Khamis, November 12, 2009

My New Baby

Tak sangkakan dalam diam2 tetiba ada baby baru, baby boy gitu...takderlah ini bukan baby aku, nielah anak saudara aku yang ke 5..nama baby nie Muhammad Haziq, dilahirkan pada 14 oktober 2009 seberat 2.18kg...kecil nyer haziq, ekceli gamabr nie dah lama ambk cuma tak terinagt nak publish...Haziq nie dijangka lahir pada 26 oktober tapi disebabkan tarikh 14 oktober tu mak sedara dia yang jauh nie nak balik sana so dia pun gegas nak kuar tgk maklang dia nie...

cute jer tgk muka dia dah la kecik molek putih plak tu..

masa akak ipar aku nagndung scan mmg baby girl, tetiba masa kuar boy....see Tuhan tu maha berkuasa....itu yang set tilam dia warna pink, bertukar dgn aku dulu, masa scan mmg boy aku dah siapkan kelengkapan untuk boy, banyak baju warna biru dan hijau, sekali kuar baby girl juga.
bila tengok baby, rasa cam nak baby lagi, especially boylah,yerlahkan aku dah ada 2 puteri nak juga puterakan...seronok jer tgk...terutama bau baby tu mmg bestlah tak dapat nak gambarkan bau baby tu cam ner, tapi bila memikirkan nak terima sakit waktu nak bersalin dan berpantang tu yang rasa cam tak nak jer...kalau dapat peluk baby cam nie mmg teringin nak baby lagi....tak per apa2 pun pikir kemudian, concentrade dengan 2 puteri yang tengah membesar nie dulu. 2org nie pun dah buat kepala bikin pusing2 gitu.
heheheh my hubby nak pegang tapi dia takut sebab kecil sangat, dapat usap pegang2 sikit pun jadilah.."abg nak baby ker?" hehehehe...ayat power tu..

alahai kecik nyerlah..seronoklah pegang besar2 cam gini, padanlah dengan mama haziq yang kecil molek tukan.


dah rasa cam baby sendiri jerkan...kuingkuingkuing...

tak per2 tumpang baby sedara takper...konon2nyer ambik berkatlah mana tau kut2 pasni rezeki Allah bagi dapat baby boy plak kan...tapi rasanyer lambat lagilah kut..kihkhikhihkhih...okey Haziq maklang doakan haziq jadi anak yang soleh dan berguna yer....nanti bila maklang dan family balik sana lagi kompom haziq dah besarkan...
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

3 comments:

mama uzma berkata...

ingatkan betui2 ada baby td..hihi..
comelnya muka baby tu..putih lg..mesti sronokkan dpt cium bau baby...

PinQib berkata...

Yay, pasni ada lah baby tuh!
untuk diri sendiri lakk

~aSHa~ berkata...

amin...byk kali sebut tu nak baby boy..amin amin...semoga ada rezeki tu lieza ye...