung yang banyak membantu aku...eh mana anak2 aku yer?tak nampak langsung kelibat diaorng?pelik juga kalau idak mmg takder peluanglah nak bergamabr berdua cam nie..hahahhaaaa...kitaorng kuar jalan2 tak bawa anak..zalim nyer mak bapak nie kuar tak bawa anak2.Tak derlah sampai tahap tukan..kemana sahaja kami pergi time cuti anak2 tidak patut dihantar kerumah pengasuh pasti diusung kesana kemari..anak2 aku tido dalam keta..anak2 aku demam time nie..jadi nyer masing2 tak daya dn asyik tido jer..itu yang tinggal kami berdua jer.


ini lah kakak ipar aku,...umie pada Akif....sama tak muka weouls?


nie ha anak dara aku dah bangun..terpaksa kejutkan diaorang juga coz time makan..takkan nak bairkan tinggal dlam keta plak mak bapak baguih nyer duk bantai makan anak2 dibiarkan..itu tidak adil...aku bawa abang aku makan2 kat ikan bakar yang paling popular di kuantan nie..mana lagi klau bukan Tanjung Lumpur.


ikan bakar kat Tanjung Lumpur Kuantan nie mmg popular "Ana Ikan Bakar Petai"dia punya ikan bakar mmg best dan murah..buka kul 6.00ptg tapi kul 4 lebih tu dah ramai org datang booking tempat..termasuklah weouls
coz sebelum nie kalau tak booking gie jer nak makan mmg tak der tempat..sentiasa penuh..sebab tu masa abang aku dtang tu weouls booking tempat senang..tapi mmg bestlah ikan bakar kat kedai nie kalau sapa2 datang Kuantan cuba Ikan bakar Ana kat Tanjung Lumpur nie.


tengoklah anak2 aku mmg tak aktifnya kalau dah demam...nak berkepit jer..see Alyssa siap bawa abntal kecil dia lagi..org makan dia asyik tido jer..

Tapikan sesekali org jauh datang bertandang umah kita mmg best..rasa cam kejap jer masa berlalu dah sampai masa untuk tetamu pulang..tapi camnielah kalau dah duk jauh dari family, diaorng pasti akan rindukan kita..abang aku nie sebab nyer dia tak pernah datang jalan2 kuantan lagi, itu yang dia nak datang tu, lagi plak dia kata rindu banget ngan adik nya yang jauh nie..untung jugakan duk jejauh ngan family nie sentiasa dirindui dan dinanti.itu tak termasuk buah tangan yang diaorang bawa dari kampung lagi tu..dia cakap kalau boleh tu mak aku nak suh bawa semua yang ada kat penang yang mana aku suka makan..see sanagt2 diingati dan dihargai...ok nanti aku publishkan apa buah tangan yang hubby bawa balik dari Butetrworth..apa yang mak aku kirimkan pada nya untuk bawa pulang kepada anak dan cucu kesayangan nya ini..tunggu yer.
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

3 comments:

gee ryder berkata...

a'ah comel la ada lesung pipit :)

gee xpnh gi lg ana ikan bakar tu...sdp yer?
leh ah blk nti singgah,lieza belanja hehe

DYLA berkata...

padan la kalau jadi anak lieza pun...

ada iras. comeynya dia. mcm adik badik je ngan lyssa & qisya.

nuarliesya berkata...

gee,
kalau citarasa lieza mmg bestlah kat ana ikan bakar tu...ramai yang kata mmg sedap..bolehlah nanti turun sini kita gie sana yer

Dyla,
hehe ada iras ker dyla...nyeh nyeh nyeh...