Jumaat, September 18, 2009

Kami dah selamat tiba di Penang

Alhamdulillah....akhirnya aku selamat sampai dikampung halaman ku...Allah melancarkan perjalanan kami...tiada sebarang halangan sepanjang perjalanan kami dari kuantan ke penang...cuaca juga tidak bgitu panas memang selesa sepanjang perjalanan kami....\
Sebenarnya perancangan kami untuk pulang kepenang pada hari jumaat jam 3ptg...hari khanmis tu aku balik dari kerja hubby terus ajak balik mlm tu juga...apa lagi bila org dah pelawa balik awalkan...mmg hati dah brada dikampung time tu..so apalagi aku cepat2 siapkan tempahan kek untuk pelanggan..asalnya nak hantar hari jumaat tu tim kerja, tapi dah hubby ajak balik malam tu aku pun call customer kata nak hantar kek malam tu ...ok jgn tunggu lama2 terus prepare 2 biji kek untuk customer...dah siap gi hantar kat umah dia..balik tu masuk plak bandar kuantan apa lagi terus sangkut jame..hampir 1jam kami dalam bandar...tgk hubby pun dah ngantuk semacam jer...tunda untuk pulang keesokkannya...konon2 lepas sahur area kul 5.00pagi camtu nak bertolak..last2 kul 8 pagi juga kami bertolak dari rumah..yrlah main dengan ada anak ni mmg time takkan tepat..sementara nak kejutkan diaorg lagilah....

bermula jam 8.00pagi dari kuantan perjalanan yang selesa, mmg sejuk sepanjang Lebuhraya Pantai Timur cuaca amat sejuk diselubungi kabus yang tebal,anak2 sambung tidur dalam kereta...perjalanan lancar time tu...kami direct melalui genting highlands....dalam area kul 1ptg singgah Tapah untuk tgu solat zohor.....dalam 1jam juga berhenti situ...selesai semua teruskan perjalanan then kami tiba di destinasi kami iaitu umah mak aku jam 6.00ptg..alhamdulillah kami sampai dgn selamat....sepanjang perjalanan ada 2 kemalangan yang berlaku betul2 depan mata aku...mmg takut juga dgn kereta yg banyak..tapi alhamdulillah Allah lancarkan perjalanan kami untuk pulang beraya bersama2 keluarga tersayang....

aku n family ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN untuk semua rakan2 blogger....semoga raya thn ini akan lebih meriah dan bermakna...ok nak gie tido dulu badan dah letih..sok2 aku cuba cerita apa yang menarik disepanjang aku berada di kampung....pesanan kepada blogger2 yg berada di penang jemput2lah daatng beraya di rumah aku yer..oooppsss silap bukan umah aku but umah mak aku....
ok chowww mata dah berat nie..



p/s:kak zira nanti calling2 yr nak datang time bila okkkkk


MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

2 comments:

~aSHa~ berkata...

cuti lama ke? bila balik pahang...jemput la ke rumah..

isya berkata...

penang kat ner??