Isnin, Jun 15, 2009

Makan2 besday Aqisya

Thn nie majlis besday Aqisya buat simple2 jer...tanpa perancangan awal, just jemput jiran2 blok sahaja.Mula tu mmg tak plan nak buat makan2 nie sangat just kami nak buat makan2 family jer, tapi last minit malam tu hubby cakap buat jerlah makan2 jemput jiran2 sikit..sian plak kat Aqisya nanti..oklah so lepas magrib weouls kuar gie cari apa2 yang perlu untuk besday dia esoknya tu..aku pun prepare ala kadar jer, janji buat jugakan..bukan apa nanti takut tak sempat jer coz hari nie hubby dah nak fly ke butterworth selama 2 minggu so tinggal kami bertiga jer,mana ngan nak tolong hubby kmas pakaian dia semua..
malam tu gie beli barang besday aqisya main ambik2 jer,just untuk seronokkan anak2 dan budak2 yang datang.pagi nyer tu aku siapkan persiapan, hubby gie jemput jiran2 terdekat jer.

inilah persiapan ala kadar jer..janji Aqisya happy dan seronok.



inilah besday girl yang baru siap dimekapkan...time nie duk tunggu mama suapkan dia makan bihun goreng..lapar sangat dah tak sempat nak tunguu tetamu datang.tak per kakak soooruuuu dulu yer..



bab2 gantung nie mmg kerja hubbylah yer..itulah gunanya org tinggi..tak sia2 tinggi kan.


ini plak budak yang kuat sangat melekapnya..mmg tak nak duduk bawah langsung nk suh mama jer dukung..tension guaaaaaaaaa..



besday kakaknya tapi si adik plak yang xcited nak potong kek..kakak layankan jerlah..



prepareration last minutes, so hanya sempat buat kek yang ala2 jer..nanti mama buatkan kakak kek yang lain yer..aku sempat buat kek coklat lembab dan juga mocha kek jer..hiasan main apa yang ada jer..hentam jerlah..



Kek Mocha...sedap nyumnyumnyum....hiasan dia simple sangat...nasib baik ada balance hiasan yang buat untuk tempahan hari tu.



Kek coklat tu sebenarnya buat untuk nak dihidangkan pada tetamu, last2 adik pun nak tiup besday to you juga itu yang tak potong lagi tu..



antara menu2 yang aku masak dan sediakan pada hari tersebut...simple jer kan..tapi tetap lincin..lagi plak budak2 nak makan kan takkan nak buat yang berat2 gitu...

mak-mak budak pun tumpang njoy juga ...



ptg tu lepas dah semua tetamu balik, aktiviti buka hadiah si Aqisya,baru sempat buka 2 kotak dia boleh zZZZZzzzzzzz,letih sangat gamaknyer..mana tak nyer lari sana sini main itu ini, itu pun nasib baik dia dah makan dulu,


duduklah elok2 sikit kakak, gaya gitu nak buka hadiah...kejap jer lepas tu tidolah..malam lepas dah mandi semua baru dia sambung balik....alhamdulillah selesai sudah majlis untuk Aqisya, walau pun simple tapi meriah dengan kehadiran jiran2 terdekat..ada yang marah2 coz tak bagitau diaorng yang majlis tu besday Aqisya, diaorng datang tak bawa apa2 katanya..tak der hal semua tu aku jemput untuk datang makan bukan untuk meminta bawa apa2 pun, diaorng datang pun dah besar rahmatkan.Masa hubby jemput2 pun mmg tak nak bagi tau yang itu untuk besday Aqisya, aku tak suka nyusahkan orang, cukup cakap sekadar buat makan2 kenduri sikit.ada yang bagi duit jer kat aqisya coz mmg diaorg tak sempat nak beli buah tgn untuk aqisya..itu dah rezeki dia kan...



walaupun kenduri yang kecil dan simple tapi penat dia tetap samakan...tapi penat hilang begitu sahaja bila tengok anak2 happy...Genaplah 3 thun puteri sulung kesayangan ku ini...sekejap jer masa berlalu.masih lagi terngiang2 kenangan di kepala masa ngandungkan dan melahirkan Aqisya...sekarang Aqisya dah pun 3 thn....


"HAPPY BESDAY TO YOU SAYANG"

Mama dan abah doakan kebahagian kakak dan berharap kakak dimurahkan rezeki serta dipanjangkan umur,jadilah seorang anak yang solehah dan berguna pada bangsa dan agama, jadi seorang anak yang berjaya yer sayang"





MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

4 comments:

PuteriSatu berkata...

selamat harijadi aqisya.... aunti doakan semoga aqisya membesar dengan sihat dan bijak ye nak... cedapnye kek..kasi auntie cikit leh?

nasazfrog... berkata...

aqisha sebaya ngan wani.. arikh lahir pun sama.... :)

nuarliesya berkata...

PuteriSatu,
Thanks auntie, mama yang buatkan kek nie...


nasazfrog,
eh yer ker ina..kalau cam tu senanglah nak inagt annti yer..

ratna berkata...

happy bday to aqisya.. auntie doakan agar aqisya dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yg baik.. jd anak yg solehah & taat pd kedua ibu bapa dan sentiasa berbahagia, happy di samping org2 yg tersayang.

slurrrrrppp...terliur betul tgk kek-kek tu.. nak tikittttt