Ahad, November 08, 2009

Disebabkan hasutan aku mengalah

Waaaaaaa tajuk bukan main lagi disebabkan hasutan tu...hasutan apa pulak tu?heehehehehe...Ini semua gambar dah basi..tetapi memandangkan ia masih berada dalam kamera aku dan belum di paparkan disini maka dgn itu aku akan update story makan2 masa aku balik ke penang hari tu...ini bukan cerita raya tapi kejadian ini dibuat di hujung2 raya hari tu...kikhikhihkhi....apa kes gitu...lagi pun time balik raya aritu aku n family tak berkesemaptan untuk buat BBQ raya, selalu nyer setiap tahun time weouls berkumpul raya, kami semua akan buat BBQ raya sama ada hari raya ke3 atau ke4...memandangkan thn nie semua agak sibuk dgn beraya kehulu dan kehilir dan aku plak raya ke4 balik ke kelantan jadi BBQ raya tak dapat di buat....nak dijadikan cerita selepas 1 mgu aku cuti raya di penang, balik kekuantan semula dan bekerja, hubby ditugaskan berkursus di penang selama 2 minggu...waaaaa bestlah dia tinggallah aku ngan anak2 di kuantan selama 2 minggu...yerlahkan nak joint sekali tak bolehlah baru jer keja seminggu takkan nak cuti panjang pulak kan...dah lah cuti raya hari tu 10 hari bercuti...silap2 hari bulan masuk keja jer dapat surat, haaa sapa nak jawab tu..kompom soru miss nanti ....
Disebabkan hubby kursus kat butterworth dia duk umah mak aku, so hasutan kepala otak dia agak kuat untuk aku...hari2 dia hasut aku suh cuti balik sana, hari2 dia citer mak aku masak sedap2....mmg tak tahan dgn godaan betullah...akhirnyaaaaaaaaaa aku buat keputusan untuk ambik cuti juga...uwwaaaa cuti dahlah tgl sikit ambik cuti lagi...tak pikir panjang dah terus jer isi borang cuti, cuti dah apply terus aku gie beli tiket untuk balik ke penang...ini dikira 1st time aku balik penang naik bas bersama anak2..punyalah berdoa jgn bagi anak2 buat hal ker aku ker buat hal..yerlah mana tau tetiba anak2 buat najis besar ker naya nak suh bas berhenti untuk basuh,mana tau tetiba hari nak balik sana tu aku dikejutkan dgn insiden sakit perut ker...semua tu masalah tu...kuing kuing kuing kuing...
tapi tak per perjalanan aku adalah malam, so bila malam dah tentu anak2 akan tido jadi masalah taklah berat sangat....hari ygn di nanti dah tiba, Aqisya paling seronok sekali naik bas...dulu time dia kecil2 mmg aku selalu balik ke penang dengan bas..bila dah bertambah nie susahlah sikit nak bergerak dgn bas..perjalanan dari Kuantan ke Penang ambik masa dalam 8-9 jam...mmg tired sesangat...apa2 pun selamat sampai dan pulang dah yer....

ok, bila dah balik sana, planning terus dijalankan, weouls buat BBQ raya sekali sambut besday family dan ayah aku...kira besday ni weouls buat untuk semua sekali...juadah biasa2 jer...ada laksa, ayam panggang, udang bakar, udang goreng tepung, ayamg goreng tepung, nugget , ikan bakar, buah2an, desert puding sebagai pencuci mulut,kek.....mmg bestlah kan sesekali buat macam tu...

ini sebahagian hidangan yang disediakan, kek tu dah siap tulis "happy besday for would family" kira sambutan besday untuk semua org sekali...tapikan kek yang aku beli tu mmg sedap sgt..kek apple bluberry....pendek kata mmg bestlah semua org kata sedap
biasalah kan kalau dah ada kek ofcozlah anak2 aku akan lebih interprem...
ikutkan itulah besday boy nyer...my father..tapi biasalah kan anak dan cucu2 yang terlebih sikit...aku pun joint juga nak interprem.


ini wakil dari family aku...besday semua sekali..

eh baby sapa plak nie....baru nak belajar jalan ker Alyssa...


haaa inilah org2 kuat yang mengendalikan bahagian bakar membakar...tiap2 tahun mereka ditugaskan untuk bakar membakar..

bakar yer jgn tak bakar...jgn sampai hangus dah la..eleleeee en.anuar nie malu2 plak..eee dey pegi daaaa


sedappp nyer...tetiba jer rasa cam nak makan ayam percik mak aku nie...



ini hidangan untuk kanak2 yang sememang nyer tak makan pedas..

taadaaaaaaaaa..dah siap sebahgian nyer..nampak tak tu desert puding yang dalam mangkuk tu...haaa tu lah dia puding sonata...mmg best dan hilangkan dahaga...






camnilah kalau berjumpa antara sepupu2 semua nie..malam tu diaorng lah yg paling kecoh sekali...


kira hari tu tertunai sudah BBQ raya bagi thn ini...jadi nyer cuti pun berbaloikan.....itulah disebabkan hasutan hubbylah aku balik penang semula..alhamdulillah perjalanan kami semua nyer selamat..aku pulang ke kuantan bersama2 hubby...tgu sampai dia ahbis kursus di sana hari tu...lepas nie boleh balik sana naik bas, anak2 aku very sporting...seronok jer diaorng naik bas..ok kakak nanti kita boleh balik umah maktok dgn bas lagi...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

3 comments:

Tihara berkata...

sedap nye tengok gambar makanan..hehe

Tie-Ibu wawanisolehah berkata...

Meriah besday ayah lieza, habis anak beranak pakat sambut..banyak plak makanan tuh..terliur tgk ayam percik.Tie doakan ayah lieza dipanjangkan usia, diberi kesihatan yang baik, berbahagia dunia akhirat.Amin

ibu 2AZ berkata...

mmg sungguh lah nyummy tgk ayam tuh..hehe..