Rabu, Oktober 07, 2009

Raya di Genting Highlands

Tak tahu sangat nak update apa....gambar2 banyak tersimpan..kihkihkhikhih...oklah hari nie aku update tentang persinggahan di genting highlands time ontheway balik dari penang ke kuantan hari tu...asal nyer dah lama planning nak menyinggah sini kalau balik penang, tapi asyik balik malam jer, kul 1 pagi lebih baru ada kat kawasan nie, manalah skyway nie buka dahkan..kalau ada pun kompom che ponti yang naik, nak ker naik dgn che ponti..heeeee simpang malaikat 44 wei...hari tu balik dari kuantan ke penang siang, so anak2 aku bila tgk mulalah sibuk nak naik juga..disebabkan dalam bulan puasa dan hati masing2 ingin cepat berada di kampung untuk beraya tak dapeklah nak menyinggah nyer...pehal lah nak naik atas tu dalam bulan puasa, kurang pahala puasa kalau gie atas tu..so cakap lah kat dua beradik tu nanti kita balik dari umah maktok bolehlah pergi sekarang tak boleh...hubby pun cakap setuju kalau camtu...


dari Penang kami bertolak dalam area kul 10 pagi jugalah singgah umah tok aku kat Sg.Dua kejap, berhenti hentian juru untuk topup minyak....biasalah perjalanan jauh harus ada persediaan yang lengkap...macam biasa hentian tapah menjadi pilihan kami untuk berhenti rehat..org jgn cakaplah mmg ramai, kebanyakkan mmg org akan berhenti di situ, kelengkapan dia mmg komplik, nak solat senang, mandi ker salin pampers anak2 memang disediakan lengkap. Cuma yang leceh tu sebab ramai sangat...tapi tak der hal lah pandailah cari tempat yang selesa...



lepas semua settle makan, solat, salin baju anak2 semua barulah teruskan perjalanan, hubby cakap kalau sampai awal dan cuaca ok kita singgah, so bila sampai situ cuaca mmg ok dan baru kul 4 ptg..perjanjian ditunaikan...tiket dah naik harga gitu...dulu kalau tak salah 2way 8 hinggit tapi sekarang 2 way 10 hinggit dah untuk seoranglah...tapi tak mahal mana sangat oklahkan..kalau nak murah jalan kakilah yer...

ini time turun, Alyssa pun dah ngantuk time tu..




sampai atas sana waaaaaaaa ramai juga wei...ingatkan time raya2 nie tak ramai rupa nyer ramai jugaaaaa...siap ada rombongan pakcik makcik lagi tu....bila dah terlalu ramai kita plak jadi susah nak bergerak sangat...jalan2 ambik udara yang sejuk , bergambar apa yang patut, weols pun turun..lagi pun jam dah menunjukkn kul 6 lebih dah ..perjalanan masih jauh....nantilah kita planning datang bercuti di genting highlands lain ..



tgk berdua tu macam kembar dah aku tgk...baju jgn kata apalah mmg nak kena sama...kalau tidak adik nk baju kakak , kakak nak baju adik...eh tapi baju tu mak mas(mak ngasuh) yang belikan...thanks mak mas..cantik warna dn sesuai dengan anak2 mak tu..


see sama besarkan.....seronok tengok keceriaan berdua nie...

nie kat luar, tapi Alyssa nie susah kalau nak suh dia bergambar, dia mmg kurang minat denagn bergambar, ada2 jer alasan bila ank ambik gambar dia...mmg tak duk diam sungguhlah kaalu nak ambik gambar dia..


first world hotel...hotel nie mmg paling banyak bilik dan paling ramai org menginap disini..

tak dapat nak main outdoor dapat main indoor pun oklah...


nie dah nk balik....

ok kita planning elok2 untuk bercuti disana...sebenarnya dalam pala hotak nie macam2 tempat nak gie bercuti cuma masa dan keadaan jer belum mengizinkan lagi...masih lagi ditangguhkan..hubby aku tu lah asyik sibuk jer memanjang...lepas raya nie banyak plak jadual kerja luar..seminggu jer melekat kat umah dah gie kursus kat butterworth semula selama 2 minggu...tinggallah kami bertiga..tak per abang tunggu kepulangan bini dan anak2 abang nie minggu depan yer....kihkihkhihkhih....weols balik rabu malam key....
"boleh tak kalau nak sambung shopping2 lagi kat jusco sana abang?" "tak pun kita sambung shopping2 kat kelantan"? larikkkkkkkksssssss kompom hubby kata BOLEH...BOLEH BLAH....
MaMa PaDa 2 OrG PuTeRi

4 comments:

nasazfrog... berkata...

amboii awak... beraya kat genting yer,, seronoknya dia... anak awak dah cam kembar kita tgk... salam aidilfitri yer,,, :)

BigMouth berkata...

ye lah..cam kembar lah..comel giler!!

~aSHa~ berkata...

seronokny...last time kami pg genting gak...gambar kita pun lebih kurang tmptnye....

mmg mcm kembar dah meke berdua tu...

ibu 2AZ berkata...

alahai sedondon je lah 2 badik nih..suke lak aunty tgk..

p/s cantik jeans depa..lieza beli mane ek?