Jumaat, Januari 15, 2010

Besday Me n Hubby

Makan..makan...makan...makan-makan nie sempena besday aku n hubby yang baru jer berlalu 2 3 hari lepas...tak der celebration kat luar pun coz hubby sibuk dgn kerja asyik balik malam jerkan..so kita celebrate kat umah jer...aku masak spagetti jer then beli kek kegemaran weoul iaitu blueberry kek.Makan2 luar tu insyaAllah weekend nie rasa nyer coz masing2 dah cutikan..
kek mmg aku beli coz tak sempat nak buat sendiri....
Tiap-tiao tahun mmg camnielah gayanyer aku ngan hubby aku sambut besday sekali jimat belanja, lagi pun antara besday dia ngan aku cuma beza sehari jer, aku 12 january dia 13 january..so tak yah nak buat 2 3 kali kan just celebrate sekali jer jimat kos dan sebagainya...
inilah kek blueberry kegemaran weous tu..

Nampak 3 batang lilin tu melambangkan umur 3 tahun yer, bukan 29+1 hehehehehe...


inilah antara juadah yang aku sempat sediakan, dah balik kerja lambat pastu duk bersilat plak kat dapur nak masak spagetti tu..ala biasa2 jer bukan ada org lain pun just kami sekeluarga jerkan, jadi bedal jerlah apa yang ada boleh dimakan.
ini budak mmg selalu org lain punya besday ker dia ker tak kira itu adalah besday dia..dia plak yang sibuk nak tiup lilinlah nak potong keklah..layankan jerlah..
besday girl n anak2 nyer..kuingkuingkuing..apalah yang alyssa buat tu sampai kembung pipi2..mmg susah kalau nak ambik gambar dia dalam aksi bersahaja sekarang nie..ada jer benda yang dia buat.
best this kek, mmg sedap..
ini plak besday boy nyer...heheheh dah tua yer abang, jgn duk perasan kata muda lagi key..


post terakhir dari kami sekeluarga sebelum makanan2 itu diserang hendap oleh tentera2 yang mmg dah terasa lapar sangat tu...apa2 pun malam tu mmg kenyang, makan plak dah lewat pastu rilek2 kejap terus kebabom tido, manalah tak membesar aku nie....semakin hari rasa cam makin kembang jer, tak boleh nie aku kena kuatkan azam nak kurus dan turun kan berat badan sehingga dapat yang betul2 sesuai nie...tak nak makan lewat malam...tolong tolong jgn ajak aku makan lewat2 gini..
p/s : hubby diam jer tak nak bagi apa2 present ker...aku duk tunggu sampai hari nie tapi diam jer adakah dia nak buat kejutan di saat2 akhir bulan january?tak per kita tunggu, mungkin dia nak baut cam tahun lepas atau adakah dia mmg tak nak bagi apa2? kita tunggu yer..
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

4 comments:

gee ryder berkata...

hepi belated bday 2 both of u!
dkt2 je bday sng la leh smbut sekali hehe

nuarliesya berkata...

thanks gee, itulah jimat belanja,mudah ingat...he3

DYLA berkata...

hepi bbelated besday!

skang lieza dah jarang update. bz bisnes ye??

nuarliesya berkata...

dyla,

thanks yer, itulah jarang sanagt lieza dapat update, nak kata bz bisness tu yer juga but bz ngan kerja dn anak2 pun yer juga...insyaAllah lieza akan teruskan usaha untuk merajinkan diri mengupdate yer..