Selasa, Januari 19, 2010

Alyssa yang banyak songeh

Anak-anak oh anak-anak....dah besar dah sekarang aku tgk anak2 aku nie..dah pandai memilih sendiri, dah pandai tentukan yang mana boleh dan yang mana tak boleh....si Aqisya dengan cara nya, si Alyssa dengan cara tersendiri. Rasa sekejap jer masa berlalu, tut tut tut anak2 dah besar pun....bila temgok time diaorang main sama2 tu lagilah rasa seronoknyer..kasih sayang antara sikakak dgn siadik sangat baik...Alhamdulillah Aqisya dapat menjadi seorang kakak yang baik dan sayang pada adiknya...sekarang nie Alyssa akan ikut apa sahaja kakak dia buat, kalau nak kuar kemana2 dia akan cari baju sendiri dan pakai sendiri, dia akan ikut apa yang kakak dia buat, sekarang nie baju semua pilih sendiri yang mana nak pakai..yang kelakarnyer habis baju2 kakak dia hentam nyer..marahlah juga si kakak nie bila baju dia adik nak pakai..bila pujuk2 barulah dia cari baju sendiri, yang kelakarneyr baru2 nie weouls nak kaur so kebetulan hujan plak, si kakak ofcozlah cari baju tangan panjang sejuk katana siadik pun nak jugalah....habis baju dlam almari dipunggah nyer , sekali tu dia ternampak baju kakak yang dah lama dia inginkan cuma kakak tak bagi coz baju tu ada cartoon princess katanya..siap sorok lagi tu..dia ambik pakai baju tu sekali kakak nampak bisinglah kakak..sekali dia cakap kat kakak dia "kakak tak oleh patai, baju tecik kakak tak buat"(muat), kakak nak juga baju tu..sekali dia pakai dia sound kakak dia 'tenyok adik pakai tantik jer,buat-buat"..kakak apa lagi meraunglah...nasib baik abah dia pujuk dia makan pujuk kalau tidak aku kerat2jer baju tu bagi jadi 2....

si kakak kalau baju yang dia suka terutama ada gambar princes kat depan tak kisahlah princess apa janji gambar pompuan yang cantik haruslah jgn sapa pakai baju tu, walaupun dia tak muat dia akan simpan...


inilah baju yang aku maksudkan tu...kalau tgk mmg baju tu kecik dah, tapi dia tetap sayang tak nak bagi sapa pakai..so dah adik boleh pakai pujuk2 carilah juga yang hampir sama camtu untuk dia pulak...



tapi si Alyssa nie kelakar sikit bila dia pakai baju nie jer harus dia tutup kepala dia tu then dia suh kita panggil dia baby...tapi panggilan tu dipanggil kalau dia pakai baju tulah..kalau biasa2 nie dia nak kita panggil dia adik..heheheheheee...






biasalah inilah peace dia..asal nk buat peace jer harus jari jadi camtu...








Eh aku nie risau juga tgk si Alyssa nie, umur dh nak masuk 3 thn but gigi dia kat bawah stay 2 batang jer, geraham semua dah naik cuma gigi hadapan bawah nyer baru 2 batang..anak2 org lain dari 6 bulan pun ada yang dah penuh gigi...risau juga takut terbantut pertumbuhan gigi...tengok pun kelakar...nak sedapkan hati, mungkin gigi dia lambat naik kut..tak per lambat naik lambatlah rosak nyer..harap2 gitulah..itu ayat penyedap hati jer..



MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

3 comments:

Shida berkata...

hmm..anak2 mmg camtu..shida ni 1 boy n 1 girl pun selalu berebut..ni kan pulak yg kalo dua2 girl mcm anak2 u..sabo jer lah..

pasal gigi tu..it's ok..shida dh ada xperience mcm tu..doktor kata tak der apa2..setiap budak,perkembangannyer tak sama..

nothing to be worry..ok..

az1ra berkata...

Angah,
jawab tag!

'maKteH berkata...

comelnye anak2 akak. cam mama die jugak..