Khamis, September 03, 2009

Menu hari ke4 Berpuasa...

Waaaaa dah lama tak bercerita ceriti terkini ......sepanjang bulan puasa nie mmg aku terlalu sibuk sehinggakan tido pun tak mencukupi...mana dengan sibuk dgn business alhamdulillah itu rezeki untuk kami anak beranak di bulan mulia ini...sibuk dgn memasak lagilah....tambah2 bila lepas berbuka masing2 duk gosok perut dah jadi cam ular sawa..nak solat pun kejap kejap kejap..
Hari nie aku nak postkan entry menu berbuka hari tu, tapi tak ingat nie berbuka hari ke berapa...eerrrrrmmmmm kalau tak salah nie hari yang ke4 kut...toing toing toing hari ke 4 dah berbuka di luar apa kes nampak sangat pemalas..kata sibuk memasakkan...tak derlah kebetulan adik aku berpuasa di umah aku, then sok nyer dia dah nak balik so kita jamu selera diluar saja..Hari tu kami terjah Restoran Sara Thai di Kuantan..ini salah satu restoran peberet aku coz masakan dia mmg best..but dibulan puasa nie kena booking tempat dululah yer takut penuh. Hari tu aku mmg booking temapt so tak der masalah untuk cari tempat nyer.
ok hari tu kami oder ikan siakap masak 3 rasa, mmg wajib ambik bila datang sini. kerabu mangga peberet aku ngan hubby, sayur campur, tomyam potek, sotong goreng tepung untuk Aqisya dan Lyssa dan juga lala masak apantah thai2 nie...tapi sedap..air untuk Qisya dan Lyssa milo ais dan 1 jug laici ....mmg best..

inilah ikan siakap masak 3 rasa yang wajib dioder bila datang sini.Malam tu ikan ni tinggal titisan terakhir itu pun sebab tulang dia keras kaalu lembut habis licin...

kerabu mangga peberet hubby dgn aku...sodap sehhhhhhhhhhh..rasa yang lengkap,semua terasa..jangan ada yang meleleh air liur dah lah yer....sabau..itu semua dugaaaannnn
sotong goreng tepung untuk Qisya dan Lyssa....lincin cuci habis dikerjakan 2 beradik tu...
ni haaaaa Lala masak ala2 thai gitu..tapi rasa dia mmg sodap..Qisya nyer peberet lala nie...
yang lain tu tak semapt pun nak snap coz tomyam dan sayur sampai zasssssss tak tunggu lama lagi dah belasah coz org dah azan..so bila tangan sibuk menyuap nasi ofcoz kamera masuk beglah tak dilayan dah....
setia menanti 2 beranak nie...

alahai duk merenung ikan ker dik....tengok kami jer yang datang awal org lain tak masuk lagi..time tu baru kul 6.45ptg..dah malas nak gie jalan2 tempat lain dulu takut jalan sesak melepas nanti...ikan sampai dulu .....

tak perlu tunggu azan dia dah belasah sotong tu..tak per janji tak kacau org berbuka nanti

apa-apa pun masakan kat sini mmg best..aku rekemen sapa2 yang datang kuantan singgahlah makan kat sini....baru nie konon nyer nak gie makan kat situ sekali pergi fully book...ambik kau sapa suh tak booking dulu kan so mencari punya mencari alih2 masuk kedai nasi kandarlah berbuka....tak per janji perut terisi yer...korang nak berbuka apa hari nie? aku masih mencari idea untuk masak menu apa hari nie..baru nie baut roti jala kesukaan hubby nanti aku buat entry tu..pasti korang teringin kan..kuing kuing kuing...

MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

3 comments:

~aSHa~ berkata...

hi lieza...asha pernah pg tau sara thai ni..mmg best...my hUBby pun suka...dekat la dgn pej lama kat kuantan aritu....
nti leh ar buat gathering tuk para bloggers dari pantai timur kat sara thai...

Tihara berkata...

sedap2 ye makanan kat sini..

nuarliesya berkata...

asha,
mmg best makanan akt situ kan, terutama sekali yomyam dan masakan ikan..okey nani kita anjurkan ghateing bloggers di sana insyaAllah,

tihara,
mmg sedap makanan kat situ dijamin..cubalah di kedai tu..